Vijf niet te missen festivals in Thailand!

Festivals zijn er in alle kleuren en vooral in alle landen. Ook in Thailand! Thailand is meer dan het land van oude koninkrijken, prachtige tempels en uitgestrekte rijstvelden. Er is zoveel meer te beleven dan te typische toeristische bezienswaardigheden. Wil je de Thaise cultuur op een originele manier ontdekken? Dan mag je deze festivals zeker niet missen!

Vier de start van de lente met het Candle Festival!

Ben je in juli in het noordoosten van Thailand? Dan mag je het Candle Festival (Ubon Ratchathani) absoluut niet missen. Het viert de start van het regenseizoen en is het mooiste festival van Thailand. Tijdens deze periode trekken monniken terug naar hun tempel en is er geen elektriciteit. Daarom plaatst de lokale bevolking, om de monniken te ondersteunen, kaarsen rond te tempel voor licht en warmte. Wat maakt het festival zo indrukwekkend? De meeste kaarsen zijn gigantisch, sommige tot wel twee meter groot. De lokale bevolking houdt ook steeds een wedstrijd om de mooiste kaars. Deze worden nadien getoond tijdens een kleurrijke en magische parade. Dit op en top culturele festival zet je in vuur en vlam.

 

Waterpret met het Songkran Festival

Afkoeling nodig tijdens je bezoek in Thailand? Met een beetje geluk kan je dan het Songkran Festival bijwonen dat plaatsvindt tijdens het Thaise Nieuwjaar. Het is echt een massagelegenheid! Het hele land stelt dagdagelijkse taken even uit voor een spetterend watergevecht. Hou je waterpistool dus maar in aanslag want aan dit festival ontsnap je zeker niet zonder nattigheid. Wil je het Thaise Nieuwjaar zelf eens meemaken? Met onze Bucket List reis Dubai-Bangkok kant dit!

Een hemel vol lantarens tijdens Yee Peng 

Je kent zeker en vast de beelden van op tv. Honderden wensballonnen die tegelijk de lucht in gaan? Een heus spektakel, dat is het ongetwijfeld. Het Yee Peng Festival vindt elk jaar plaats in november wanneer de maan het volst is. De lokale bevolking geloofd dat dit de perfecte timing is om een wens te doen. Stuur die wensballon dus de lucht in en wensen maar! En laat je bovendien verbazen door de prachtige hemel vol lantarens.

Drijvende lotusbloemen tijdens Rap Bua 

Rap Bua is een traditioneel Boeddhistisch festival in oktober. Het hoogtepunt is de majestueuze processie op het water. Terwijl een replica van Luang Phor Toh de rivier afzeilt, gooien mensen lotusbloemen in het water om hun respect te betuigen. Met andere woorden, prachtige lotusbloemen overal! Tip: vergeet zeker niet te wensen als je een Lotusbloem in de rivier gooit.

De aap uithangen op Lopburi Monkey Banquet  

Lopburi staat bekent voor zijn centrale tempel omsingeld door aapjes. Het is dan ook een populaire bestemming bij toeristen om apen te voederen. Maar in november kunnen de apen er smullen van een heus banket! Zo’n drieduizend apen (ja, dat heb je goed gelezen) komen ervan smullen. Het banket bestaat uit vier ton fruit en groenten, net Alice in Monkeyland. Je mag dan wel niet zelf aanschuiven aan het banket, toch is het een onvoorstelbaar tafereel dat je zeker niet mag missen.

Wil je Thailand graag zelf ontdekken? Wie weet kan je dan een van deze culturele festivals meepikken. Voor meer informatie over onze reizen naar Thailand, aarzel niet en contacteer ons 

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

4 + 1 =