Praktische Info Japan

Praktische Info Japan

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar Japan. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste reistijd voor de Japan?

Over het algemeen is het voorjaar een van de beste reisperiodes om Japan te bezoeken. De temperatuur is matig met gemiddeld zo’n 15-25°C en er valt weinig regen. In deze maanden staan ook de kersenbloesem-bomen prachtig in bloei!

Kan ik in het regenseizoen ook naar Japan reizen?

Japan kent twee soorten regenseizoenen. Het eerste regenseizoen begint  in juni en eindigt in juli. Tijdens dit regenseizoen voelt de lucht warm en vochtig aan.

Het tweede regenseizoen begint in de laatste weken van augustus en de eerste weken van september. Hierbij zijn er hevige tyfoons aan de zuidoostkust van Honshu, Kyushu en de Ryukyu Eilanden. 

Is er Wifi in Japan?

Bijna alle hotels bieden gratis Wifi aan, ofwel op de kamer, ofwel in de lobby of de gemeenschappelijke ruimtes. Ook in de restaurants, koffietentjes en warenhuizen is tegenwoordig Wifi aanwezig.

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor Japan?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème.

Heb ik een visum nodig voor Japan?

Je hebt een internationaal paspoort nodig dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Japan heb je geen visum nodig als je een Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt.

Met welke gebruiken/gewoontes moet ik rekening houden in Japan?

Het is in het westen algemeen bekend dat er in Japan nog al wat gedragsregels gelden. De gemiddelde Japanner leven volgens vrij strakke normen en waarden. Maar de Japanner verwacht echter niet van een buitenlander dat hij/zij zich precies aan deze gedragsregels zal houden. Dit geeft jou wat vrijheid, maar let er toch op dat sommige regels niet overtreden mogen worden zoals: het belopen met schoenen van tatamimatten en sommige houten plankieren in bijv. tempels.Er zijn nog regels die je zeker niet moet vergeten, vergeet je daarom niet op voorhand extra te informeren.

Ga ik mij veilig voelen in Japan?

Japan is een relatief veilig land met weinig criminaliteit. 

Welke vaccinaties heb ik nodig voor ik vertrek richting Japan?

Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig voor een reis naar Japan, maar natuurlijk worden er wel enkele aanbevolen (DTP, hepatitis A, buiktyfus,…). Raadpleeg je huisarts voor meer info over de aanbevolen vaccinaties.

Welke taal spreken ze in Japan?

De officiële taal in Japan is het Japans of Hyojungo. 

 

Wat is de munteenheid van Japan?

De Japanse Yen is de munteenheid van Japan. 

Ben ik verplicht van een fooi te geven in Japan?

Het geven van fooi in Japan is niet gebruikelijk en zelf beledigend!

Wat is het beste vervoersmiddel om me te verplaatsen in Japan?

Het openbaar vervoer in Japan is ongeëvenaard! Nergens ter wereld rijden de treinen zo stipt, zijn de treinen zo proper en is het treinpersoneel zo beleefd als in Japan. 

Daarnaast kun je ook gebruik maken van de bus of de metro.

Heb ik bereik met mijn telefoon in Japan?

Alleen als je een telefoon hebt met 3G verbinding of hoger zul je deze kunnen gebruiken in Japan. De meeste telefoons kunnen ook roamen en data etc. versturen/ontvangen.

Wat is het tijdsverschil tussen Japan en België?

In Japan is het 7 uur later dan in België.

Heb ik een wereldstekker nodig voor mijn reis naar Japan?

Je hebt voor Japan een reis en/of wereldstekker nodig, daarnaast is de netspanning in Japan 100V.

Kan ik het kraantjeswater drinken in Japan?

Kraantjeswater is veilig om te drinken in Japan.

Welke religies zijn er aanwezig in Japan?

In Japan zijn twee hoofdgodsdiensten te onderscheiden: het shintoïsme en het boeddhisme.

Welke kledij moet ik zeker in mijn koffer steken?

In de winter en het vroege voor- en najaar raden wij aan niet te lichte kleding mee te nemen. In de lenteperiode (april-mei) volsta je met voorjaarskleding.

In de zomermaanden voldoet luchtige zomerkleding, en eventueel een regenjas. Als je van plan bent veel te gaan wandelen is het ook aangeraden om stevige wandelschoenen mee te nemen. Ook een zonnebril, een hoofdbedekking tegen de zon en een opvouwbare paraplu zijn onmisbaar. Korte broeken zijn zowel voor mannen als vrouwen acceptabel.

Bij het betreden van een aantal religieuze gebouwen moet je bedekte schouders hebben. Een vest kan hier handig voor zijn 🙂

Wat kan ik verwachten van het eten in Japan?

De basis voor veel gerechten is rijst of noedels. Specialiteiten in Japan zijn sushi, teppanyaki en tempura.