Het Khmer-rijk in Thailand

Home » Thailand Khmer

Het Khmer-rijk Thailand

Keer terug in de tijd en bezoek alle bezienswaardigheden van tijdens het Khmer tijdperk. Deze inspiratieroute neemt je mee naar monumenten die typisch zijn van die tijd. Kom meer te weten van de levensstijl van toen. Ga op pad en ontdek de meest bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden. 

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Thailand.

 

Hoogtepunten Khmer-rijk Thailand

Dag 1: SISAKET

Sisaket is gelegen in het noordoosten van Thailand en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Kampheang Yai is één van de meest volledige Khmer-monument in Sisaket. Het complex was in slechte staat voordat het Departement voor Schone Kunsten het restaureerde. Tijdens deze restauratie werd op 10 cm onder de grond een bronzen wachtersfiguur opgegraven. Dit beeld suggereert dat dit een welvarende plek was. Na wat vrije tijd reizen we door naar Surin.

Dag 2: SURIN

Surin is een stad gelegen in het noordoosten van Thailand. Deze stad heeft met een bruisend nachtleven en is een goede plek om te ontspannen. Jaarlijks vindt er in november het Elephant Festival plaats waarbij zo’n 250 olifanten paraderen in oorlogsuitrusting. We bezoeken Prasat Sikhoraphum die stampt uit het Khmer-rijk en gewijd aan de god Shiva. De tempel is naar het oosten gericht, een  typisch kenmerk van Khmer-tempels. We overnachting in Surin en na het ontbijt is het tijd om Buriram te verkennen.

Dag 3: BURIRAM

Buriram is gelegen in het noordoosten van Thailand. Naast veel overblijfselen van het Khmer-rijk zijn er in de provincie niet veel bezienswaardigheden te vinden. De Hindoeïstische religieuze plaats Prasat Meaung Tam werd gebouwd tussen de 16e en 17e eeuw. Ook light hier het Phanom Rung Historical Park dat ooit onderdeel was van het grote Khmer-koninkrijk. Het bouwwerk werd opgedragen aan de god Shiva en werd in zijn hele geschiedenis slechts één keer gerestaureerd. 

Dag 4: NAKHON RATCHASIMA

Tijdens de Vietnamoorlog was deze stad de luchtmachtbasis van de Verenigde Staten waardoor het economische belang van de stad al snel steeg. We plannen een excursie naar het Khmer Sanctuary of Phimai. Dit heiligdom wordt gezien als het grootste boeddhistisch monument van Thailand. Verder bezoeken we Prasat Hin Phimai, één van de best bewaarde Khmer-tempels in Thailand. De tempeltoren zou geïnspireerd zijn op de Angkor Wat die in Cambodja staat. Het is de enige Khmertempel in Thailand die Mahayana Boeddhistische elementen heeft. 

Dag 5: LOPBURI

In Lopburi zijn veel apen te vinden die meestal rondhangen bij de tempels. Hierdoor vindt elk jaar het Monkey Festival plaats in november. Dan krijgen de apen een heus feestmaal. We bezoeken de Prang Sam Yod Temple, een Mahayana boeddhistische tempel gebouwd door een machtige Khmer keizer. Er werden vier goden vereerd: Boeddha, Bodhisattva Avalokitasvara en Prajnaparamita. Vandaag de dag is dit complex de thuisbasis van honderden apen. Vervolgens zetten we de reis verder naar Sukhothai. 

Dag 6: SUKHOTHAI

Het historische park is gelegen in de oude stad van Sukhothai waar enkele prachtige tempels te bezichtigen zijn. In het park staat onder andere de Wat Sri Sawai, één van de meest volmaakte tempel uit het Khmer-rijk. Historici gaan ervan uit dat dit misschien wel de oudste tempel van Sukhothai is. We huren een fiets zodat we het grote historische park per fiets kunnen verkennen. Doordat het park zo groot is, spenderen we hier een hele dag!

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!