Inspiratieroute Classic Oman

Home » Oman classic

Ontdek onze inspiratieroute Classic Oman

Geniet je van het ontdekken van cultureel erfgoed en leer je graag de cultuur kennen? Dan ben je in Oman aan het juiste adres! Oman is een veelzijdig land met prachtige natuur en cultuur, perfect voor een kleine rondreis! Wil je de woestijn in trekken? Er zijn tal van activiteiten die je het land door en door leren kennen en waar je omringd wordt door prachtige omgevingen.

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Oman.

 

Hoogtepunten Classic Oman

Dag 1: MUSCAT

Je persoonlijke chauffeur rijdt je naar je hotel. De rest van de dag heb je vrij zodat je de tijd hebt om de omgeving zelf wat te gaan ontdekken. 

Dag 2: MUSCAT

Vandaag ontdek je Muscat met een bezoek aan de majestueuze Sultan Qaboos Grand Mosque en de oudste markt van het land. Ook maak je een fotostop aan het Sultan’s Al Alam Paleis, het Nationaal Museum en proef de typische koffie op een bootcruise wanneer je langs de kust vaart van deze stad.

Dag 3: WADI ARBIYEEN & SHAB

Je rijdt langs de kust richting Sur. Onderweg rijd je de weg af en maak je een stop bij Wadi Arbiyeen. Je kan een verfrissende duik nemen in Wadi Shab en je kan genieten van een adembenemend uitzicht op zeeschildpadden die naar de kust komen om eieren te leggen in het Turtle Reserve.

Dag 4: SUR

Vandaag ontdek je het visstadje Sur, de thuisbasis van de traditionele Omaanse dhow boten en dhow fabriek. Daarna maak je een prachtige rit door de Sharqiya regio naar Wadi Bani Khalid. Oman’s meest geliefde wadi, met grote zwembaden van smaragdgroen water omringd met weelderinge groene palmen. De belangrijkste bestemming van de dag is de magische Wahiba Sands. Ervaar een authentiek woestijnkamp met lokale keuken en een avond vol entertainment.  

Dag 5: MUDAYRIB & NIZWA

Rijd naar het dorp Mudayrib, een goed onderhouden nederzetting van enkele honderden jaren oud. Verken Al Kanajirah Fort, de gebeeldhouwde stadspoort, een levendige marktplaats en de traditionele huizen. Zet je rondreis voort naar Nizwa, de culturele hoofdstad van het land voor een bezoek aan de souk en het fort. Daarna ga je naar Birkat Al Mauz een verlaten dorp aan de voet van een berg. Deze magische plek is omgeven door dadelplantages en een oud aflaj irrigatiesysteem dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 6: AL HAMRA

Op weg naar Al Hamra begin je de dag met een bezoek aan het 17e-eeuwse Jabreen Castle, gevolgd door het UNESCO-erfgoed Bahla Fort, het oudste en grootste fort van Oman. Ga verder naar Al Hamra, een oud gerestaureerd dorp dat laat zien hoe Omani’s ooit leefden in vroegere tijden. Sluit de dag af met een rit naar Jebel Shams langs het oude dorp Ghul met zijn groene terrasvormige velden. Tot slot bereik je de grote afgrond van de Omaanse Grand Canyon voor een adembenemend uitzicht.

Dag 7: WADI BANI AWF

Na een lekker ontbijt in de bergen, gaat je reis verder naar de Al Hoota grot, een van de grootste ondergrondse grottenstelsels ter wereld. Op de terugweg naar Muscat kan je een stop maken in het charmante dorpje Bilad Sayt, genieten van een opwindende off-road rit door Wadi Bani Awf, en een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Nakhl en een wandeling maken rond het 350 jaar oude fort.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!