Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

Home » Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

Beste Reistijd Sri Lanka

Een reis naar Sri Lanka biedt vele hoogtepunten en veel afwisseling. Het relatief onontdekte noorden van Sri Lanka is pas sinds enige jaren open voor toerisme, maar herbergt een schat aan cultuur en natuur. In kleurrijke tempels vol met Boeddhabeelden komen monniken om te mediteren en offers te brengen.

Wandel door schitterende heuvellandschappen met groene theeplantages waar dames in gekleurde sari’s hun manden vullen met theebladeren en geniet van een heerlijk kopje verse Ceylonthee. De vele badplaatsen nodigen uit om heerlijk te luieren, de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen of een frisse duik in zee te nemen.

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In Sri Lanka kunnen we drie seizoenen onderscheiden: het hoogseizoen (december t.e.m. maart), het tussenseizoen (april t.e.m. september + november) en het laagseizoen (mei t.e.m. augustus). In het hoogseizoen is het meestal warm en droog weer in het heuvellandschap en aan de stranden bij de west- en zuidkust. In het oosten en noorden zorgt de Maha regentijd daar voor veel regen. In het laagseizoen zorgt het Yala regenseizoen voor veel neerslag in het binnenland en aan de zuid- en westkust. De prijzen liggen in heel het land wel laag dan.

Noord- en Oost- Sri Lanka

De beste reistijd is erg afhankelijk van de regio naar waar je wilt reizen. Er zijn namelijk twee verschillende regenseizoenen in Sri Lanka: de Yala en de Maha. Zoals eerder vermeld, zorgt het Maha regenseizoen voor regen aan de oostkust van oktober tot maart. Als je naar het noorden of het oosten gaat, is de beste reistijd van april t.e.m. september. Dit zijn echter enkel richtlijnen. Het weer in Sri Lanka is moeilijk exact te voorspellen. Het kan dus zijn dat het weer ineens omslaat waardoor je onverwachts in een hevige regenbui zit.

West- en Zuid- Sri Lanka

Het Yala regenseizoen zorgt voor veel regen in het westen, zuidwesten en het binnenland van april tot november. Dus als je naar het binnenland of de west- of zuidkust gaat, is de beste reistijd van december t.e.m. maart. Dan heb je de meeste kans op mooi weer. Dan valt er gemiddeld het minste neerslag en zijn de temperaturen aangenaam.

Wat een TOPvakantie met TOPbestemmingen. Een prima service en alles geregeld tot in detail. Wij zijn zeer tevreden klanten!

Britt & Jorne - Trip naar Sri Lanka

Wil je ook een onvergetelijke Sri Lanka-ervaring?