Wat is de beste reistijd voor Libanon?

Home » Wat is de beste reistijd voor Libanon?

Beste Reistijd Libanon

Libanon is als reisbestemming aan een langzame opmars bezig. De hoofdstad Beiroet is opvallend hip, terwijl de unieke Baatara-waterval keer op keer aanslaat op social media. Ook de Romeinse ruïnes van Baalbek zijn zeer de moeite waard.

Een reis naar Libanon is nog een echte ontdekkingstocht. Libanon is een klein en dichtbevolkt land aan de Middellandse Zee in het Midden-Oosten. Na een jarenlange oorlog is het momenteel rustig in het land en kun je het relatief eenvoudig bezoeken. Met de leukste bezienswaardigheden en attracties, waarbij zowel cultuur als natuur aan bod komen!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In Libanon heerst een mediterraan klimaat. De zomers in Libanon zijn warm en droog, met temperaturen aan de kust in het westen net boven de 30 graden. In het binnenland wordt het nog wat warmer. De hoogste gemiddelde temperatuur in Libanon is 29°C in augustus en de laagste is 15°C in januari.

Libanon kent geen regenseizoen, maar vooral in de wintermaanden regent het er vaker. De meeste regen en sneeuw valt tussen november en maart. Zeker aan de kust is het dan behoorlijk nat. In de winter is het in Libanon rond de 15 graden, waarbij het in de hooggelegen gebieden kan sneeuwen. In de hoofdstad Beiroet valt in de zomer bijna geen regen.

De beste reistijd voor Libanon is van april t/m november, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en geen tot amper neerslag.

De voorkeur is om in de late lente of herfst naar Libanon te reizen. In de zomer kan het in Libanon erg warm worden met temperaturen die boven de 30 graden liggen. Vergeleken met andere landen in het Midden-Oosten liggen de temperaturen wel wat lager. In de bergen van Libanon valt in de winter sneeuw, waardoor het mogelijk is om op sommige plaatsen te wintersporten. Het grootste en bekendste skigebied van Libanon is Faraya Mzaar, met toppen van 1900 tot bijna 2500 meter.

Wij hebben genoten van deze reis, amai! De prachtige bezienswaardigheden en de natuurtrapjes waren echt top! Het was tot in de puntjes geregeld!

Geert & Myriam - Trip naar Libanon

Wil je ook een onvergetelijke Libanon-ervaring?