Home » Piloten onthullen de geheimen van jouw vliegreis

Piloten onthullen de geheimen van jouw vliegreis

Heb je je ooit afgevraagd welke geheimen piloten en cabin crew hebben voor de passagiers? Er zijn er nu enkele onthuld, wij maken graag een overzicht 🙂

Vliegtijden worden aangepast

Luchtvaartmaatschappijen zetten altijd de aankomsttijd wat later dan verwacht. Op die manier komen ze nooit te laat aan. Ook al duurt de vlucht een kwartiertje langer of werd er wat later opgestegen.

Piloten krijgen andere maaltijden

Piloten krijgen andere maaltijden voorgeschoteld dan de passagiers. “Als het voedsel besmet is, worden we niet ziek”, onthult piloot Hari Sanil.

Drink geen koffie of thee

Het water dat gebruikt wordt voor koffie of thee is bij één op de acht vliegtuigen eerder smerig. Dat blijkt uit een studie van EPA. Dat komt omdat de leidingen op veel vliegtuigen te weinig worden gekuist. Het personeel weet dat en zal dus nooit koffie of thee drinken, en jij doet dat volgende keer beter ook niet.

Zuurstofmaskers leveren maar kwartiertje zuurstof

Wist je dat een zuurstofmasker slechts een kwartier lang zuurstof kan leveren? Dat heeft een goede reden. Een piloot heeft namelijk niet langer dan een kwartier nodig om het vliegtuig te laten zakken naar een hoogte waarop passagiers opnieuw normaal kunnen ademen.

Piloten vergeten vaak het ‘gordelsignaal’ uit te zetten

Wanneer de piloot het ‘fasten seatbelts’-tekentje boven de zetels doet branden, weet je dat er turbulentie aankomt. Wanneer de kust weer veilig is, vergeten piloten vaak om het lampje weer uit te zetten. Vaak hou je dus onnodig je gordel aan, al is het uiteraard nooit een slecht idee om je gordel de hele vlucht vast te klikken.

Vliegtuigen worden vaak getroffen door bliksem

Een vliegtuig wordt gemiddeld meer dan één keer per jaar getroffen door de bliksem. Er is gelukkig geen reden tot paniek, want vliegtuigen zijn gemaakt om te weerstaan aan blikseminslagen. Maar nog straffer, wist je dat een vliegtuig zelfs ook bliksem kan veroorzaken wanneer het door een elektrisch geladen wolk vliegt.

Piloten slapen soms in de cockpit

Dankzij de automatische piloot kunnen piloten een uiltje knappen tijdens de vlucht 🙂