Over Chè Chuoi – Recept uit Vietnam

Verhaal

Chè is een Vietnamees dessert op basis van water of kokosnootcrème en kan zowel koud als warm geserveerd worden. Chè is oorspronkelijk afkomstig van Centraal-Vietnam, maar vandaag de dag is het gerecht overal in het land te vinden en zijn er al vele variaties op de markt gekomen. Chè wordt voornamelijk gegeten als tussendoortje en wordt verkocht in plastic bekertjes.

 

 

Ingrediënten (4 personen)

Chè Chuoi

– 80 gr tapiocaparels

– 280 ml kokosmelk

– 50 gr suiker

– 160 ml water

– 2 bananen

– 10 gr sesamzaad (geroosterd)

– 2/3 mango (in dunne plakjes)

Methode

Chè Chuoi

Laat de tapiocaparels 1 uur voor het koken in water weken. Giet af. Doe ze in een pan met 3 koppen water en breng ze aan de kook. Zet het vuur op een laag pitje en laat het 10-15 minuten koken tot de tapiocaparels ondoorzichtig zijn. Laat ze goed uitlekken en zet ze opzij.

Combineer in een steelpan kokosmelk, suiker en water. Kook op een laag vuur, roerend, gedurende 5 minuten of tot het geheel is opgelost. Bananen toevoegen en nog eens 5 minuten laten koken.

Voeg gekookte tapiocaparels toe en roer. Kook nog 2 minuten. Haal de pudding van het vuur en laat hem afkoelen zodat hij kan indikken. Bestrooi met sesamzaad en voeg er enkele mango-plakken aan toe.

 

Wil jij dit gerecht zelf eens maken ter plaatse?
Wacht niet langer en boek jouw onvergetelijke reis naar Azië bij UniTrips.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!