Praktische Info Maleisië

Praktische Info Maleisië

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Maleisië. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Maleisië?

Voor jouw reis naar Maleisië heb je een internationaal paspoort nodig dat bij terugkomst nog minimaal zes maanding geldig is. In tegenstelling tot een paspoort, heb je geen visum nodig voor het betreden van het land.  

Ik ga naar Maleisië, moet ik naar de dokter voor vaccinaties? 

Je kan best jouw huisdokter raadplegen over welke inentingen je al dan niet nodig hebt voor een reis naar Maleisië? Doe dit zeker tijdig voor vertrek. 

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor Maleisië?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Moet ik een muggennet meenemen naar Maleisië?

Het is niet nodig om zelf een muggennet mee te nemen op reis naar Maleisië. In de meeste hotels is dit al aanwezig. Het is wel aangeraden om een goede muggenspray mee te nemen. 

Is er Wifi beschikbaar in Maleisië? 

De meeste hotels in Maleisië bieden gratis wifiverbinding aan. 

Heb ik een wereldstekker nodig in Maleisië?

Ja, in Maleisië worden namelijk stopcontacten van het type G gebruikt (met 3 pinnen). De netspanning is er 240 Volt.

Kan ik in Maleisië geld afhalen? 

In de grotere steden zijn er voldoende geldautomaten. Wil je toch op zeker spelen? Dan kan je altijd wat cash in euro’s meenemen en deze gaan wisselen in een van de vele wisselkantoren. 

Wanneer kan ik het beste mijn reis naar Maleisië plannen? 

Maleisië is een tropisch land. Het is er bijna altijd warm en vochtig, met een gemiddelde temperatuur aan de kust van 26 graden Celsius en in de bergen 18 graden Celsius. Er heerst ook een moessonklimmaat met noordoostelijke en zuidwestelijke moessonregens. De noordoostelijke moessonregens van oktober tot februari zijn erg nat in tegenstelling tot de iets drogere in het zuidwesten.  

 Welke kleding kan je best meenemen naar Maleisië? 

Maleisië is een islamitisch land. Discrete kleding is dus wel aangeraden. Voornamelijk bij het bezoeken van gebedsplaatsen of tempels. Denk er ook aan dat tijdens de ramadan veel restaurants overdag gesloten zijn. Wil je overdag toch wat eten, dan kan je vrijwel altijd terecht in de Chinatowns, waar de restaurants gewoon open zijn. 

 

Kan ik zelf met de auto rijden in Maleisië?

In West-Maleisië kan je perfect zelf met de auto rijden. De meeste wegen zijn van goede kwaliteit en ook de bewegwijzering is zeer goed. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat men hier aan de linkerkant van de weg rijdt.

Welke taal spreken ze in Maleisië?

De officiële taal in Maleisië is Bahasa Malaysia, maar de meeste mensen kennen ook een aardig woordje Engels.

Is het veilig om het kraantjeswater te drinken in Maleisië?

Ja, op zich is het kraantjeswater in Maleisië veilig om te drinken, maar we raden toch aan om steeds voor gebotteld water te kiezen indien mogelijk. Je kan het kraantjeswater best enkel gebruiken om je tanden te poetsen of je te wassen.

Wat kan ik verwachten van het eten in Maleisië?

Maleisië heeft een heel gevarieerde keuken doordat er verschillende culturen in het land leven. Vooral de Maleise, Chinese en Indiase keuken zijn sterk vertegenwoordigd in Maleisië. Ze kennen hier ook de bekende fastfoodketens, zoals McDonalds.

Ben ik verplicht van fooi te geven in Maleisië?

Het geven van een fooi is niet verplicht in Maleisië, maar wel gebruikelijk. Vooral aan gidsen en chauffeurs wordt vaak een fooi gegeven.

Wat is het tijdsverschil tussen Maleisië en België?

In Maleisië is het tijdens ons winteruur 7 uur later en tijdens ons zomeruur 6 uur later.

Met welke gewoonten/gebruiken moet ik rekening houden in Maleisië?

In Maleisië hebben ze een goed gevoel voor humor. De Maleisische humor is vooral gebaseerd op ironie.

Welke religies komen voor in Maleisië?

Meer dan de helft van de bevolking in Maleisië is moslim, waardoor de islam de officiële religie is. Daarnaast is nog 19% boeddhist, 9% christen, 6% hindoe en 2% van traditionele Chinese religies.

Is Maleisië een veilig land?

Maleisië staat vaak hoog genoteerd op wereldwijde ranglijsten met betrekking tot veiligheid. Het is dan ook een veilig en rustig land.