Ayurveda

Ontdek de behandelingen van Thailand

Met eeuwenoude massage- en spatradities is Thailand’s reputatie als een van ’s werelds beste bestemmingen voor wellness remedies zo oud als het land zelf. Meer recentelijk is het een broeinest geworden van wereldklasse yoga retraites en detox centra, waardoor Thailand een bestemming van fysieke, mentale en spirituele verjonging en rust is geworden. Het is de hotspot voor wie op zoek is naar de beste wellness ervaring ter wereld.

Thailand vertrouwt op het eigen erfgoed als het gaat om wellnesstoerisme. De traditionele Thaise geneeskunde, waaronder spirituele genezing, traditionele massagages en kruidengeneesmiddelen. De resorts en kuuroorden in Thailand staan vooral bekend om het aanbieden van traditionele Thaise massage, die wordt beïnvloedt door de traditionele geneeskunde.

Ayurveda

Ayus & veda, dit zijn de twee woorden waaruit het woord Ayurveda bestaat. Vertaald wil dit levenswijsheid zeggen. Het is ontstaan in het oude India maar is overgewaaid naar vele andere Aziatische landen zoals Thailand. In veel retraites in Thailand is de Ayurveda te vinden als een lokale behandeling. Sinds 1947 heeft de Ayurveda de status van een officiële geneeskunde.

De ayurveda is gebaseerd op het geloof dat de mens zijn gezondheid en welzijn afhangt van een balans tussen de geest, ziel en het lichaam. Wanneer de geest verstoord is, uit dit zich op langere termijn in ziek zijn.

De behandelingen van Ayurveda kunnen zich in verschillende vormen voordoen. Dit kan gaan van reinigingstechnieken zoals Panchakarma tot ontspanningsmomenten door massages. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van spirituele yoga en meditatie.

Panchakarma is de reinigingskuur die de Dosha’s, de drie primaire energiepatronen in het lichaam, terug in balans brengt. De Dosha’s zijn drie elementen die in het lichaam aanwezig zijn en waarvan één, twee of soms ze alle drie overheerst. Aan de hand van welke Dosha het meest heerst, worden de menselijke en psychische kenmerken gevormd.  

 

Lees hier meer over het prachtige Thailand