Verborgen Parels in Sri Lanka

U bevindt zich hier: Home » Verborgen Parels in Sri Lanka

Verborgen Parels in Sri Lanka

Een reis naar Sri Lanka biedt biedt vele hoogtepunten en afwisseling. Het relatief onontdekte noorden is pas sinds enige jaren open voor toerisme, maar herbergt een schat aan cultuur en natuur. In kleurrijke tempels vol met Boeddhabeelden komen monniken om te mediteren en offers te brengen. Wandel door schitterende heuvellandschappen met groene theeplantages waar dames in gekleurde sari’s hun manden vullen met theebladeren en geniet van een lekker kopje verse Ceylonthee. De vele badplaatsen nodigen uit om heerlijk te luieren, de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen of een frisse duik in de zee te nemen!

Sri Lanka – A land like no other!

Verborgen parels ontdekken in Sri Lanka? Door je af te bakenen van de toeristische highlights, ontdek je de meest unieke plekjes in Sri Lanka, zonder hordes van toeristen. Je staat oog in oog met luipaarden, olifanten, tropische vogels en zoveel meer. Tempels zo groot als voetbalvelden of juist verscholen. Je kan genieten van uitzichten van uitzichten met hoge bergtoppen, groene theeplantages of eeuwenoude rotsen. Baan je af van de traditionele routes en ontdek Sri Lanka op een unieke manier!

MEEMURE

De Lakegala berg ligt op ongeveer 175 km van de hoofdstad Colombo, in het dorp Meemure. Het is ook gelegen tussen de districten Kandy en Matale. Je kunt deze berg op verschillende manieren bereiken, maar de veiligste weg is die van Meemure Village. De Lakegala berg is 1310 m hoog en bevindt zich in het Knuckles-gebergte. 

COLOMBO

Deze rode moskee heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar. De buitenmuur is laag voor laag bedekt met rode en witte strepen, wat er heel speciaal uitziet. De moskee mag niet door vrouwen bezocht worden. De moskee is ingeklemd door andere gebouwen, maar valt op door zijn bijzondere kleurstelling!

REKAWA BEACH

Het strand bij het dorp Rekawa is de thuisbasis van een van de belangrijkste zeeschildpadden in Sri Lanka. De beste tijd om de schildpadden te zien is tussen januari en april, dit zijn periodes wanneer het volle maan is. Rekawa heeft 23 schildpadden in één nacht gezien. We zullen zeker elke nacht minstens een paar schildpadden zien. 

DE PAHIYANGALA GROT

De Pahiyangala Grot in Kalutara heeft de overblijfselen van een 37 000 jaar oude prehistorische beschaving, volgens archeologen. Deze grot, ook bekend als de Fa Hien Grot, is een van de grootste natuurlijke rotsformaties in heel Azië. Naast menselijke schedels en wapens gemaakt van dierlijke beenderen en stenen in de grot, is er ook een 40 m lang standbeeld van de liggende Boeddha bij de ingang van deze 200 m hoge grot.

SINHARAJA REGENWOUD

In Sinharaja beleef je de echte jungle van Sri Lanka. Het is een tropisch regenwoud vol met leven! Het beschermde natuurgebied is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed in 1989. Het is een juweeltje vol unieke flora en fauna. Je treft hier ook vele inheemse boomsoorten aan, met meer dan 150 verschillende vogelsoorten!

JAFFNA

Jaffna is jarenlang ontoegankelijk geweest door de burgeroorlog, maar gelukkig is deze tijd voorbij! Het is nu een unieke, levendige stad in het noorden van Sri Lanka. Het is een stad die niet is toegetast door toeristen. De stad heeft, ondanks de Indiase invloeden, een eigen unieke identiteit gecreëerd met historische bezienswaardigheden zoals het Jaffna Fort, Royal Palace en de enorme Hindoetempel Nallur Kandaswamy Kovil. Daarnaast heb je vanuit Jaffna een adembenemend uitzicht op de Jaffna Islands. Deze zijn dunbevolkt, wit en hebben een glinsterende blauwe zee met daaromheen palmbomen.

 

Een vakantie vol Verborgen Parels

Een rondreis door Sri Lanka een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte, zoals massages of yogalessen.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van jou ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.