Oorlog en geschiedenis in Thailand

Home » Thailand oorlog en geschiedenis

Oorlog en geschiedenis in Thailand

Keer terug in de tijd en bezoek alle bezienswaardigheden van de lange rijke geschiedenis van Thailand en van de oorlog. Deze inspiratieroute neemt je mee naar monumenten die belangrijk waren vroeger en nu. Ga op pad en ontdek de meest bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden. 

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Thailand.

 

Hoogtepunten Route Oorlog en Geschiedenis in Thailand

Dag 1: KANCHANABURI

De stad is vooral bekend voor de hellfire pass. Dit is een doorgang in de rotsen die uitgehakt is tijdens de Tweede Wereldoorlog door krijgsgevangenen. Zo kon er een spoort gelegd worden van Birma (Myanmar) naar Thailand. Het Jeath museum  belicht de situatie van de krijgsgevangenen die moesten werken aan de ‘Death Railway’.

Dag 2: NAKHON RATCHISMA

Nakhon Ratchasima is een stad in het noordoosten van Thailand. Tijdens de Vietnamoorlog was de stad de luchtmachtbasis van de Verenigde Staten waardoor het economische belang van de stad al snel steeg. Thao Suranari, een heldin van de stad. Ze verzamelde een leger van lokale inwoners om het Thaise leger te helpen tijdens de invasie van de koning van Vientiane. Sindsdien worden haar beelden aanbeden om te vragen naar hulp.

Dag 3: KHON KAEN

Khon Kaen is een kleurrijke stad en ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, cultuur en geschiedenis. Het centrum was ooit bekend om de productie van zijde en is nu vooral een universiteitsstad. Een populaire toeristische trekpleister is de grootste tempel van Khon Kaen, de Nong Wang Temple. Vroeger een koninklijke tempel maar vandaag wonen er zo’n 55 monniken. De tempel telt 9 verdiepingen.

Dag 4: UDON THANI

Tijdens de Vietnamoorlog was hier een belangrijke militaire luchtmachtbasis van de Verenigde Staten gevestigd. Udon Thani is ideaal om te genieten van de sfeer. Phu Phra Bat historisch park is gelegen op een beboste heuvel en kent een landschap van grotten en rotsen. De eerste mensen lieten hier zelfs rotsschilderingen achter. De archeologische site Ban Chiang staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst waar er in de beginjaren skeletten werden gevonden. Op de site liggen vooral potten en aardewerk.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!