fbpx

Veelzijdig Vietnam

Ontdek Veelzijdig Vietnam

Vietnam is een prachtig en veelzijdig land en naast de prachtige hoofdstad Hanoi is er nog zoveel meer te ontdekken. Van uitgestrekte rijstvelden in Sapa, een prachtig berglandschap in Mai Chau en een van de zeven natuurwonderen, de Halong Bay, in Vietnam ga je gegarandeerd op ontdekkingsreis. Deze reis neemt je mee op avontuur langs de highlights van het veelzijdige Vietnam. 

Dit is een voorbeeldprogramma. Al onze voorstellen worden steeds op maat gemaakt. 

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Vietnam.

 

Hoogtepunten Vietnam

Dag 1: HANOI

’s Ochtends ontdekken jullie Hanoi, een rustige stad met prachtige bomen en meren. De eerste indruk van de stad krijg je door een authentieke fietsrit van je hotel naar Hanoi Old Quarter. Vervolgens rijd je door een groene typisch Franse boulevard, “Het Parijs van het Oosten”. Bezoek dan Ho Chi Minh Mausoleum, het nationaal symbool en het presidentieel paleis. Daarna bezoek je de Tempel van de Literatuur. Namiddag bezoek je het Ethnology Museum. We eindigen de dag met een Water Puppet Show. 

Dag 2: MAI CHAU

In de ochtend trek je de stad uit richting Mai Chau – de vredige groene vallei. Bij aankomst in Mai Chau, check je in en heb je een lunch bij een lokaal huis van Thaise mensen in Pom Coong Village. In de namiddag maken we een wandeling door de vallei en bezoeken we enkele naburig gelegen dorpjes, de groene rijstvelden en Mai Chau town. Na het diner, geniet je van een traditionele muziekshow gebracht door lokale mensen uit het dorp.

Dag 3: NGHIA LO

Na het ontbijt in het hotel rijden we door naar Nghia Lo. Onderweg geniet je van één van de prachtigste landschappen die Vietnam te bieden heeft.
Voor we arriveren in Nghia Lo brengen we nog een bezoek aan een dorpje van Thai en Mong people.

Dag 4: NGHIA LO – MU CANG CHAI – THAN UYEN – SAPA

Vandaag nemen we een lange maar prachtige route van Nghia Lo naar Sapa. Geniet van de prachtige rijstvelden van Tu Le, de rijstterrassen van Mu Cang Chai en het spectaculaire uitzicht van de Hoang Lien Son bergketen tijdens de rit van Than Uyen over de Tram Ton Pass naar Sapa.  Check-in bij aankomst en de rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 6: SAPA – Y LINH HO – LAO CHAI – TAVAN

Vanmorgen hebben we de kans om de dorpen van verschillende etnische groepen rond Sapa te verkennen. Eerst nemen we een mooie rit van Sapa naar de dorpen langs de vallei van Muong Hoa. Het landschap is als een schilderij van Moeder Natuur met terrasvelden, een waterval en groene vegetatie. Eerst stoppen we  bij Y Linh Ho, dorp van het H’mong volk. Zij waren één van de eerste immigranten naar dit gebied. We maken een mooie tocht naar Lao Chai, het andere dorp van Mong. Dan wandelen we door het dorp en naar het dorp van Tavan de Giay.

Dag 6: SAPA – HANOI

Ontbijt in het hotel en geniet nog van je vrije tijd in Topas Ecolodge resort tot de check out.

Daarna brengt een transfer jullie weer naar Hanoi.

Dag 7: HANOI – HALONG BAY

In de ochtend brengt een transfer jullie naar Halong Bay. Bij aankomst scheep je in op de Junk in Hon Gai International Harbour. De Junk start met cruisen op de magnifieke Bai Tu Long baai terwijl jullie genieten van jullie lunch aan boord. In de namiddag bezoeken jullie de afgezonderde grot van Thien Canh Son, voor jullie kort verder cruisen naar Hon Co Islandwaar jullie kunnen relaxen op het witte zandstrand, kunnen zwemmen of kayaken. Het diner wordt geserveerd op de Junk. 

Dag 8: HALONG BAY

In de ochtend geniet je van de zonsopgang over de baai vanop het zonnedek van de Junk. Na het ontbijt heb je de kans om Vung Vieng Fishing Village te bezoeken in een rustieke roeiboot. Daar kan je lokale mensen ontmoeten en passeer je drijvende scholen en visserijen. Daarna kan je zwemmen in het midden van de baai bij de Junk. De cruise zet terug koers richting haven terwijl je geniet van een à la carte lunch. Kort na de middag scheep je uit en rij je terug naar Hanoi.

Dag 9: HANOI – DA NANG – HOI AN

Je hebt in Hanoi twee opties om de volgende stop, Hoi An, te bereiken. Je kan kiezen voor de nachttrein die de volgende ochtend stopt in Hoi An. Ook kan je in de ochtend een vlucht naar Da Nang Airport nemen en dan verder vliegen naar Hoi An. Als jullie zijn geland, brengt een transfer jullie naar het hotel. Verder zijn jullie de rest van de dag vrij.

Dag 10: HOI AN

Na het ontbijt maken we een stadswandeling door het oude centrum. Bezichtig de Phuc Kien congreshal, de Japanse brug en het oude Tan Ky huis. Daarna heb je tijd om zelf de stad te verkennen. Namiddag maak je een ritje per fietstaxi door de omgeving van Hoi An.  Vervolgens varen we over de rivier en kan je het leven van de oeverbewoners gadeslaan. Op de weg terug wellicht nog een mooie zonsondergang over de rivier.

Dag 11: HOI AN – CAN THO

De auto of minibus pikt je op na het ontbijt en brengt je naar de luchthaven van Can Tho, de hoofdstad van de Mekong Delta. Hier kan je leuke fietstochten maken en drijvende markten bezoeken.

Dag 12: CAI BE

’s Morgens ga je naar Cai Be voor een boottocht naar de drijvende markt. Daarna kan je kennismaken met het leven van de lokale bewoners van de Mekong Delta. Je ziet hoe pop-corn, pop-rice, rijstpapier en kokos zoetigheden worden gemaakt. Na de lunch in een lokaal restaurant,  bezoeken we een kwekerij waar je fruit kan proeven terwijl een muzikant folkloristische muziek speelt. Een pottenbakkerij met een grote oven is een volgende stop.

Dag 13: HO CHI MINH

Ho Chi Minh City is het vroegere Saigon. De stad beschikt sinds kort over een nieuwe terminal met een capaciteit van 20 vluchten tegelijk en jaarlijks 8 tot 10 miljoen passagiers. Jullie kunnen op eigen gelegenheid wat rond gaan kijken in deze bruisende wereldstad maar jullie kunnen ook lekker relaxen bij het zwembad van het hotel.

Dag 14: HO CHI MINH

Na het ontbijt hebben jullie een stadstour langs o.a. het Reunification paleis, het voormalige paleis van de Zuid-Vietnamese regering voor 1975. Notre Dame Church en Central Post office zijn nog twee typische gebouwen uit de Franse koloniale tijd. Na de lunch vervolgen we de tour langs de Ngoc Hoang pagode, waar honderden mensen iedere dag wierook branden voor geluk en welvaart. In het historisch museum krijg je inzicht in de 4000 jaar oude geschiedenis van het land.

Dag 15: CU CHI TUNNELS

Na het ontbijt vertrekken we naar de tunnels van Cu Chi, op ruim 30 kilometer noordwest van de stad. Cu Chi is een 250 km lang netwerk van ondergrondse tunnels dat in de jaren ’60 door de strijders van de communistische Vietcong is aangelegd om zich te verbergen voor de Amerikanen. Je wordt op deskundige wijze ondergronds rondgeleid. Je daalt beter niet af naar niveaus 2 en 3 wanneer je fysiek minder sterk bent. Hierna rijden we terug naar Saigon. De middag is aan jezelf om bijvoorbeeld even te gaan shoppen voor wat souvenirs. Daarna vertrekken jullie terug richting België.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!

INCLUSIEF

 • Vervoer ter plaatse met lokale luxe autocar of minivan voorzien van airconditioning. (voorzien van water en handdoeken)

 • Excursies zoals vermeld in het programma met lokale Engelstalige gidsen.

 • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig (op basis van double/twin room)

 • Maaltijden zoals opgegeven in de programmabeschrijving (zie dag per dag) B: Breakfast/Ontbijt L: Lunch D: Diner

 • Alle transfers zoals vermeld in het programma (luchthaven – trein-hotel-boot)

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht naar Vietnam

 • Luchthaventaksen, grondstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen (gekend op 07/11/2016)

 • Vrije aanbevelingen

 • Single toeslag

 • Fooien

 • Andere maaltijden en dranken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Verzekeringen

Share This