Inspiratieroutes Noord-Thailand

Home » Inspiratieroute Noord-Thailand

Ontdek deze verschillende inspiratieroutes in Noord-Thailand

In het noorden van Thailand is er zoveel te ontdekken dat we deze hebben opgesplitst in verschillende kleinere inspiratieroutes. Zo kan je al kijken welke delen in het noorden jou het meest aanspreken. Ontdek in enkele dagen het pracht en praal in Noord-Thailand! Uiteraard zijn er enkele bezienswaardigheden die elke reiziger in Thailand moet gezien hebben. Maar daarnaast ga je met deze vakantie ook de verborgen parels bezoeken die niet gekend zijn bij iedere reiziger. 

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Thailand.

 

Inspiratieroute Route 1: Noord-Thailand

Dag 1: PHRAE

Onderweg naar Phrae, stop je even bij de Wat Phra That Mongkhon Khiri. Deze prachitge tempel zal je ongetwijfeld verbazen met als kers op de taart een gigantische liggende Boeddha. Eenmaal aangekomen in Phrae breng je een bezoekje aan Wat Chom Sawan. Ook deze tempel is een streling voor het oog en zal je van je sokken blazen. De rest van de dag ben je volledig vrij om zelf in te vullen.

Dag 2: PHRAE

Vandaag vertrek je vroeg met de auto richting Phu Phaya Pho Viewpoint om te genieten van de mooiste zonsopgang tussen de bergen. Op de weg terug maak je nog een kleine stop langs de prachtige tempels Wat Phra That Doi Leng en Wat Phra That Cho Hae. In the middle of nowhere ontdekken we een hotspot voor de lokale Thai, Wat Na Khu Ha, een gigantisch Boeddhabeeld. Je eindigt je dag in Pae Muang Pee Forest Park, een natuurlijk zandstenen fenomeen. 

Dag 3: NAN

Vanuit Phrae zet je je tocht verder naar Nan, een prachtige afgelegen provincie met prachtige natuur! De Lanna invloed op de stad is ook te zien in de overblijfselen van de oude stadsmuur, Kampheeng Muang Nan, en een aantal oude tempels. Hier kan je de kleine maar mooie Wat Phumin tempel bezoeken en een wandeling maken door de Frangipani Tree Tunnel. Plan een tripje naar de Wat Phra That Khao Noi waar je bovenop de berg een wonderlijk uitzicht hebt. 

Dag 4: NAN 

Je start de dag met een trekking door de provincie Nan waar je kennis maakt met de bijna uitgestorven Mlabri gemeenschap. Je kan er proeven van varkensvlees dat bereid is op traditionele wijze. Verder kom je tijdens deze trekking nog langs dorpen van de Htin en de Yao stammen waar een lokale lunch genuttigd zal worden. Op de terugreis door het prachtige berglandschap bezoek je ook een Hmong stam.

Dag 5: PHAYAO

Vandaag zet je je tocht verder richting Phayao. Je zal je ogen de kost kunnen geven want hier vind je het grootste meer van Noord-Thailand, Kwan Phayao. Vervolgens stap je op een boot en bezoek je Wat Tilok Aram, een 500 jaar oude tempel die na een overstroming al 300 jaar onder water ligt. Vanop het bootje heb je een prachtig uitzicht over het meer en de stad. Aan de oever spot je de tweeling naga’s met gouden pagode.

Dag 6: PHAYAO

Vandaag rij je rond het meer omringd met palmbomen en gekleurde lampionnen. Aan de overkant van het meer ontdek je Wat Analayo. Een stenen trap brengt je dwars door het bos naar boven waar je aankomt bij een aantal prachtige tempels. Vervolgens volg je de stroming, die je naar een geheim watervalletje brengt, de Champa Thong waterval.

Dag 7: LAMPANG

Vandaag verlaat je het mooie Phayao maar vang je je tocht aan naar het even prachtige Lampang. Je eerste stop? De Wat Chaloem Phra Kiat Phrachomklao Rachanusorn. De lange naam is even mooi als de tempel zelf. Aangekomen in de stad gaat de tempel tour verder langs enkele lokaal belangrijke bouwwerken: Phra Kaew Don Tao, Wat Si Rong Muang, Wat Si Chum en Wat Mon Chamsin. Allemaal tempels die je zullen verbazen.

Dag 8: LAMPANG

Lampang was vroeger onderdeel van het Lanna Koninkrijk. De stad is daarom beroemd om de vele historische tempels uit die tijd. Een van deze boeddhistische tempels is Wat Phra That Lampang Luang die 20 km buiten de stad ligt. Maak een rit met paard en wagen want het is de enige stad in Thailand waar dit nog kan. De dag afsluiten doe je met een bezoek aan de markt van Tung Kwai, waar allerlei producten uit de jungle worden verhandeld. Hier vind je dus wilde orchideeën, insecten en slangen.

Dag 1: BO SANG VILLAGE

Je begint je dag met een bezoek aan Bo Sang Village, een stadje dat bekend staat om de paraplu’s. Je krijgt een rondleiding langs alle werkstations in de fabriek van parasols. Namiddag bezoek je Chiang Mai zelf. Hier vind je allerijl bezienswaardigheden zoals de Wat Chedi Luang, de Wat Chiang Man en de Wat Phra Sing. ’s Avonds kan je een bezoek brengen aan de Night Bazaar, een avondmarkt met feestelijk verlichte kraampjes.

Dag 2: ELEPHANT NATURE PARK

De tweede dag staat in het teken van wildlife! Je bezoekt het Elephant Nature Park, de thuis van olifanten, buffels, honden, katten, vogels en vele andere geredde dieren. Het Elephant Nature Park vangt getraumatiseerde, verwaarloosde en mishandelde olifanten op om ze te verzorgen. Je mag de dieren voederen en je krijgt een documentaire te zien. Hierna mag je een handje helpen met het wassen van de olifanten. 

Dag 3: DOI INTHANON NATIONAAL PARK

Vandaag bezoek je het Doi Inthanon Nationaal Park. Dit park dankt haar naam aan de berg middenin het park. Wist je dat het ook nog eens de hoogste berg van Thailand is? Je kan er wandelen en volop genieten van de natuur. Bovenop de berg vindt je twee koninklijke tempels, de tweelingtempels. Deze werden door de luchtmacht gebouwd ter ere van de 60ste verjaardag van de koning en koningin van Thailand. 

Hoogtepunten inspiratieroute 3

Dag 1: CHIANG MAI – PAI 

Pai is een gemoedelijk bergdorpje, bekend omwille van zijn rustige sfeer. Op een kilometer lopen vanuit het stadscentrum ligt de Wat Phra That Mae Yen. Na 353 treden sta je op de top, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. ’s Avonds kan je een bezoek brengen aan de Pai Walking Street, dit het hartje van het dorp en heeft enorm veel karakter.

Dag 2: PAI

Je huurt een scooter en rijdt vanuit het centrum van Pai richting het noorden, naar de Mo Paeng waterval die bekend staat als de grootste en leukste glijbaan van Pai. Hierna vertrek je met de scooter richting het zuiden naar Santichon Village, een stukje China in Thailand dat gesticht werd door Chinese stammen die op de vlucht waren voor de communistische overheersing. Hierna rijd je verder naar de Tha Pai warmwaterbronnen, die middenin de prachtige natuur liggen en tussen de 34 en 38°C warm zijn. 

Dag 3: MAE HONG SON

Op dag drie vertrek je vanuit Pai naar Mae Hong Son. De stad is rijk aan vele tempels, of ‘wats’. De verschillen met andere tempels in Thailand zijn duidelijk aanwezig. Waarom? Omdat Mae Hong Son dicht bij de Myanmarese grens ligt en er dus veel Birmese invloeden terug te vinden zijn. De meest indrukwekkende tempel is de Wat Phra That Doi Kong Mu, gelegen op de Kong Mu heuvel. Wanneer je deze heuvel beklimt en de tempel bezoekt heb je een prachtig uitzicht over de vallei van Mae Hong Son.

Dag 4-6: MAE HONG SON & OMGEVING

Vandaag begin je aan een echte trekking doorheen het prachtige Thailand. Vanuit Huay Makay Soam wandel je naar Hou Phon, een Karendorp (een lokale stam). Je wandelt verder naar Mick Sa Pae, een ander Karendorp. De volgende dag ga je verder naar Wi Pom, een dag wandelen door bossen, bamboe- en bananenbomen. Op dag 6 wandel je naar Mae Sa Nga en hierna reis je terug naar Mae Hong Son met privévervoer.

Hoogtepunten inspiratieroute 4

Dag 1: CHIANG MAI – LAMPANG

Je reist vandaag van Chiang Mai naar Lampang. De stad is enorm beroemd omwille van de vele historische tempels uit de tijd van het Lanna Koninkrijk uit de 13e tot de 18e eeuw. De bekendste tempel is de Wat Phra That Lampang Luang. Maar ook de 15e-eeuwse Wat Phra Kaew Don Tao is zeker een bezoekje waard. Lampang wordt door de Thai gezien als het laatste stukje paradijs in Thailand.

Dag 2: NAN

Wanneer je aankomt in Nan, bezoek je de Wat Phumin. Hier tegenover ligt de Wat Phra That Chang Kham, de belangrijkste tempel in Nan. Ook het Nationaal Museum is een bezoek waard. De collectie heeft tentoonstellingen over de verschillende etnische groepen die in de provincie leven, maar ook over de geschiedenis, archeologie, architectuur van Nan. Op vijf kilometer van het centrum, ligt de populairste tempel, de Wat Phra That Chae Heng met een grote gouden stupa.

Dag 3: NAN – DOI PHU KHA NATIONAAL PARK

Doi Phu Kha Nationaal Park is het grootste nationaal park van de provincie Nan. Het herbergt ook de hoogste berg van de regio, de Doi Phuka, die zo’n 2.000 meter hoog is. Deze dag staat in het teken van trekking. Je brengt de hele dag door in dit prachtige gebied. 

Hoogtepunten inspiratieroute 5

Dag 1: CHIANG MAI – PHRAE

De meeste bezienswaardigheden van de stad Phrae zijn binnen de omwalde stad gelegen. De meest ongewone tempel is de Wat Chom Sawan, die bijna volledig uit hout is gebouwd. In het verkeersvrije stadscentrum kan je het oude gouverneurshuis bezoeken. Je kan ook de kerker in de kelder bezichtigen, waar vroeger afvalligen gemarteld werden. Ook in Phrae zijn er verschillende tempels die je kan bezoeken zoals de Wat Phra Non, de Wat Pong Sunan en Wat Luang. Het bekendste gebouw is het roze gekleurde Vongburi huis.

Dag 2: PHRAE & OMGEVING 

’s Morgens reis je verder naar het dorp Wiang Tong naar het Folklore Museum die de lokale manier van leven toont. Hierna reis je verder naar het Phae Mueang Phi Park. Dit is een plek waar je intrigerende rotsformaties kan zien. Hierna reis je door naar het Pha Nang Khoi grot. Aan het einde van de grot zie je een stalagmiet in de vorm van een vrouw die een klein kind vasthoudt. Het is een legende dat er een vrouw bleef wachten op de liefde van haar leven totdat ze in steen veranderde.

Hoogtepunten inspiratieroute 6

Dag 1: CHIANG MAI – THA TON

Vanuit Chiang Mai reis je naar Tha Ton, een klein stadje dat dicht aan de grens met Myanmar ligt. Hier kan je een fiets huren om makkelijk de stad en de omliggende heuvels en dorpjes te verkennen. Een must-see is de Wat Tha Ton, een Boeddhistische tempel die over de stad heen kijkt. Tijdens je verblijf hier zal je ook veel Akha-vrouwen tegenkomen, gekleed in hun decoratieve kledingdracht, die hier hun snuisterijen komen verkopen.

Dag 2: MAE SALONG

Mae Salong is een dorp, gelegen op een bergtop in de provincie Chiang Rai. In de volksmond heet dit gebied “Klein Zwitserland”. Mae Salong is voor omliggende dorpjes een soort ‘hoofdstad’. Hier zal je leden van de Akha-, Lisu- en Lahu-stammen ontmoeten die hun producten proberen te verkopen. De lokale economie draait vooral om kersenboomgaarden, sinaasappelen en vooral theeplantages. Oolong, een traditionele thee moet je zeker proeven! 

Dag 3-5: CHIANG RAI

Na je overnachting in Mae Salong reis je verder naar Chiang Rai met een longtailboot over de rivier Mae Kok. Aan de oevers kan je ‘hilltribe- dorpjes’ van Shan, Karen (langnek) en Lahu zien. Je bezoekt hier het Hilltribe and Education Center en je bezoekt de Night Market. De volgende dag bezoek je de Wat Rong Khun, een volledig witte tempel. De laatste dag vertrek je op trektocht door de jungle. Je leert tijdens deze tocht hoe je vis vangt en om die ook zelf klaar te maken. Daarna bezoek je een Hill Tribe Village, thuis van de Akha-stam.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!