Wat is de beste reistijd voor de Malediven?

Home » Wat is de beste reistijd voor Malediven?

Beste Reistijd Malediven

De Malediven zijn een groep eilanden bestaande uit 1190 koraaleilanden in de Indische Oceaan. Het land staat bekend om zijn kristalheldere wateren met prachtige blauwe tinten, wuivende palmbomen en stralend wit zand onder de grenzeloze blauwe hemel. Het zal je dus ook niet verbazen dat het rijkdom van de onderwaterwereld een buitengewone attractie voor duikliefhebbers is!

De eilanden van de Malediven zijn een tropische vakantiebestemming. Deze prachtige eilanden stralen een ontspannen sfeer uit en bieden een ervaring die het best kan worden omschreven als en uitje op een onbewoond eiland, maar met accommodatie van hoge kwaliteit, spectaculair lekker eten, uitstekende service en een uitgebreid aanbod van activiteiten.

Met mooi en warm weer doorheen het jaar zijn de Malediven een uitstekende keuze voor een idyllische strandvakantie. Het is de ultieme droom van luxe en rust!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In de Malediven loopt het hoogseizoen van december t.e.m. april. Tijdens deze maanden is er het beste weer. Het is onbewolkt en er valt amper regen. De temperaturen liggen gemiddeld rond 30°C. Tijdens de feestdagen in december stijgen de prijzen wel.

Mei en november vallen onder het tussenseizoen. In deze maanden is het weer ook nog redelijk goed, maar toch kunnen er eens een paar slechte dagen tussen zitten.

Het laagseizoen is van mei t.e.m. november. In deze maanden valt er heel wat neerslag en kunnen er zelf stormen zijn. Ondanks de korte regenbuien blijven de temperaturen wel aangenaam. De meeste zon heb je nog in de maanden september of november. Dit is zeker de beste reisperiode voor windsurfliefhebbers, vooral de maand juni, door de felle wind. Bovendien zijn de prijzen van de resorts heel laag in deze periode.

Hieruit kunnen we concluderen dat de beste reistijd loopt van november t.e.m. april met januari tot april als droogste maanden. In deze maanden is de zee het rustigst en is er weinig wind. Bovendien kunnen we concluderen dat het wel altijd warm is in de Malediven. De jaartemperatuur is gemiddeld 30°C.

Wij konden zonder zorgen naar de Malediven vertrekken dankzij UniTrips. Alles perfect georganiseerd waardoor het enkel genieten was! : )

Jolien & Bart - Trip naar Malediven

Wil je ook een onvergetelijke Malediven-ervaring?