Over Pad Krapao – Recept uit Thailand
Verhaal
Pad Krapao is het ultieme comfortfood van Thailand en is een zeer eenvoudig gerecht dat snel klaar is. Een echte Pad Krapao wordt gemaakt met ‘holy basil’ die volgens de Ayurvedische geneeskunde heel gezond is. Het mooie aan dit gerecht is dat je het zo pikant kan maken als je zelf wilt. In Thailand wordt het gerecht geserveerd met een spiegelei en rijst. Eigenlijk is Pad Krapao een gezonde vorm van fastfood en is overal in het land verkrijgbaar. In Thailand wordt het vaak gegeten als lunch of als snelle snack tussendoor.
Ingrediënten (4 personen)
Pad Krapao
– 600 gr gehakt (kan ook met varkensvlees, inktvis, garnalen en tofu)
– 2 bosjes ‘holy basil’
– 2 handen verse spinazie
– 2 Thaise rode pepers (zeer fijn snijden)
– 1 el arachide olie
– 6 teentjes knoflook
– 2 el tamarisaus
– 4 el oestersaus
– 1 tl suiker
– Optioneel: spiegelei
Methode
Pad Krapao
Pel de teentjes look en hak ze fijn. Stamp ze in de vijzel fijn met de rode peper tot je een geurige pasta krijgt. Dit duurt wel even, geduld is hier een mooie deugd.
Verwarm de olie in een wok of een pan met dikke bodem en bak het gehakt rul in 4 minuten.
Voeg het knoflook – peper mengsel toe en bak 4 minuten tot alle smaken en geuren vrijkomen. Blus met de oestersaus, de sojasaus en de suiker en laat nog 2 minuten verder bakken.
Voeg de basilicum en spinazie toe en bak al roerend nog 2 minuten tot de kruiden geslonken zijn.
Dien meteen op met rijst en eventueel met een eitje.