Avontuur in Sri Lanka

U bevindt zich hier: Home » Avontuur in Sri Lanka

Op Avontuur in Sri Lanka

 

Een reis naar Sri Lanka biedt biedt vele hoogtepunten en afwisseling. Het relatief onontdekte noorden is pas sinds enige jaren open voor toerisme, maar herbergt een schat aan cultuur en natuur. In kleurrijke tempels vol met Boeddhabeelden komen monniken om te mediteren en offers te brengen. Wandel door schitterende heuvellandschappen met groene theeplantages waar dames in gekleurde sari’s hun manden vullen met theebladeren en geniet van een lekker kopje verse Ceylonthee. De vele badplaatsen nodigen uit om heerlijk te luieren, de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen of een frisse duik in de zee te nemen!

Sri Lanka – A land like no other!

Op avontuur in Sri Lanka? Sri Lanka biedt verschillende mogelijkheden aan voor reizigers met een avontuurlijk en actief karakter. Beklim hoge bergtoppen of trek door de groene regenwouden. Waag je aan canyoning of laat je meeslepen met de stroming tijdens het raften!

YALA NATIONAAL PARK

Een jeepsafari mag niet ontbreken in Sri Lanka! Het Yala Nationaal is het bekendste en meest bezochte park in Sri Lanka. Je vindt hier tal van wilde diersoorten terug zoals olifanten, luipaarden, waterbuffels en wie weet, de zeldzame lippenbeer. Het Yala Nationaal park is hét Jungle Book van het eiland!

MINNERIYA NATIONAAL PARK

Als je olifanten wilt spotten is het Minneriya Nationaal Park de beste optie en met wat geluk zie je zelfs in grote groepen bij elkaar! Want het Nationale Park staat bekend om de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Dit park is zo geliefd door wilde olifanten vanwege de vele struiken, de aanwezigheid van water, bossen en open vlaktes en moerassen. Het Minneriya National Park ligt in de buurt van Sigiriya en Polonnaruwa. Een leuk idee is een dagtrip maken naar deze steden en de ‘Lion Rock’ beklimmen in Sigiriya!

KNUCKLES

Het weelderige Knuckles Mountain Range is gelegen in Centraal Sri Lanka. Het is een uniek bosreservaat dat beschikt over 35 bergtoppen waarvan sommige met een hoogt van 1900 m! Daarnaast is het gebied opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Doorkruis de groene theeplantages, verfrissende waterlopen en tropische nevelwouden van Knuckles Mountain Range en laat je overweldigen door mysterieuze, mistige bergtoppen met een adembenemend uitkijkpunt. Dit natuurpad duurt ongeveer 8 uur. 

ELLA

Ella Rock is een beroemde klif, hoog gelegen boven het dorp Ella. Het is ongeveer 2 uurtjes wandelen van het stadscentrum.
De rots biedt een prachtig uitzicht over het heuvelland en de vlakten beneden. Je kan ook een wandeltocht naar Little Adam’s Peak maken, want hier heb je een even geweldig uitzicht over de omgeving én het schijnt dat de berg een voetafdruk van Boeddha herbergt. Daarnaast kun je in Ella deelnemen aan een Zipline die zich uitstrekt over meer dan een halve kilometer en glijdt met 80 km/uur. Het biedt een uitzicht in vogelperspectief over de prachtige heuvels en theeplantages van het eiland! De Ravana-Watervallen bevinden zich ook in Ella, deze zijn zeker een bezoekje waard! Een ander bekend hoogtepunt in Ella is de fotogenieke Nine Arches Bridge. Niet alleen de brug zelf ziet er mooi uit, maar ook de natuur in de omgeving is schitterend.
Ook kun je op een krachtige vierwieler stappen en de ATV Discovery ervaren in Ella. Deze activiteit is speciaal voor adrenalinejunkies. Het terrein beslaat van modderige en onverharde tracks met heuvels en hellingen door theevelden, jungles en langs schilderachtige uitzichtpunten van de Ella Gap.

SIGIRIYA

In de stad Sigiriya vind je de ‘Lion Rock’ terug. Deze gigantische rots kun je al van een grote afstand bewonderen. Het is één van de 8 plekken in Sri Lanka die tot de UNESCO-werelderfgoedlijst behoren. Het beklimmen van deze enorme rots is een unieke en uitdagende ervaring, en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht! Maar naast Sigiriya ligt ook de Pidurangala Rock en misschien is deze highlight nog wel mooier dan de Lion Rock! Als je de Pidurangala Rock beklimt, heb je namelijk een prachtig uitzicht over de Sigiriya Rock en de klim naar boven is eigenlijk ook een stuk avontuurlijker. 

KITHULGALA 

De hoofdattractie van Kithulgala is White Water Rafting. Hierbij kun je de getijden van de Kelani Rivier trotseren. Daarnaast is het populair voor nog andere sporten zoals jungle trekking en stroomglijden. 

WILLPATTU

Het Willpattu Nationaal Park is een uniek complex van meer dan 50 wetlands. Dit is ook het meest prominente kenmerk van het Nationaal Park. Een jeep safari is de ideale manier om het park te verkennen! 

 

UDAWALAWE NATIONAAL PARK

Wie olifanten wil spotten kan beter het Udawalawe Nationaal Park bezoeken. In dit uitgestrekte gebied over de laaglanden van Sri Lanka vind je hier kuddes olifanten, wilde buffels, herten en luipaarden. Het Udawalawe Nationaal Park werd opgericht om een toevluchtsoord te bieden aan wilde dieren die werden verdreven door de bouw van het Udawalawe Reservoir op de Walawe rivier. Het Elephant Transit Home bevindt zich in het Udawalawe Nationaal Park. Het primaire doel is om de wees-olifantenkalfjes te rehabiliteren om uiteindelijk weer terug in het wild los te kunnen laten. 

Een vakantie vol avontuur!

 Een rondreis door Sri Lanka een spannende onderneming zijn. Er zijn dan ook tal van ontspanningsmogelijkheden om even te ontsnappen aan de drukte, zoals massages of yogalessen.

Lokale gidsen of chauffeurs brengen je naar de niet-toeristische plekjes: daar waar je moet zijn! Deze lokale ontmoetingen zullen de leefwereld van jou ongetwijfeld verrijken.

Welke bestemmingen passen bij jouw ideale vakantie? Twijfel je over welk seizoen ideaal is voor jouw vakantie? Ben je gesteld op luxe of ben je eerder avontuurlijk ingesteld? Wij geven advies op maat. Ook op al je vragen rond bagage, voorzieningen en hygiëne ter plaatse hebben wij een antwoord.