fbpx

Veelzijdig Vietnam

Vietnam

Vietnam is een prachtig en veelzijdig land en naast de prachtige hoofdstad Hanoi is er nog zoveel meer te ontdekken. Van uitgestrekte rijstvelden in Sapa, een prachtig berglandschap in Mai Chau en een van de zeven natuurwonderen, de Ha Long-Baai, in Vietnam ga je gegarandeerd op ontdekkingsreis. Deze reis neemt je mee op avontuur langs de highlights van het veelzijdige Vietnam. 

Dit is een voorbeeldprogramma. Al onze voorstellen worden steeds op maat gemaakt. Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Vietnam.

Alles, maar dan ook alles was super georganiseerd. Prachtige vakantie gehad ! Accommodaties top, reisdocumenten top, vervoer top, transport was altijd perfect op tijd … Proficiat ! 

Frank & Nathalie

Aankomst Ho Chi Minh: DAG 1 (-/-/-)

Jullie landen in Ho Chi Minh. Daar zal een privé chauffeur jullie staan opwachten om jullie naar jullie hotel in Ho Chi Minh te brengen. Ho Chi Minh City is het vroegere Saigon. De stad beschikt sinds kort over een nieuwe terminal met een capaciteit van 20 vluchten tegelijk en jaarlijks 8 tot 10 miljoen passagiers. Binnenlandse vluchten gebruiken nu de oude terminal. Jullie kunnen op eigen gelegenheid wat rond gaan kijken in deze bruisende wereldstad maar jullie kunnen ook lekker relaxen bij het zwembad van het hotel.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Ho Chi Minh: DAG 2 (B/L/-)

Na het ontbijt hebben jullie een stadstour langs o.a. het Reunification paleis, het voormalige paleis van de Zuid-Vietnamese regering voor 1975. Notre Dame Church en Central Post office zijn nog twee typische gebouwen uit de Franse koloniale tijd.

Na de lunch vervolgen we de tour langs de Ngoc Hoang pagode, waar honderden mensen iedere dag wierook branden voor geluk en welvaart. In het historisch museum krijg je inzicht in de 4000 jaar oude geschiedenis van het land.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Cu Chi Tunnels: DAG 3 (B/L/-)

Na het ontbijt vertrekken we naar de tunnels van Cu Chi, op ruim 30 kilometer noordwest van de stad. De rit met de touringcar duurt twee uur. Cu Chi is beroemd vanwege het 250 km lange netwerk van ondergrondse tunnels dat in de jaren zestig door de strijders van de communistische Vietcong is aangelegd om zich te verbergen voor de Amerikanen.

Je wordt op deskundige wijze ondergronds rondgeleid. Wie dat fysiek niet aankan, wordt afgeraden om af te dalen naar de niveaus twee en drie. Hierna rijden we terug naar Saigon. De middag is aan jezelf om bijvoorbeeld te gaan shoppen, wat hier uitstekend kan.

Overnachting: Double Room in 4* Boutique Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Ho Chi Minh City – Cai Be: DAG 4(B/L/-)

’s Morgens transfer naar Cai Be voor een boottocht naar de drijvende markt. Daarna heb je volop de gelegenheid kennis te maken met het leven van de lokale bewoners van de Mekong Delta. Je ziet hoe pop-corn en pop-rice wordt gemaakt. Ook zien we hoe rijstpapier en kokos zoetwaren worden vervaardigd.

Na de lunch in een lokaal restaurant, met gerechten uit deze streek, gaan we verder naar o.a een kwekerij waar je fruit kan proeven terwijl een muzikant folkloristische muziek speelt. Een pottenbakkerij met een indrukwekkende oven is een volgende stop voordat we weer aanmeren en per bus onze weg vervolgen naar Cantho, de hoofdstad van de Mekong delta.

Overnachting: Double Room in 4* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Can Tho – Hoi An: DAG 5 (B/-/-)

De auto of minibus pikt je op na het ontbijt en brengt je naar de luchthaven van Can Tho voor de vlucht naar Da Nang. Daar aangekomen brengt een transfer jullie naar het hotel in Hoi An.

De rest van de dag zijn jullie vrij.

Overnachting: Double Room in 4* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Hoi An: DAG 6 (B/L/-)

Na het ontbijt maken we een stadswandeling door het oude centrum. Bezichtig de Phuc Kien congreshal, de Japanse brug en het oude Tan Ky huis. Daarna tijd om zelf de stad te verkennen.

In de namiddag een ritje per fietstaxi door de omgeving van Hoi An. Rij langs de oevers van de Thu Bon rivier en ontdek landelijke dorpjes met hun bewoners. Vervolgens varen we over de rivier en kan je het leven van de oeverbewoners gadeslaan. Op de weg terug wellicht nog een mooie zonsondergang over de rivier.

Overnachting: Double Room in 4* Charme Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Da Nang – Hanoi: DAG 7 (B/-/-)

In de ochtend brengt een transfer jullie naar Da Nang Airport. Daar nemen jullie de vlucht van Da Nang naar Hanoi. Jullie landen in Hanoi en een transfer brengt jullie naar het hotel. Verder zijn jullie de rest van de dag vrij.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Hanoi: DAG 8 (B/L/-)

’s Ochtends begint jullie tour met een ontdekking van Hanoi, een rustige stad met prachtige bomen en meren. De stad heeft duizend jaar geschiedenis en cultuur. De eerste indruk van de stad krijg je door een authentieke Cyclo rit van je hotel naar Hanoi Old Quarter – waar je het echte dagelijkse leven van de lokale mensen kan ervaren in het oudste deel van Hanoi. Vervolgens rijd je door de Franse wijk door een brede en groene typisch Franse boulevard die uitlegt waarom deze stad de naam “Parijs van het Oosten” kreeg.

Bezoek dan Ho Chi Minh Mausoleum – het symbool van het land en het presidentieel paleis. Daarna bezoek je de Tempel van de Literatuur – het centrum van de cultuur van Hanoi. In de namiddag bezoek je het Ethnology Museum waarin je de grote lijnen van de 54 soorten ethnische mensen in Vietnam kan bestuderen. Jullie tour van vandaag zal met een geweldige ervaring worden afgesloten, namelijk met een Water Puppet Show – de unieke kunstvorm van Vietnamezen uit de Red River Delta.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Hanoi – Mai Chau: DAG 9 (B/L/D)

In de ochtend trek je de stad uit richting Mai Chau – de vredige groene vallei. Bij aankomst in Mai Chau, check je in en heb je een lunch bij een lokaal huis van Thaise mensen in Pom Coong Village.

In de namiddag maken we een wandeling door de vallei en bezoeken we enkele naburig gelegen dorpjes, de groene rijstvelden en Mai Chau town. Na het diner, geniet je van een traditionele muziekshow gebracht door lokale mensen uit het dorp.

Overnachting: long house van Thaise mensen (Home-stay)

Ga terug naar het overzicht.

Mai Chau – Nghia Lo: DAG 10 (B/L/D)

Na het ontbijt in het hotel rijden we door naar Nghia Lo. Onderweg geniet je van één van de prachtigste landschappen die Vietnam te bieden heeft.

Voor we arriveren in Nghia Lo brengen we nog een bezoek aan een dorpje van Thai en Mong people.

Overnachting: Double Room in 2* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Nghia Lo – Mu Cang Chai – Than Uyen – Sapa: DAG 11 (B/L/-)

Vandaag nemen we een lange maar prachtige route van Nghia Lo naar Sapa. Geniet van de prachtige rijstvelden van Tu Le, de rijstterrassen van Mu Cang Chai en het spectaculaire uitzicht van de Hoang Lien Son bergketen tijdens de rit van Than Uyen over de Tram Ton Pass naar Sapa.

Check-in bij aankomst en de rest van de dag is vrij te besteden.

Overnachting: Double Room in 4* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Sapa – Y Linh Ho – Lao Chai – Tavan – Topas Ecolodge: DAG 12 (B/L/-)

Vanmorgen hebben we de kans om de dorpen van verschillende etnische groepen rond Sapa te verkennen. Ten eerste nemen we een zeer mooie rit van Sapa naar de dorpen langs de vallei van Muong Hoa. Het landschap is als een schilderij van Moeder Natuur met de terrasvelden, waterval op de heuvel kant, het groen van de vegetatie, een kronkelende beek beneden en de lucht is zo fris en zuiver.

Onze eerste stop is bij Y Linh Ho – dorp van de H’mong mensen. Er wordt gezegd dat H’mong één van de eerste immigranten waren naar dit gebied en beroemd zijn om hun handweven en rijstterrassen in Sapa. We maken een mooie tocht naar Lao Chai – het andere dorp van Mong. We maken een wandeling door het dorp en naar het dorp van Tavan de Giay mensen via de rijstterrassen en de paden ertussen door. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en dan rijden we naar Topas Ecolodge.

Overnachting: Double Room in 4* Ecolodge

Ga terug naar het overzicht.

Sapa – Hanoi: DAG 13(B/-/-)

Ontbijt in het hotel en geniet nog van je vrije tijd in Topas Ecolodge resort tot de check out.

Daarna brengt een transfer jullie weer naar Hanoi.

Overnachting: Double Room in 3* Hotel

Ga terug naar het overzicht.

Hanoi – Halong Bay: DAG 14 (B/L/D)

In de ochtend een transfer naar Halong Bay. Bij aankomst in Halong, scheep je in op de Junk in Hon Gai International Harbour. Jullie worden verwelkomd door de cruise staff, genieten van een welkomstdrankje bij cruise briefing en checken dan in in jullie cabine. De Junk start met cruisen op de magnifieke Bai Tu Long baai terwijl jullie genieten van jullie lunch aan boord. Het is ook het uitgelezen moment om de fascinerende rotsformaties in de baai tot jezelf te laten komen.

In de namiddag bezoeken jullie de afgezonderde grot van Thien Canh Son, voor jullie kort verder cruisen naar Hon Co Islandwaar jullie kunnen relaxen op het witte zandstrand, kunnen zwemmen of kayaken. Het diner wordt geserveerd op de Junk.

Overnachting: op de Junk

Ga terug naar het overzicht.

Halong Bay – Hanoi: DAG 15 (B/L/-)

In de ochtend geniet je van de zonsopgang over de baai vanop het zonnedek van de Junk. Geniet van de baai zijn landschap in de ochtend met een kopje thee of koffie terwijl je ontbijt in open lucht.

Na het ontbijt heb je de kans om Vung Vieng Fishing Village te bezoeken in een rustieke roeiboot. Daar kan je lokale mensen ontmoeten en passeer je drijvende scholen en visserijen. Terug naar de Junk daarna waar je vrije tijd krijgt voor zwemmen in het midden van de baai. De cruise zet terug koers richting haven terwijl je geniet van een à la carte lunch.

Iets na de middag scheep je uit en rij je terug naar Hanoi. Helaas!

Het was een zeer positieve ervaring van begin tot einde: vriendelijke mensen, prachtige natuur en natuurlijk ook lekker eten. Het was kortom echt een fantastische reis met erg goede organisatie!!

Katrien


INCLUSIEF

 • Vervoer ter plaatse met lokale luxe autocar of minivan voorzien van airconditioning (voorzien van water en handdoeken)
 • Excursies zoals vermeld in het programma met lokale Engelstalige gidsen
 • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig (double/twin room)
  (op basis van double/twin kamer)
 • Maaltijden zoals opgegeven in de programmabeschrijving (zie dag per dag) B: Breakfast/Ontbijt, L: Lunch, D: Diner
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma (luchthaven – hotel – trein – boot)

EXCLUSIEF

 • Internationale vlucht naar Vietnam
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen (gekend op 07/11/2016)
 • Vrije aanbevelingen
 • Single toeslag
 • Fooien
 • Andere maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

OPMERKINGEN

Voor Vietnam heb je een geldig internationaal paspoort en visum nodig.

AANKOMST OP DE LUCHTHAVEN VAN HANOI, HO CHI MINH OF DANANG
> Visum op de luchthaven bij aankomst (upon arrival):

Voor het verkrijgen van het visum op een van de bovenstaande internationale luchthavens heb je een autorisatiebrief nodig, dit is een soort uitnodiging van de overheid. Deze autorisatiebrief kan UniTrips voor je regelen via de lokale agent. Kosten: € 25,- p.p. De autorisatiebrief is verplicht indien je geen visum in België heeft geregeld. De brief dient getoond te worden bij het inchecken op de luchthaven.

Voor het aanvragen van de autorisatiebrief vragen wij je bij boeking het ‘passengersform’ (voor de paspoortgegevens) volledig in te vullen. Met deze gegevens kunnen wij de aanvraag indienen bij onze lokale agent. De autorisatiebrief dient altijd in kleur te worden afgedrukt en meegenomen naar de visumbalie bij aankomst in Vietnam, tesamen met het ingevulde visumformulier en een pasfoto in kleur.

Je bent wel iets meer tijd kwijt bij aankomst, maar dat is in de regel niet meer dan een half uurtje. Er staat aangegeven, vóór je bij de douane komt, waar u de ‘Visa on arrival’ kunt verkrijgen (meestal een loket vlak voor je in de rij gaat staan voor de douane).  Wij raden deze manier sterk aan, het is heel gemakkelijk, je bent uw paspoort niet kwijt van te voren en je hoeft niet naar de ambassade in België. We hebben al veel klanten op deze wijze naar Vietnam laten reizen en het werkt uitstekend.

Kosten:

 • Autorisatiebrief via UniTrips: 25 euro
 • Visum op de luchthaven bij aankomst in Vietnam: 25 dollar (neem dollars gepast mee)

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten, en we werken het verder uit op jouw maat.

Share This