Ontdek de leukste festivals in Azië 

Festivals zijn er in alle kleuren maten en in alle landen. Ook in Azië wordt er af en toe stevig gefeest! Azië is namelijk meer dan tempels en uitgestrekte landschappen om nooit meer te vergeten. De Aziatische cultuur op een originele en bovendien leuke manier, doe je met deze festivals in Azië.

Thailand: vier de start van de lente met het Candle Festival!

Ben je in juli in het noordoosten van Thailand? Dan mag je het Candle Festival (Ubon Ratchathani) absoluut niet missen. Het viert de start van het regenseizoen en is het mooiste festival van Thailand. Tijdens deze periode trekken monniken terug naar hun tempel en is er geen elektriciteit. Daarom plaatst de lokale bevolking, om de monniken te ondersteunen, kaarsen rond te tempel voor licht en warmte. Wat maakt het festival zo indrukwekkend? De meeste kaarsen zijn gigantisch, sommige tot wel twee meter groot.

 

Malaysia: een zware beklimming tijdens Thaipusam

 

Elk jaar trekt Thaipusam duizenden bezoekers en dat is niet zomaar. Dit bijzondere Hindu festival dat doorgaat in januari of februari is afhankelijk van de stand van de maan en begint met een acht uur durende processie en stopt op de top van een berg in de Batu Caves, net buiten Hala Lumpur. Actief meedoen aan het festival is een zware beproeving maar zeker de moeite waard. Het is niet enkel een uitdaging maar ook een streling voor het oog. Je hebt namelijk uitzicht op de prachtige Batu caves.

 

 

 

Thailand: een hemel vol lantarens tijdens Yee Peng

Je kent zeker en vast de beelden van op tv. Honderden wensballonnen die tegelijk de lucht in gaan? Een heus spektakel, dat is het ongetwijfeld. Het Yee Peng Festival vindt elk jaar plaats in november wanneer de maan het volst is. De lokale bevolking geloofd dat dit de perfecte timing is om een wens te doen. Stuur die wensballon dus de lucht in en wensen maar! En laat je bovendien verbazen door de prachtige hemel vol lantarens.

 

Singapore: 10..9..8..7… gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Breng je een bezoekje aan Singapore in januari of februari? Met een beetje geluk ben je op de juiste plaats op het juiste moment om het Chinese Nieuwjaar te vieren tussen de lokale bevolking. Chinees Nieuwjaar wordt in heel wat steden gevierd maar Singapore geeft toch wel het grootste feestje en dat voor drie dagen lang! Geniet van heerlijk eten, prachtig vuurwerk en drakenparades. Het is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

 

Thailand: Waterpret met het Songkran Festival

Afkoeling nodig tijdens je bezoek in Thailand? Met een beetje geluk kan je dan het Songkran Festival bijwonen dat plaatsvindt tijdens het Thaise Nieuwjaar. Het is echt een massagelegenheid! Het hele land stelt dagdagelijkse taken even uit voor een spetterend watergevecht. Hou je waterpistool dus maar in aanslag want aan dit festival ontsnap je zeker niet zonder nattigheid. Wil je het Thaise Nieuwjaar zelf eens meemaken? Met onze Bucket List reis Dubai-Bangkok kant dit!

 

Wil jij deze festivals zelf eens meemaken? Wacht niet langer en boek jouw onvergetelijke reis naar Azië bij UniTrips.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

13 + 11 =