Wat is de beste reistijd voor Laos?

Home » Wat is de beste reistijd voor Laos?

Beste Reistijd Laos

Laos is een veelzijdig land, gelegen tussen Thailand, Cambodja en Vietnam en bevind zich centraal in het Indochinese schiereiland. Laos staat in de eerste plaats bekend voor haar grote prachtige grotten. In de regio van Vieng Xai zijn meer dan 500 grotten te vinden waarvan enkele te bezoeken zijn.

Vroeger stond Laos bekend als het koninkrijk van Lan Xang wat vertaald kan worden naar ‘Rijk van een miljoen olifanten.’ De hoofdstad van Laos is Vientiane. In de stad zijn klassieke Franse invloeden sterk aanwezig die dateren uit Europese koloniale invloeden. De stad wordt gekenmerkt door klassiek Europese koloniale architectuur en verschillende boeddhistische tempels en andere bezienswaardigheden.

Daarnaast biedt Laos ook prachtige natuur die omschreven kan worden als zijnde sprookjesachtig!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

In Laos loopt het hoogseizoen van november t.e.m. maart. Dit is de beste periode om Laos te bezoeken omdat er dan aangename temperaturen zijn. In de bergen kan het wel wat frisser zijn. Het tussenseizoen zijn de maanden juli en augustus waarin het vaak regent. Hierdoor kleurt de natuur en de landschappen prachtig groen. Het laagseizoen loopt van april t.e.m. juni en in september en oktober. In deze maanden is het erg extreem heet en droog. In september en oktober is het dan weer erg nat.

Daarom loopt de beste reistijd van november t.e.m. maart: warme temperaturen en weinig neerslag. Juli en augustus zijn aan te raden als je speciaal voor de natuur gaat. Deze staat dan op zijn mooist doordat het meer regent. Als je niet tegen extreme hitte kan, kan je de maanden april t.e.m. juni beter vermijden. Dan kunnen de temperaturen wel eens hoog oplopen. Daarnaast valt er in september en oktober nog vrij veel neerslag. Bovendien moet je ook rekening houden dat er in Laos veel landbouw verbrand wordt. Hierdoor is een groot deel van het noorden bedekt met rook van maart tot begin juni. Daaruit volgt dat je foto’s van mindere kwaliteit kunnen zijn of zelfs mislukken.

Het regenseizoen loopt vanaf april tot september. Meestal valt er dan een regenbuit van één tot twee uur in de ochtend of in de avond. Als je pech hebt, kan het ook wel eens zijn dat het dagenlang achter elkaar blijft regenen. Het voordeel hiervan is dat het landschap extra mooi en groen is. De rijstvelden en bossen krijgen de prachtigste kleuren. Helaas heeft het niet enkel voordelen. Het heeft ook invloed op de onverharde wegen. Deze worden soms onbegaanbaar na de regen. In tegenstelling tot het droge seizoen waarin rivieren te laag kunnen zijn voor boottochten.

Hartelijk ontvangst op kantoor met een duidelijke uitleg. De aanzet tot het boeken. Ter plaatse klopte het plaatje perfect. Het was een sprookje om in de prachtige natuur van Laos te zijn. Een unieke ervaring!

Greet & Dirk- Trip naar Laos

Wil je ook een onvergetelijke Laos-ervaring?