Alles wat je moet weten over Kuala Lumpur 

In Kuala Lumpur vind je de hele wereld! Cultuur, religie, architectuur, lekker eten, leuke winkeltjes… Deze stad heeft het allemaal! Er valt zoveel te ontdekken, daarom vatten we even de hoogtepunten voor jou samen!

Lekker eten in Jalan Alor Street   

Knort je maag? Dan moet je in Jalan Alor zijn. Deze straat staat bekent voor haar culinaire kraampjes en levendige sfeer. Op deze bruisende nachtmarkt kan je proeven van culinaire kunstwerkjes die je honger snel zullen stillen. Het is een van de gezelligste straatjes van Kuala Lumpur met kleurrijke verlichting en eindeloze eetstandjes. Tip: overdag is het een beetje verlaten maar in de avond vier je er feest!

 

Dubbelzicht aan de Petronas Towers

De Petronas Towers zijn de bekendste torens in Kuala Lumpur en zijn bij wijze van spreken nationaal erfgoed. Met 452 meter zijn ze net niet de hoogste torens ter wereld maar ze zijn zeker niet klein. Uniek aan deze torens is dat tussen de 41steen de 42steverdieping de torens verbonden zijn met een luchtbrug? Oorspronkelijk bedoeld om bij brand van de ene toren naar de andere te vluchten, is het stilaan een toeristisch hoogtepuntje geworden. Tip: neem zeker ook eens een kijkje op het observatiedek op de 86steverdieping. Hier maak je ongetwijfeld de perfecte foto met uitzicht over heel Kuala Lumpur.  

 

Cultuur in de Thean Hou Tempel 

Cultuur opsnuiven in Kuala Lumpur? Dat doe je in de Thean Hou Tempel! Het is een van de oudste en bovendien ook grootste tempels van Zuidoost-Azië. Deze gigantische tempel vindt je op de top van een heuvel met prachtig uitzicht! Tip: bezoek deze tempel vooral in de avond! Kleurrijke lantaarns wijzen je de weg en ook binnen in de tempel lijkt het wel alsof je in een sprookje bent beland!

 

 

Afpingelen op Petaling Street Market 

Ben je op zoek naar een mooi paar Adedas of Nyke schoenen? (Nee, dit zijn geen typefoutjes) Dan ben je bij Petaling Straat Market aan het juiste adres. In de avond transformeert deze straat in een leuke avondmarkt met tal van kraampjes en winkeltjes. Hier vind je alles wat je shopping hartje verlangt. Van horloges, kleding tot handtassen en parfum je vindt het er allemaal! Minder leuk aan Petaling Straat Market is dat het allemaal imitatieproducten zijn. Maar het is zeker eens de moeite om eens lekker rond te snuiten en de sfeer op te snuiven!

 

Tempeltje, tempeltje aan de hand wie is het mooiste tempeltje van het land? 

De mooiste tempel van de stad is de Sri Mahamariamman tempel. Hij is niet enkel uniek maar ook de oudste hindoe-structuur in Maleisië. De gigantische toren van 23 meter hoog met hindoegoden, daar kan je niet naast kijken! Zo gedetailleerd en zo kleurrijk. Tip: vergeet binnen niet omhoog te kijken naar de prachtig versierde plafonds!

 

 

In Kuala Lumpur valt nog zoveel meer te zien! Wil je het met eigen ogen ontdekken? Boek dan jouw reis op maat met UniTrips!

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

10 + 2 =