Wat is de beste reistijd voor Maleisië?

Home » Wat is de beste reistijd voor Maleisië?

Beste Reistijd Maleisië

Maleisië is een fascinerend land met vriendelijke, gastvrije inwoners. De tradities en cultuur zijn aan veel verschillende invloeden onderhevig, die door de immigranten in de loop der eeuwen werden ontwikkeld.

Natuurlijk is Maleisië ook beroemd om zijn prachtige natuur. Een dicht begroeid regenwoud, dat tot het oudste ter wereld wordt gerekend, bedekt nog altijd meer dan de helft van het land. Meer dan 15 000 plantensoorten groeien in dit unieke ecosysteem.

Paradijselijke zandstranden vind je zowel aan de west- als aan de oostkust. Tot het land behoren ook de 2 bondstaten Sarawak en Sabah die samen met het Indonesische Kalimantan het eiland Borneo vormen.

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

Maleisië bestaat uit 2 delen. Enerzijds heb je het schiereiland of West-Maleisië. Anderzijds heb je het deel van Borneo of Oost-Maleisië. De reistijd is afhankelijk van het deel waar je naartoe wil. Bij de grootste delen is de beste reistijd van maart t.e.m. oktober. Van november t.e.m. februari valt de meeste neerslag in Maleisië. Hieronder kan je de verschillen vinden per regio.

Perhentian

De westkust van het schiereiland en de eilanden hiervan hebben een tropisch klimaat. Het is er heet, zonnig, vochtig en het regent heel het jaar door. Vooral in september en oktober valt de meeste neerslag. Ondanks het regenseizoen kan je perfect genieten van mooi weer. De beste tijd om de eilanden te bezoeken is van januari t.e.m. maart. In onze zomermaanden is het er erg druk. In september en oktober is de zee erg wild waardoor duiken niet mogelijk is.

De oostkust van het schiereiland is voor een groot deel van het jaar warm en zonnig met goede temperaturen. Er is een klein windje waardoor de luchtvochtigheid niet verstikkend is. De noordoost moesson komt ongeveer van november t.e.m. februari. Dan kan je de eilanden aan de oostkust beter vermijden. Voor de overige periode van maart t.e.m. september is het vaak droog en is het de perfecte plaats voor een strandvakantie.

Binnenland

In het binnenland kan je elke dag regen verwachten, maar wel niet zo veel. Het echte regenseizoen loopt hier van april t.e.m. oktober. Op je reis heeft dit niet veel effect omdat het dan niet veel harder regent als de andere periode.

Borneo

In Borneo is het weer moeilijk te voorspellen. Het is heel gecompliceerd en verschillend per regio. Het kan op elk moment van het jaar regenen en de weersomstandigheden kunnen snel veranderen. Normaal heb je het meeste neerslag gedurende oktober tot februari. Het is gedurende heel het jaar lekker warm met een temperatuur van gemiddeld 30°C. Bovendien is er een relatief hoge luchtvochtigheid.

We raden Maleisië zeker aan! Het is een zeer mooie bestemming. UniTrips heeft heel de vakantie samengesteld. Dit was heel praktisch en fantastisch uitgevoerd. Een echte aanrader!

Marie & Baptiste - Trip naar Maleisië

Wil je ook een onvergetelijke Maleisië-ervaring?