Thaise massage

Ontdek de behandelingen van Thailand

Met eeuwenoude massage- en spatradities is Thailand’s reputatie als een van ’s werelds beste bestemmingen voor wellness remedies zo oud als het land zelf. Meer recentelijk is het een broeinest geworden van wereldklasse yoga retraites en detox centra, waardoor Thailand een bestemming van fysieke, mentale en spirituele verjonging en rust is geworden. Het is de hotspot voor wie op zoek is naar de beste wellness ervaring ter wereld.

Thailand vertrouwt op het eigen erfgoed als het gaat om wellnesstoerisme. De traditionele Thaise geneeskunde, waaronder spirituele genezing, traditionele massagages en kruidengeneesmiddelen. De resorts en kuuroorden in Thailand staan vooral bekend om het aanbieden van traditionele Thaise massage, die wordt beïnvloedt door de traditionele geneeskunde.

Thaise massage

De Thaise massage is een van de meest gekende massages over heel de wereld. Het werd gezien als een geneesmethode en heeft tot op de dag van vandaag voor vele een helende werking. 

De technieken zijn eeuwenoud en doorgegeven van generatie op generatie. Zodat de kennis niet verloren zou gaan, is de traditie zelfs vastgelegd in steen in 1832. Tot op de dag van vandaag worden de stenen bewaard in de tempel Wat Pho in Bangkok.  De tempel heeft de bekendste massageschool in Thailand en is eeuwenlang het centrum voor traditionele Thaise medicijnen.

Met het gebruik van een zachte druk en stretching technieken, zorgt de Thaise massage ervoor dat het lichaam zich ontspant en wordt losgemaakt. De Thaise massage werkt op basis van Sen, dit zijn de energielijnen die doorheen het lichaam lopen en de energie beïnvloedt. Wanneer het lichaam geblokkeerd zit, kan Sen niet de volledige energie lossen in het lichaam, wat resulteert in stijfheid en pijn. Door middel van de massage, wordt de blokkade geopend en kan de energie weer stromen.

Anders dan andere massages, wordt bij de Thaise massage geen olie gebruikt en ligt de focus niet op de spieren maar alle andere delen van het lichaam.

De Thaise massage heeft 5 grote voordelen :

  1. Negatieve stress verminderen
  2. Het fysieke energieniveau verhogen
  3. Hoofdpijn reduceren 
  4. De circulatie van bloed en lymfe stimuleren
  5. De flexibiliteit van het lichaam stimuleren

Lees hier meer over het prachtige Thailand