UNESCO Werelderfgoed Vietnam

Home » Vietnam UNESCO

UNESCO Werelderfgoed in Vietnam

Ontmoet de lokale bewoners van dit veelzijdige land! Breng een bezoek aan lokale bedrijven, slaap bij locals thuis en draag zelf een steentje bij aan de community! Wil je het authentieke Vietnam ontdekken? Dat kan met dit voorbeeldprogramma! Er staan schitterende grotten, prachtige gebouwen en steden op de planning!

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Vietnam.

 

Hoogtepunten UNESCO in Vietnam

Dag 1: HOA LU

In de tiende en elfde eeuw was Hoa Lu de hoofdstad van Vietnam. Je maakt een boottocht langs verschillende grotten. De meest indrukwekkende is die van Thanh Truot en daarna vaar je nog langs de grotten van Nam en Vang. Terug op het vaste land staat er nog een bezoek aan de stad Bao Vinh Village op de planning. Deze stad kent een traag levenstempo en met oude huizen met een rood pannendak langs de Huong River. Na de rondleiding in het instituut neem je het vliegtuig naar Buon Ma Thuot en reis je door naar Hue.

Dag 2: HUE

Deze stad is even de keizerlijke hoofdstad van Vietnam geweest waar er talrijke paleizen, tempels, tombes en pagodes te vinden zijn. Eerst bezoek je het koninklijk paleis. Daarna bezoek je de Celestial Lady Pagoda. Dit is voor de Vietnamezen een van de belangrijkste gebouwen van Vietnam. De laatste stop in Hue is het Mausoleum van keizer Minh Mang

Dag 3: HOI AN

Je reist door naar de havenstad Hoi An, een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handelshaven. Typisch zijn de gebouwen die aan de straatkant gemakkelijk toegankelijk gemaakt zijn voor klanten en de achterkant die open is voor het laden en lossen van goederen vanuit boten te vergemakkelijken. Na een bezoek aan de haven en de rest van Hoi An, breng je nog een bezoek aan de een fabriek die lantaarns maakt en krijg je de kans om zelf een lantaarn ineen te knutselen. 

Dag 4: MY SON

My Son is een uniek tempelcomplex dat stamt uit het Champa-tijdperk. Het vormde het religieuze en culturele centrum van het koninkrijk. De tempels dienden toen om de hindoegod Shiva te vereren. Je kan ook een kijkje gaan nemen in het Champa Museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de tempels. Hier liggen ook een aantal voorwerpen die gevonden zijn in de tempelcomplexen.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!