Praktische Info Filipijnen

Praktische Info Filipijnen

 

Er komt veel bij kijken wanneer je een vakantie wil boeken naar de Filipijnen. Om jullie al wat verder te helpen, hebben we jullie vragen gebundeld en er een antwoord op geformuleerd. Deze kan je hier allemaal vinden. Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet en contacteer ons.

 

Wat is de beste reistijd voor de Filipijnen?

De beste reistijd voor de Filipijnen is in het droge seizoen dat loopt van november tot en met april. De meeste regen valt van juni tot en met september.

Kan ik in het regenseizoen ook naar de Filipijnen reizen?

Ja, tijdens het regenseizoen is de natuur op zijn best!

Is er Wifi in de Filipijnen?

De meeste hotels in de Filipijnen beschikken over een internetverbinding en gratis Wifi. Op straat zijn ook vele internetcafés te vinden.

Wat moet er zeker in mijn reisapotheek zitten voor de Filipijnen?

Volgende items moeten zeker in je kleine reisapotheek zitten: pleisters, thermometer, pincet, antibiotica, paracetamol/dafalgan, keeltabletten, muggennet, insectencrème, zonnebrandcrème

Heb ik een visum nodig voor de Filipijnen?

Voor een reis naar de Filipijnen is geen visum nodig. Het is wel aangeraden om met een internationaal paspoort te reizen dat bij terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Wat zijn leuke festivals in de Filipijnen om bij te wonen?

In de Filipijnen worden tal van festivals georganiseerd door de vele culturen die er samenleven. Bijna elke maand is er wel een festival dat de moeite waard is:

Januari: Sinolug

Februari: Panagbenga

Maar/april: Moriones

Mei: Pahiyas

Juni: Pintados

Juli: Sandugo

Augustus: Kadayawan sa Dabaw

Oktober: MassKara

Uit hoeveel eilanden bestaat de Filipijnen?

De Filipijnen bestaat uit ruim 7600 eilanden. De twee grootste eilanden zijn Luzon en Mindanao.

Met welke gebruiken/gewoontes moet ik rekening houden in de Filipijnen?

Filipino’s maken niet graag oogcontact met andere mensen en dit kan zelfs als brutaal beschouwd worden. Wanneer je uitgenodigd wordt bij iemand thuis, is het gebruikelijk om steeds een beetje eten te laten staan en doe je ook steeds je schoenen uit alvorens hete huis te betreden. Daarnaast praat de lokale bevolking niet graag over religie, simpelweg voor je eigen bestwil. Wanneer je erover begint, kan dit uitmonden in ellenlange discussies. Wanneer je een ouder persoon groet, buig je licht naar voor en neem je met jouw rechterhand hun rechterhand en laat je de persoon je voorhoofd lichtjes aanraken met de knokkels.

Ga ik mij veilig voelen in de Filipijnen?

Over het algemeen zijn de Filipijnen een veilige reisbestemming.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor ik vertrek richting de Filipijnen?

Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig voor een reis naar de Filipijnen, maar natuurlijk worden er wel enkele aanbevolen (DTP, hepatitis A, buiktyfus,…). Raadpleeg je huisarts voor meer info over de aanbevolen vaccinaties.

Welke taal spreken ze in de Filipijnen?

De officiële taal in de Filipijnen is Filipino. Daarnaast wordt Engels als tweede taal gezien en is de meest gangbare taal in de toeristische gebieden.

 

Wat is de munteenheid van de Filipijnen?

De lokale munteenheid in de Filipijnen is de Filipijnse Peso (PHP). Er is de mogelijkheid om direct op de luchthaven geld af te halen zodat je niet met al te veel cash geld op zak moet rondlopen. In de toeristische gebieden kan je vaak ook met je bankkaart betalen.

Ben ik verplicht van een fooi te geven in de Filipijnen?

Het geven van een fooi is niet verplicht, maar wel gebruikelijk. Vaak zijn deze fooien een aanvulling op het lage inkomen van lokale gidsen, chauffeurs,… In veel hotels wordt bedieningsgeld bijgeteld. Wanneer dit toch niet gebeurt, is een fooi van 5 – 10% gebruikelijk.

Wat is het beste vervoersmiddel om me te verplaatsen in de Filipijnen?

De meest voorkomende en efficiënte manier van reizen in de Filipijnen is de bus, binnenlandse vlucht of boot. De bus wordt het meest gebruikt waardoor er een uitgebreid netwerk ter beschikking is. De Filipijnen telt duizenden eilanden waardoor ook de boot een prima optie is. Tenslotte moet je toch ook eens met een jeepney gereisd hebben. Dit is een traditioneel vervoersmiddel in de vorm van een grote Amerikaanse jeep, een overblijfsel van de Tweede Wereldoorlog.

Heb ik bereik met mijn telefoon in de Filipijnen?

Normaal gezien heb je overal in het land bereik op je telefoon. Toch kan de prijs al vrij snel oplopen en het is dan ook goedkoper om een ter plaatse een telefoonkaart of lokale SIM-kaart te kopen.

Wat is het tijdsverschil tussen de Filipijnen en België?

In de Filipijnen is het 6 uur later dan in België (tijdens de wintertijd 7 uur).

Heb ik een wereldstekker nodig voor mijn reis naar de Filipijnen?

In de Filipijnen worden de Amerikaanse stekkers gebruikt met twee pinnen. Een wereldstekker is dus zeker aan te raden. De stroomsterkte in het land is 220 Volt.

Kan ik het kraantjeswater drinken in de Filipijnen?

Het is niet aangeraden om het kraantjeswater in de Filipijnen te drinken. Kies steeds voor gebotteld water en kijk goed na of je flesje nog wel verzegeld is.

Welke religies zijn er aanwezig in de Filipijnen?

Op vlak van religie onderscheiden de Filipijnen zich van de rest van Zuidoost-Azië, waar de religies als islam, hindoeïsme en boeddhisme het meest voorkomen. In de Filipijnen is zo’n 83% van de bevolking rooms-katholiek. Het totaal aantal christenen bedraagt zelfs 94%.

Mag je alles fotograferen in de Filipijnen?

Wanneer je een foto wil nemen van de lokale bevolking, vraag je altijd eerst toestemming van de betreffende persoon/personen. De natuurlijke gebieden, fauna en flora mag je wel gewoon fotograferen zonder toestemming.

Moet ik bang zijn voor een tyfoon?

De Filipijnen krijgen jaarlijks te maken met ongeveer 10 tropische tyfoons. Er is dus zeker risico op een tyfoon tijdens je reis, maar laat dit je zeker niet afschrikken!

Welke kledij moet ik zeker in mijn koffer steken?

Door het tropische klimaat is het aangeraden om kledij in je koffer te steken die gemaakt zijn uit natuurlijke stoffen, zoals katoen. Pak ook zeker iets warmere kledij in want in de hoger gelegen gebieden kan het ’s avonds snel afkoelen. Daarnaast neem je ook best iets mee met lange mouwen of pijpen voor de muggen.

Wat kan ik verwachten van het eten in de Filipijnen?

Eten is een belangrijke gebeurtenis in het leven van veel Filipino’s. In de keuken zijn invloeden uit de Verenigde Staten, Mexico, China en Spanje terug te vinden. De meeste maaltijden bestaan uit rijst met vis of vlees. Daarnaast is er ook een ruim assortiment aan tropisch fruit, zoals mango, ananas en papaja.