Wat is de beste reistijd voor de Filipijnen?

Home » Wat is de beste reistijd voor de Filipijnen?

Beste Reistijd Filipijnen

De Filipijnen heeft als reisbestemming zó ontzettend veel te bieden, maar toch is de bestemming bij veel reizigers nog volledig onbekend. De Filipijnen is een uniek stukje Azië, wat niet te vergelijken is met andere bestemmingen in Zuidoost Azië. Het bijzondere aan de Filipijnen is het totaalplaatje! De Filipijnen heeft namelijk een overweldigend mooie natuur boven en onder water, een hartverwarmende cultuur waar je je snel thuis zal voelen.
De paradijselijke kust van de Filipijnen is misschien wel de beste reden om naar de Filipijnen te reizen. Dit ligt ook voor de hand want het land telt meer dan 7000 eilanden. De hagelwitte stranden en het altijd tropische klimaat vormen een gouden combinatie!  De Filipijnen is dan ook één van de meest geschikte landen ter wereld voor een duiksessie waar de mooiste koraalriffen en vissen voorbij komen, én overblijfselen van scheepswrakken van de Tweede Wereldoorlog nog steeds zichtbaar zijn!
De Filipijnen heeft ook enorm veel diversiteit als het aankomt op cultuur. Manilla is een bruisende stad met wolkenkrabbers en een 24/7 drukte, maar je kunt ontsnappen in een van de dorpjes waar tradities nog steeds standhouden!

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

De Filipijnen is een verzameling van eilanden. Er heerst een tropisch klimaat. Verder kunnen we spreken van het droogseizoen (de Amihan) en het regenseizoen (de Habagat). Het droogseizoen loopt ongeveer van oktober tot juni. Dan heb je weinig neerslag en tropische temperaturen. Het regenseizoen loopt van juni tot oktober.

We kunnen ook een onderverdeling maken in hoogseizoen (november t.e.m. mei), tussenseizoen (mei en november) en laagseizoen (juni t.e.m. oktober). In het hoogseizoen is het in de meeste delen van het land droog. December en februari zijn de koelste maanden waardoor reizen zeer aangenaam is. Mei is de laatste maand voor het regenseizoen begint. In deze maand zijn de temperaturen al iets hoger. In november is het regenseizoen net afgelopen. In het laagseizoen is er veel last door regen en tyfoons. Omdat het niet de ideale reistijd is, zakken de prijzen wel enorm.

Het hoogseizoen, van november t.e.m. mei, is dus duidelijk de beste reistijd. Het is dan redelijk droog en koel. De temperaturen stijgen vanaf maart gemiddeld boven 30°C. Als je niet van extreme hitte houdt, is het dus beter om in de maanden november, december of januari te gaan. In deze maanden ligt de temperatuur gemiddeld net iets lager. Hou er rekening mee dat het droge seizoen ook het drukste seizoen is. Boek je overnachtingen dus goed op voorhand.

Het laagseizoen, van juni t.e.m. oktober, komt overeen met het regenseizoen. Hierin kunnen serieuze windstoten voorkomen. Regenbuien komen vaak in de ochtend of namiddag. Gelukkig klaart het na één of twee uur al weer op. Hierdoor is de regen niet heel storend. Integendeel kan het zelfs voordelen hebben. In deze periode is de natuur in volle bloei. Bovendien is het erg rustig en liggen de prijzen lager.

Dit zijn enkel richtlijnen. Door de wereldwijde klimaatverandering is het steeds moeilijker om het weer te voorspellen. Het komt de afgelopen jaren steeds vaker voor dat het regent in het droogseizoen en omgekeerd. Dit geldt ook voor de rest van Azië.

Verder staat het land erg bekend voor orkanen. Hier moet je je niet druk over maken. Een tyfoon is vaak heel vroeg te voorspellen zodat er op tijd ingegrepen kan worden. Daarnaast bereikt het grootste gedeelte het vaste land niet.

We zagen prachtige natuur en beleefden avontuurlijke activiteiten. Het had niet beter kunnen zijn. Dikke merci UniTrips!

Els & Freddy - Trip naar Filipijnen

Wil je ook een onvergetelijke Filipijnen-ervaring?