Ontdek het Hoi An Lantaarnfestival

We mogen dan nog niet reizen naar het prachtige Vietnam maar normaal wordt vandaag, 30 oktober, het Lantaarnfestival gevierd in Hoi An, Vietnam. Een bezoek aan dit pittoreske dorp is zeker de moeite waard en dan mag je dit festival niet missen. Het zien van een rivier vol met opgelichte lantaarns gedurende een volle maan zal je betoveren! 

Lees verder om meer te weten te komen over deze prachtige traditie en enkele tips voor wanneer je gaat kijken. Wij zijn er zeker van dat je het op je to-do lijstje zal toevoegen voor wanneer we terug mogen vliegen naar het tropische Azië.

 

Wat is het Hoi An Festival?

De meest sfeervolle en traditionele stad van Vietnam is Hoi An. Op Google moet je de naam van de stad nog maar ingeven en er komen al verschillende afbeeldingen tevoorschijn van de bekende lantaarns of lampionnen.
Tijdens het Lantaarnfestival, die elke maand op de dag van een volle maan plaatsvindt, worden lantaarns na zonsondergang verlicht. De kaarsen worden aangestoken en onder in de kleurrijke papieren lantaarns geplaatst. Deze worden in de Haoi-rivier gezet als een offer aan de God van het land en de voorouders om hen te eren.

Het is de reden dat duizenden reizigers en locals elk jaar richting Hoi An reizen om een glimp op te vangen van dit bijzonder festival. Het begint rond
17u 30 en duurt tot ongeveer 22u30. De elektriciteit in de stad wordt tot het minimum beperkt zodat het écht donker wordt en het lantaarnspektakel veel beter te zien is.

De lantaarns worden trouwens iedere avond verlicht, ongeacht of het volle maan is of niet. 

Geschiedenis

Vroeger was Hoi An een havenstad waar kooplieden van over de hele wereld kwamen, waaronder Japanners. Zij brachten de kleurrijke lantaarns mee om ze voor hun huizen te hangen als geluksbrenger. De lokale bevolking begon hetzelfde te doen in de hoop dat het hen ook geluk zou brengen.

Dus eigenlijk waren het de Japanners die de lantaarns in Hoi An brachten. Het was echter pas in 1998 dat de autoriteiten besloten de lantaarns te combineren met de maandelijkse viering van de volle maan. Het Hoi An Lanterns Festival was geboren!

 0

Tips voor het festival

Waar moet je zijn

In het oude centrum rondom de Japanse Covered Bridge en de Cau An Hoi Bridge of op de Hoai-rivier op een bootje.

Hoe laat begint het

Het festival begint rond zonsondergang. Er is niet echt een vaste tijd dat het begint of eindigt, maar het duurt ongeveer van 17u30 en duurt tot ongeveer 22u30.

Wees op tijd

Iedereen wil het beste plekje terwijl het heel druk kan worden tijdens het festival. Zorg daarom dat je op tijd bent als je een goed plekje wil voor foto’s te maken.
Februari is de drukste maand omdat dan ook het nieuwe jaar wordt gevierd. 

Durf te onderhandelen

Onderhandel over prijzen als je een boottocht wil maken met een traditionele sampan. Hetzelfde geldt als je een lantaarn wil kopen. Tijdens het festival schieten prijzen omhoog dus onderhandel! Zelfgemaakte lantaarns zullen rond de 10,000-20,000 VND kosten,. Omgerekend is dat tussen 0.50 – 1 euro.

Ontdek hier alle volgende data voor het Hoi An Festival de komende maanden!

Lees hier meer reisblogs van UniTrips!

Wil jij graag jouw reis bespreken?

Wacht niet langer en boek jouw onvergetelijke reis naar Azië bij UniTrips.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!