Wat is de beste reistijd voor Cambodja?

Home » Wat is de beste reistijd voor Cambodja?

Beste Reistijd Cambodja

Hoewel Cambodja in oppervlakte veel kleiner is dan de buurlanden Thailand en Vietnam doet het qua bezienswaardigheden zeker niet onder! Cambodja is een indrukwekkend land met een boeiende geschiedenis en mooie bezienswaardigheden.
Steeds meer toeristen weten de highlights van Cambodja te vinden. Het land was in de tijd van de Khmers misschien we de belangrijkste regio met Angkor, wat dichtbij het huidige Siem Reap ligt, als hoofdstad van het vroegere Khmer-rijk.
Deze en vele andere highlights in Cambodja, zijn voor steeds meer mensen een reden om het land te bezoeken.

↓ ↓ ↓ ↓ ↓ 

De seizoenen

Cambodja kunnen we verdelen in drie seizoenen: het hoogseizoen (november t.e.m. maart), het tussenseizoen (juli en augustus) en het laagseizoen (april t.e.m. juni + september en oktober).

Het hoogseizoen is de beste tijd om het land te bezoeken en dus ook het drukste seizoen. Het weer is droog en de temperatuur is aangenaam. In juli en augustus regent het in veel delen van het land. Het voordeel hiervan is dat het landschap en de vegetatie een mooie groene kleur krijgt. In het laagseizoen is het extreem heet en kan men soms zelf temperaturen van 40°C bereiken. September en oktober zijn vrij nat en er kunnen hevige stormen plaatsvinden.

In januari en februari valt de minste neerslag. Het zijn de droogste maanden en het is dan ook lekker koel. Rond maart zien we hier de gevolgen van aan het dorre landschap. Vanaf mei t.e.m. oktober valt de meeste neerslag en is het dus regenachtig. Hieruit kunnen we concluderen dat de beste reistijd voor Cambodja de maanden november t.e.m. maart zijn.

Het regenseizoen duurt vanaf april t.e.m. september. De regen valt vooral in de middag en ’s ochtends is het meestal droog. Door de regen kleurt de natuur mooi groen en zijn er schitterende zonsondergangen. Het kan echter ook uitdagingen met zich mee brengen. Ondergelopen wegen en vertragingen kunnen dan gemakkelijk voorkomen. Vooral in september en oktober wordt het moeilijk om je te verplaatsen naar een andere plek.

Zalige, afwisselende vakantie met lekker eten, super weertje en topservice. Een aanrader voor anderen!

Hanne & Nico - Trip naar Cambodja

Wil je ook een onvergetelijke Cambodja-ervaring?