Wat is de beste reistijd voor Myanmar?

Home » Wat is de beste reistijd voor Myanmar?

Beste Reistijd Myanmar

Jarenlang afgesloten van de buitenwereld zonder westerse invloeden met een hartverwarmende bevolking en prachtige bezienswaardigheden? In Myanmar kom je terecht in een magisch land van goud. Hier krijg je ongetwijfeld kippenvel van de wondermooie cultuur en de ongeëvenaarde natuur.
Een vakantie naar Myanmar neemt je mee op avontuur door een va de mooiste landen van Azië. Het magische Myanmar is niet voor niets een bestemming om bij weg te dromen. Het land biedt je een culturele ervaring van de bovenste plank terwijl je geniet van de mooiste landschappen.

 

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In Myanmar loopt het hoogseizoen van december t.e.m. februari. In deze maanden zijn de temperaturen nog aangenaam. In de opvolgende maanden kan het al erg heet worden. Bovendien regent het in deze maanden het minst. Oktober, november, maart en april zijn onderdeel van het tussenseizoen. In maart en april kunnen de temperaturen hoog oplopen. In sommige gebieden, zoals Yangon, Bagan en Mandalay, kan het zelfs 40°C worden. In de bergen is het wel iets frisser. In het tussenseizoen is er een beetje meer regen, maar nog steeds vrij weinig. Het is dus een mooie periode als je goed tegen hitte kan. Bovendien is het ook veel rustiger dan in het hoogseizoen. Het laagseizoen duurt van mei t.e.m. september. In mei begint het regenseizoen. Er valt het meeste neerslag in de maanden juni tot augustus. Dit kan je reis belemmeren of vertragen doordat wegen in zeer slechte staat worden. De temperaturen blijven wel aangenaam.

De beste reistijd om Myanmar te bezoeken is van november t.e.m. april. Door het tropisch klimaat is het bijna altijd warm. Het koele seizoen loopt van november tot februari. Daardoor is het niet te heet. In de bergen is het wel fris in dit seizoen. December t.e.m. maart zijn de droogste maanden.

Het mooiste en meest authentieke land van Zuidoost-Azië. We vonden het heel leuk om onder de plaatselijke bevolking te komen…

Greet & Dirk - Trip naar Myanmar

Wil je ook een onvergetelijke Myanmar-ervaring?