Praktische Info Myanmar

Praktische Info Myanmar

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Myanmar. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste periode voor een reis naar Myanmar?

De warmste maanden zijn van maart tot en met juni, ook wel de Birmese zomer genoemd. De temperaturen kunnen dan al snel oplopen tot 45°C. De meeste regen valt van juni tot en met augustus, maar de temperaturen blijven hoog met gemiddeld 25°C. Let wel op dat in deze periode sommige strandhotels gesloten kunnen zijn. De beste reistijd is van november tot en met februari wanneer het droog is en er een aangename temperatuur heerst. 

Heb ik voor mijn reis naar Myanmar een visum nodig?

Om op reis te gaan naar Myanmar heb je een internationaal paspoort (bij terugkomst nog minimaal zes maanden geldig) en (elektronisch) visum nodig. 

Ik ga naar Myanmar, moet ik naar de dokter voor inentingen? 

Je kan best jouw huisdokter raadplegen over welke inentingen je al dan niet nodig hebt voor een reis naar Myanmar? Doe dit zeker tijdig voor vertrek. 

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor Myanmar?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Is er Wifi beschikbaar in Myanmar? 

In de grote steden in Myanmar is er vaak Wifi beschikbaar. De verbinding is echter niet altijd erg snel en kan af en toe wegvallen. Ook vind je in de grote steden internetcafés, al zijn niet alle websites geautoriseerd door de overheid. 

Hoe kan ik betalen in Myanmar? 

Je kan in Myanmar alles betalen met Kyat. Ook vind je in de grote steden geldautomaten en moet je er geld afhalen met Maestro en soms met Visa. Je kan cash ook steeds dollars meenemen aangezien je er veel toeristische attracties mee moet betalen. In Myanmar zijn ze vrij streng op de toestand van geld. Biljetten met scheurtjes of vouwen worden niet geaccepteerd. 

Heb ik een wisselstekker nodig in Myanmar? 

In Myanmar bedraagt de voltage 230 Volt. Daarom is het aangeraden om een wisselstekker mee te nemen om uw elektrische apparaten aan te sluiten op het lichtnet. 

Kan ik mijn gsm gebruiken in Myanmar?

Afhankelijk van je serviceprovider heb je vaak geen toegang tot het lokale netwerk. Daarom raden we je aan om je provider te raadplegen wat er mogelijk is met jouw abonnementstype. Best kan je een lokale simkaart aanschaffen. Denk er wel aan dat deze erg prijzig kunnen zijn. 

Ik ga op reis naar Myanmar en neem mee…? 

Een stevig paar wandelschoenen, zaklamp, waterfles, muggenspray, zonnecrème, wisselstekker, reisgids, telefoon, slippers, zwemkleding en dunne katoenen kledij zijn geen overbodige luxe in jouw koffer.

Ga ik me veilig voelen in Myanmar?

Ja, Myanmar is namelijk één van de veiligste landen in Azië. Het plegen van een misdaad druist in tegen de boeddhistische cultuur.

Wat is het tijdsverschil tussen Myanmar en België?

In Myanmar is het 4 uur en 30 minuten later dan in België in onze zomertijd. In onze winter is het in Myanmar 5 uur en 30 minuten later.

Wat is het beste vervoersmiddel om me te verplaatsen in Myanmar?

De bus is een heel goede manier om op verkenning te gaan in Myanmar. Dit is het meest frequent gebruikte vervoersmiddel in het land en is goedkoop. Ook het vervoer per boot is nog steeds populair in Myanmar en is een relaxte en unieke manier van reizen. Daarnaast is ook reizen per trein zeker een optie want er lopen verschillende sporen die de grote steden met elkaar verbinden.

Kan ik op de straten gewoon rondlopen in een short en een topje?

Myanmar is op vlak van kledij een vrij conservatief land. Het beste is om kledij te dragen die niet te bloot is en die de schouders en knieën bedekt.

Welke taal spreken ze in Myanmar?

In Myanmar worden meer dan 100 talen gesproken, maar de officiële taal is het Birmees. In de toeristische gebieden kent men wel een klein woordje Engels, maar buiten deze gebieden is dit heel zeldzaam.

Wat kan ik verwachten van het eten in Myanmar?

In Myanmar wordt heel veel rijst gegeten en dit is dan ook vaak de basis van bijna elke maaltijd. Daarnaast zijn ook noedels, salades en fruit populair. De Birmezen drinken ook al eens graag een thee. 

Kan ik kraantjeswater drinken in Myanmar?

Het is aangeraden om leidingwater zo veel mogelijk te vermijden. Probeer steeds gebotteld water te drinken.

Met welke lokale gebruiken/gewoonten moet ik rekening houden in Myanmar?

Draag op heilige plaatsen steeds gepaste kledij en dus geen korte shorts, rokken of mouwloze shirts. Ook worden schoenen en sokken steeds uitgetrokken wanneer je een religieus gebouw betreedt. Wees ook zeer voorzichtig met het aanraken van monniken, zij mogen namelijk niet in contact komen met personen van het andere geslacht. 

Welke religies komen voor in Myanmar?

Het grootste deel van de bevolking, zo’n 89%, is boeddhistisch. Daarnaast komt ook het christendom en de islam voor in Myanmar. Tenslotte is 1% van de bevolking aanhanger van het animistische geloof waarbij men in geesten gelooft.

Is fooi geven gebruikelijk in Myanmar?

Fooi geven wordt steeds gebruikelijker in Myanmar en is een manier om uw waardering te tonen. Een ober, portier, gids of chauffeur zal heel dankbaar zijn met een kleine fooi.