Monk Chat

Ontdek de behandelingen van Thailand 

Met eeuwenoude massage- en spatradities is Thailand’s reputatie als een van ’s werelds beste bestemmingen voor wellness remedies zo oud als het land zelf. Meer recentelijk is het een broeinest geworden van wereldklasse yoga retraites en detox centra, waardoor Thailand een bestemming van fysieke, mentale en spirituele verjonging en rust is geworden. Het is de hotspot voor wie op zoek is naar de beste wellness ervaring ter wereld.

Thailand vertrouwt op het eigen erfgoed als het gaat om wellnesstoerisme. De traditionele Thaise geneeskunde, waaronder spirituele genezing, traditionele massagages en kruidengeneesmiddelen. De resorts en kuuroorden in Thailand staan vooral bekend om het aanbieden van traditionele Thaise massage, die wordt beïnvloedt door de traditionele geneeskunde.

 

Monk Chat 

Zoals de naam het al deed vermoeden, is deze behandeling een gesprek met een lokale monnik. Monniken staan gekend om te leven in rust en vrede en dit is daarom een perfecte manier om onze westerse gedachten eens om te ruilen in een nieuwe kijk op het leven. Tijdens een gesprek met een monnik, leer zowel jij als de monnik hoe het is om een andere levensstijl te beleven en zo inzichten te krijgen hoe er meer rust in het leven kan gebracht worden.

Dit kunnen jonge middelbare monniken zijn. Zij leren hierdoor de verschillende culturen in de wereld en daar bovenop verbeteren ze hun Engels. 

De Thaise bevolking staat gekend als een blij volk en deze gesprekken zijn een deel van de oorzaak hiervan. De monniken leren de bevolking hoe je met uitdagingen van het leven moet omgaan en doorstaan. Een gesprek met een monnik gebeurt meestal in een hoekje van het klooster maar kan ook plaatsvinden in een speciaal gebouwde ruimte voor meditatie. 

In Chiang Mai bevinden zijn enkele bekende kloosters waar monk chats worden gehouden zoals Wat Chedi Luang, Wat Suan Dok, Wat Umong Suanbuddhadhamma,… Maar ook op andere plaatsen zoals Doi Inthanon  of Nakhon Ratchasima zijn kloosters te vinden.

 

Lees hier meer over het prachtige Thailand