Community in Sri Lanka

U bevindt zich hier: Home » Community in Sri Lanka

Community in Sri Lanka

Een reis naar Sri Lanka biedt biedt vele hoogtepunten en afwisseling. Het relatief onontdekte noorden is pas sinds enige jaren open voor toerisme, maar herbergt een schat aan cultuur en natuur. In kleurrijke tempels vol met Boeddhabeelden komen monniken om te mediteren en offers te brengen. Wandel door schitterende heuvellandschappen met groene theeplantages waar dames in gekleurde sari’s hun manden vullen met theebladeren en geniet van een lekker kopje verse Ceylonthee. De vele badplaatsen nodigen uit om heerlijk te luieren, de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen of een frisse duik in de zee te nemen!

Sri Lanka – A land like no other!

Community in Sri Lanka? Ontmoet de lokale bewoners van dit veelzijdige land! Breng een bezoekje aan lokale bedrijven zoals de vismarkt in Negombo, slaap bij locals thuis, bezoek een authentiek dorp en draag je steentje bij aan de community!

NEGOMBO

Negombo is gelegen aan de westkust van Sri Lanka. Het ligt in een lagune met bossen van kokospalmen en mooie stranden. De stad staat bekend voor zijn vismarkt. Hier krijg je de kans om lokale vissers te ontmoeten, de dagelijkse visveilingen bij te wonen, vistochten of boottochten te maken over de lagune en de oceaan erachter. Vaar ook zeker met een bootje tijdens de prachtige zonsondergang!

DAMBANA VEDDA DORP

De Vedda of Wanniyalaeto zijn een inheemse minderheidsgroep in Sri Lanka die, naast andere subgemeenschappen zoals de kust Vedda’s, Anuradhapura Vedda’s en Bintenne Vedda’s, de status van inheemse bevolking hebben gekregen. 

SIGIRIYA DORP TOUR 

Met de dorpen-tour krijg je de kans om Sri Lanka op een traditionele en authentieke manier te ervaren. Breng wat tijd door met dorpelingen en leer hun leven kennen, door deel te nemen aan dorpsactiviteiten zoals een ritje met een ossenkar. Ook kun je traditionele Sri Lankaanse gerechten leren klaar te maken. Hierdoor krijg je een echte Sri Lankaanse vakantie-ervaring!  

Een vakantie vol community!

Een rondreis door Sri Lanka een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte, zoals massages of yogalessen.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van jou ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.