Praktische Info Qatar

Praktische Info Qatar

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Qatar. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste reistijd voor Qatar?

De beste reistijd voor Qatar is van januari t/m juni en september t/m december. In deze periode heb je een aangename tot erg hete temperatuur en geen tot amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Qatar is 40°C in juli en de laagste is 22°C in januari.

 Het gemiddelde klimaat van Qatar, de maandtemperatuur of wanneer de meeste regen of sneeuw valt kun je hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid voor je volgende reis of vakantie. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Ga ik me veilig voelen in Qatar?

Qatar staat bekend als een veilige bestemming met een vriendelijke bevolking. De arbeidsomstandigheden voor buitenlandse werknemers zijn dikwijls heel slecht, maar als toerist ben je van harte welkom. Ook vrouwen die alleen reizen, kunnen prima naar Qatar.

Is Qatar een kindvriendelijke bestemming?

Qatar met kinderen kan zeker! Het een afwisselend, betaalbaar, veilig en kindvriendelijk land. 

Is er Wifi in Qatar?

Er is wifi in veel hotels. Ook in openbare plaatsen, cafés en restaurants is er Wifi.

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor Qatar?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Heb ik een visum nodig voor Qatar?

Je hebt geen visum nodig. Personen met een Belgische nationaliteit kunnen maximaal 90 dagen op een totale periode van 180 dagen in Qatar verblijven. Voorwaarde is een paspoort dat tenminste 6 maanden geldig is bij aankomst in Qatar. 

Welke vaccinaties heb ik nodig voor ik vertrek richting Qatar?

Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig voor een reis naar Qatar, maar natuurlijk worden er wel enkele aanbevolen (DTP, hepatitis A, buiktyfus,…). Raadpleeg je huisarts voor meer info over de aanbevolen vaccinaties.

Met welke omgangsvormen moet ik rekening houden in Qatar?

Op straat mag je helemaal niet met eten lopen of een sigaret roken. Zelfs als je een slokje water neemt word je hiervoor aangesproken. In Qatar is homoseksualiteit strafbaar. Het wordt niet getolereerd als twee mannen hand in hand lopen of elkaar kussen in het openbaar. Houd hier rekening mee. In Qatar leeft de bevolking volgens de Islamitische wetgeving. Mannen lopen in witte gewaden en dragen een tulband op hun hoofd. Vrouwen kleden zich zeer degelijk en dragen een hoofddoek. Vijf keer per dag klinkt de oproep tot gebed vanaf de moskee. 

Wat is de munteenheid van Qatar?

In Qatar is de lokale munteenheid de Qatarese Rial (QAR)Er zijn verschillende ATM’s in grote steden waar gepind kan worden.

Ben ik verplicht een fooi te geven in Qatar?

Fooi geven is niet verplicht in Doha, maar het wordt wel gewaardeerd en wel verwacht bij een goede service. In een restaurant is 10% gebruikelijk.

Wat is het beste vervoersmiddel om me te verplaatsen in Qatar?

Er is een metro-systeem in Doha. Hier kun je je gemakkelijk verplaatsen. Toch kiezen veel reizigers door gebruik te maken van tours (bijvoorbeeld als je naar de woestijn wilt) of taxi’s.

Wat is het tijdsverschil tussen Qatar en België?

In Qatar is het 1 uur later dan in België.

Heb ik een wereldstekker nodig voor mijn reis naar Qatar?

Je hebt een wereldstekker nodig om jouw elektronica te voorzien van stroom.

Kan ik het kraantjeswater drinken in Qatar?

Het is niet aangeraden om het kraantjeswater in Qatar te drinken. Kies steeds voor gebotteld water en kijk goed na of je flesje nog wel verzegeld is.

Wat kan ik verwachten van het eten in Qatar?

Veel van de traditionele gerechten van Qatar zijn gebaseerd op zeevruchten, voornamelijk: krab, tonijn, rode snapper en garnalen die inheems zijn in de regio. Lokale producten zijn: dadels, zure appels en verse amandelen.

Welke religies zijn er aanwezig in Qatar?

De dominante religie in Qatar is de Islam. Moslims zijn goed voor 67.7% van de bevolking van Qatar. 13.8% van de bevolking behoort tot het Christendom, terwijl een gelijk percentage Hindoes ook in het land leven. 3.1% van de bevolking behoort tot het Boeddhisme. Het resterende 1.6% van de bevolking van Qatar is niet aangesloten of volgt aanhangers van andere religies.

Welke kledij moet ik zeker in mijn koffer steken?

Qatar is een islamitisch land met conservatieve kledingvoorschriften. Mannen dragen traditionele witte gewaden, dames lange abaya’s. Je hoeft als vrouwelijke toerist niet gesluierd, maar ga vooral niet te bloot over straat. Vooral schouders en knieën moeten bedekt zijn. Dat geldt ook voor mannen.

Welke taal spreken ze in Qatar?

De officiële taal is Arabisch, maar de meeste spreken ook Engels.