Praktische Info Libanon

Praktische Info Libanon

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Libanon. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste reistijd voor Libanon?

De beste reistijd voor Libanon is december t/m april. Maar, ook in de winter kun je in Libanon terecht om de mooiste plaatsen te ontdekken te voet of met de skilatten! 

Ga ik me veilig voelen in Libanon?

Libanon is wel degelijk een veilig land voor toeristen. Door de Syrische burgeroorlog loop je wel wat risico in de grensgebieden met Syrië en het noorden van Libanon en in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet. In de grensgebieden zijn gewapende bevolkingsgroepen die regelmatig met elkaar of met het Libanese leger in gevecht raken.

Is Libanon een kindvriendelijke bestemming?

Libanon is geen voor de hand liggende keuze om met kinderen naartoe te gaan. Toch heeft het land veel te bieden. Je kan er tal van activiteiten doen zoals: naar het strand gaan, cultuur opsnuiven, wandelingen makken, en nog zoveel meer. Laat je niet afschrikken door het algemeen beeld dat mensen hebben over Libanon.

Is er Wifi in Libanon?

Er is wifi in veel hotels, ook al is het alleen in de Lobby. Ook in openbare plaatsen, cafés en restaurants is er Wifi.

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor Libanon?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Heb ik een visum nodig voor Libanon?

Je hebt een visum nodig. Deze kun je bij aankomst op het vliegveld van Beiroet aanschaffen (30 dagen geldig).

Let op: Jouw paspoort mag geen stempel van Israël bevatten.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor ik vertrek richting Libanon?

Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig voor een reis naar Libanon, maar natuurlijk worden er wel enkele aanbevolen (DTP, hepatitis A, buiktyfus,…). Raadpleeg je huisarts voor meer info over de aanbevolen vaccinaties.

Welke taal spreken ze in Libanon?

De officiële taal is Arabisch, daarnaast wordt er ook Frans gesproken.  

Met welke omgangsvormen moet ik rekening houden in Libanon?

Een begroeting is in Libanon een combinatie van Franse en Arabische tradities. Met een warme glimlach wordt je hand geschud en daarbij wordt ‘Marhaba’ (hallo) gezegd. Erg religieuze moslims schudden misschien geen handen met iemand van het andere geslacht. Dan volstaat een hoofdknik. 

Wat is de munteenheid van Libanon?

Het Libanese pond is de munteenheid van Libanon.

Ben ik verplicht een fooi te geven in Libanon?

In Libanon geldt een fooiencultuur, de fooi staat bekend als ‘bakshish’. Je geeft een fooi aan mensen die een dienst geleverd hebben, de chauffeurs, de kofferdragers, … . Waar er geen servicekosten inclusief berekend zijn, is een fooi van 5%-10% het gebruikelijke. 

Wat is het beste vervoersmiddel om me te verplaatsen in Libanon?

De gemakkelijkste en snelste manier is het vervoer met taxi. Met name in Beiroet, rijden wel duizenden taxi’s rond. Je hoeft je hand maar op te steken en de taxi stopt direct. 

Wat is het tijdsverschil tussen Libanon en België?

In Libanon is het 1 uur later dan in België.

Heb ik een wereldstekker nodig voor mijn reis naar Libanon?

Je hebt geen omvormer nodig in Libanon.

Kan ik het kraantjeswater drinken in Libanon?

Het is niet aangeraden om het kraantjeswater in Libanon te drinken. Kies steeds voor gebotteld water en kijk goed na of je flesje nog wel verzegeld is.

Welke religies zijn er aanwezig in Libanon?

In Libanon is 54 procent van de bevolking moslim en 40,5 procent christen.

Welke kledij moet ik zeker in mijn koffer steken?

In de grote steden zijn er weinig regels wat betreft kleding. Het dragen van een hoofddoek is niet verplicht.

Op het platteland is het gepast om rekening en te houden voor de lokale cultuur. Vrouwen dragen hier liever een (knie)broek of rok tot over de knie. Mannen kunnen het beste shirts of een overhemd met korte of lange mouwen dragen en een (knie)broek. 

Tijdens het bezoek aan een moskee moeten de schoenen uitgedaan worden. Vrouwen moeten hun haren bedekken en lange mouwen en een rok of broek tot over de knie dragen. Mannen moeten een overhemd of shirt met korte mouwen en een lange broek aan. 

Wat kan ik verwachten van het eten in Libanon?

De Libanese keuken is een van meest verfijnde keukens van het Midden-Oosten. Kikikkererwten, munt, lamsgehakt, peterselie, citroen, sesamolie, olijven en walnoten worden veel gebruikt. Taboulé wordt veel gegeten in Libanon. Het is een heerlijke salade waarin onder andere bulgur, tomaat, peterselie en bosui verwerkt is.