Wat is de beste reistijd voor Hong Kong?

Home » Wat is de beste reistijd voor Hong Kong?

Beste Reistijd Hong Kong

Hong Kong is een stad die bruist van energie, een regio die iedereen minstens een keer in zijn leven een bezoek zou moeten brengen. Hong Kong is een plaats waar oost en west elkaar ontmoeten en samen een unieke cultuur creëren. Er is een prachtig aanbod aan attracties, van torenhoge wolkenkrabbers en bazaars tot stranden en groene parken.

Hong Kong is ook een hoofdstad voor al wie van eten houdt. Hong Kong heeft de meeste restaurants per inwoner in heel Azië en is de thuisbasis van ’s werelds goedkoopste Michelin-sterrenmaaltijd. In deze stad zal je ongetwijfeld onvergetelijke ervaringen beleven.

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

Hong Kong heeft een Chinaklimaat. Dit is een gematigd klimaat met natte zomers. Het weer en klimaat van Hong Kong is geschikt voor een stedentrip.

De beste reistijd voor in Hong Kong is van februari t/m mei en oktober t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Hong Kong is 31°C in juli en de laagste is 18°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 19°C en 29°C.

Het vroege voorjaar en het late najaar kunnen volgens ons als beste reistijd aangeduid worden. Dit is de periode met aangename temperaturen, niet teveel neerslag en een redelijke hoeveelheid zonneschijn. Als je het over Hongkong hebt dan kun je wel stellen dat het een vrij natte bestemming is. Omdat in april de hoeveelheden regen en het aantal regendagen al toe beginnen te nemen, zouden wij eerder voor maart als reismaand voor Hongkong kiezen.

November en december zijn zonniger en warmer dan de voorjaarsmaanden. Reken op maximumtemperaturen van ongeveer 15 tot 22 graden Celsius en gemiddeld zes uur aan zonneschijn per dag. In november kun je wel de pech hebben dat het regenseizoen wat langer aanhoudt. December is in de tweede helft van de maand een dure reisperiode, omdat er dan meer reizigers zijn vanwege de feestdagen.

Hongkong ligt in een gebied dat gevoelig is voor zware stormen en zelfs orkanen. Die worden hier tyfoons genoemd. Orkanen ontstaan vooral tijdens het orkaanseizoen dat loopt van juni tot en met november. Vooral in de maanden juli en augustus kan het erg slecht weer zijn met veel neerslag en zeer harde winden. Gelukkig zijn orkanen vrij voorspelbaar, waardoor er tijdig maatregelen genomen kunnen worden indien dat nodig is.

Sjobbe en zijn team hebben ons heel goed geholpen! Ze stonden altijd voor ons klaar. We hebben een echte topreis beleefd. Beter dan we ooit hadden kunnen dromen. 

Emma & Joran - Trip naar Hong Kong

Wil je ook een onvergetelijke Hong Kong-ervaring?