Wat is de beste reistijd voor Qatar?

Home » Wat is de beste reistijd voor Qatar?

Beste Reistijd Qatar

Nergens ter wereld is de kans zo groot dat verschillende culturen zo sterk vermengd zijn als in het Midden-Oosten, waar oost en west elkaar letterlijk ontmoeten. De lokale bevolking van Qatar bestaat uit iets meer dan 15% van de bevolking en de rest zijn expats uit verschillende delen van de wereld.

Met een mix in cultuur, diversiteit, eten, etniciteit en traditie, is Qatar de thuisbasis van internationale en diverse levensstijlen. Qatar privilegieert zichzelf om zijn gastvrijheid en het welzijn van elk individu dat dit land bezoekt. Het is de ideale plek voor ontspanning en rust, maar ook voor cultuur en en het warme weer. Een bestemming waar nog veel te ontdekken is, maar een bestemming die een zeker een bezoekje waard is!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In Qatar heerst een woestijnklimaat met warme winters en hete zomers. De temperatuur overdag is warm tot heet, maar ’s nachts kan het ook koud zijn. In de hoofdstad Doha koelt het ’s avonds minder snel af dan in open woestijnvlaktes. Dat komt doordat de bestrating en bebouwing van de stad de warmte langer vasthoudt. Daarnaast zorgt de ligging aan zee ervoor dat de temperaturen in Doha sowieso minder snel dalen.

De gemiddelde jaartemperatuur voor Qatar is 32°C. In de periode november tot en met maart heb je een aangename temperatuur, maar vanaf april lopen de temperaturen overdag snel op tot rond de veertig graden in de zomermaanden. Echt onaangenaam heet is het van mei t/m augustus, mede omdat er ook een hoge relatieve luchtvochtigheid is, waardoor het erg benauwd aanvoelt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Qatar is 40°C in juli en augustus en de laagste is 22°C in januari.

De zon is heel veel uren zichtbaar, maar vooral in de late en vroege uren is er vaak sprake van een waterig zonnetje vanwege het vele vocht in de lucht. Hierdoor kunnen tegen zonsondergang de prachtigste kleuren in de lucht ontstaan.

Regen zul je hier niet snel hebben. Er valt amper tot geen neerslag. Er valt in een jaar tijd 35 mm regen. Het is er 339 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 49% en een UV-index van 7. Januari en december hebben wel grote kans op hevige regenbuien, waarbij het één maal een paar uur klettert en dan weer plaats maakt voor de zon. In maart begint de lente wat in Qatar inherent kan staan aan hevige zandstormen.

Wij zijn de winter gaan doorbrengen in Qatar, we wisten niet wat we moesten verwachten van dit land. Wat ons meteen opviel was de gastvrijheid van de mensen hier. De hotels hier hebben prachtige wellnessmogelijkheden. Wij zijn volledig tot rust gekomen.

Theo en Birgit - Trip naar Qatar

Wil je ook een onvergetelijke Qatar-ervaring?