Oost-Thailand

Home » Oost-Thailand

Verborgen Parels route

Chanthaburi – Trat

Wil je een onvergetelijke route afleggen langs de mooiste plekjes van Oost-Thailand? Dan zijn hier enkele verborgen parels die je zeker niet mag missen. Ga op pad en ontdek de meest bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden. Deze route brengt je langs: Chanthaburi – Trat

Rotstempels en pelgrimsoorden – DAG 1

Vandaag rij je richting Chanthaburi. Voor je de stad binnen rijdt bezoek je Khao Kitchakut, een rotstempel welk een belangrijk boeddhistische pelgrimsoord is.

Stille stranden en watervallen – DAG 2

Welkom in Chanthaburi! Een verborgen parel aan zee. Van prachtige stille stranden en watervallen omringd door bossen, tot schilderachtige rivier- en kustgemeenschappen.

In het centrum ontdek je Gem Road, waar juweliers van over heel de wereld edelstenen verhandelen. Verderop in de stad ontdek je het King Taksin Shrine, een helmvormig monument.

 

Na een lekkere lunch zijn je batterijen weer helemaal opgeladen om verder op ontdekking te gaan en leer je hoe in Chantaboon matten gemaakt worden. Ze maken er zelfs handtassen en slippers, handgeweven in alle maten en kleuren. Bezoek dus ook zeker Chanthaboon Waterfront, een charmant historisch stadje met tal van invloeden dat een Heritage Award van UNESCO heeft gewonnen.

Natuurlijke zwembaden en stoepa’s – DAG 3

Vandaag trek je nog even de natuur in, Namtok Phliu National Park, waar een natuurweggetje je richting en prachtige waterval leidt. Onderweg passeer je een met mos begroeide stoepa, gebouwd voor Rama V. De waterval zelf bestaat uit drie verdiepingen en in het natuurlijke zwembad zie je dat ook de karpers dit een leuk plekje vinden.

Namiddag zet je je tocht verder naar de pier in Trat, waar jullie de boot opstappen richting Koh Chang.

Scooters en snorkels – DAG 4

Vandaag kan je een auto of een scooter huren om het eiland Koh Chang te verkennen, of ga lekker aan het strand genieten van de zon, de zee en het zand. Wil je graag wat meer avontuur? Regel in je hotel dan een snorkelexcursie.

Speedboten en haventjes – DAG 5

Vandaag wordt je opgehaald door je transfer naar Bang Bao haven, waar je op de speedboot stapt naar Koh Kood.

Zon, zee, strand en rust – DAG 6

Deze dagen ben je volledig vrij om te genieten van de zon, de zee, het strand en de rust.