Inspiratieroute Active Oman

Home » Oman Active

Ontdek onze inspiratieroute Active Oman

Geniet je van het ontdekken van cultureel erfgoed en leer je graag de cultuur kennen? En doe je dit liefst op een avontuurlijke manier? Dan ben je in Oman aan het juiste adres! Oman is een veelzijdig land met prachtige natuur en cultuur, perfect voor een kleine rondreis! Wil je de woestijn in trekken? Er zijn tal van activiteiten die je het land door en door leren kennen en waar je omringd wordt door prachtige omgevingen.

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Oman.

 

Hoogtepunten Active Oman

Dag 1: MUSCAT

De gids brengt je naar jouw centraal gelegen hotel. De rest van de ochtend biedt vrije tijd om te ontspannen van jouw vlucht in jouw hotel of maak een mooie wandeling naar het nabijgelegen strand, restaurants en cafés. In de namiddag nemen wij je mee op een wandeltocht naar de Lava Mountains achter Muttrah waar je een spectaculair uitzicht hebt over de oude stad, de baai van Muttrah en de omliggende bergen. Daarna bezoek je de Muttrah Souk, de oudste traditionele markt van het land en we sluiten de tour af met een stop bij een authentiek lokaal restaurant.

Dag 2: WADI SHAB

Na het ontbijt begint je de dag met een bezoek aan de Grote Moskee van Sultan Qaboos, de op één na grootste moskee ter wereld. Vertrek voor een reis langs de kust naar Wadi Shab. Eenmaal je bestemming bereikt, steek je per boot een klein meer over om in de vallei te komen. Wandel door het prachtige landschap van de vallei voor ongeveer een uur totdat je de belangrijkste waterpoelen bereikt. Op je tocht zie je weelderige vegetatie, palmtuinen, talrijke vijvers en kleine meren. Het is hier perfect om te zwemmen. Ondertussen wordt er een picknicklunch voor je klaargemaakt. In de namiddag ga je verder naar je hotel waar je een duik kunt nemen alvorens te genieten van een diner met uitzicht op de oceaan.

Dag 3: WADI TIWI & SUR

Vandaag rijd je verder langs de kust op weg naar Sur. Na een korte rit begin je je volgende wandeling in het dorp Saymah bij Wadi Tiwi. Je wandeling voert je door een kleine palmenoase, langs een rivier en langs de beroemde traditionele “Aflaj” waterirrigatiesystemen. Op een steil pad langs de terrasvelden voorbij het dorp Mibam word je beloond met een spectaculair uitzicht over de Wadi vallei en ongelooflijke landschappen. Zet je rit voort naar de haven van Sur. ’s Nachts wacht je een buitengewone ervaring in Ras Al Jinz. Krijg de kans om zeeschildpadden naar de kust te zien komen en eieren te leggen (optioneel).

Dag 4: WADI BANI KAHLID

Op je route naar de woestijn rijd je naar het dorp Seeq al Kamil voor je volgende wandeltocht met een lokale gids. In dit dorp ga je terug in de tijd en geniet je van adembenemende rotsachtige landschappen. Na ongeveer 4 uur kom je aan bij de beroemde Wadi Bani Kahlid waar je tijd hebt voor een verfrissingspauze en om een duik te nemen in de weelderige zwembaden. Jouw gids ontmoet je bij de Wadi en neem je mee naar de woestijn. Geniet van een rit door de prachtige duinen. Tot op de dag van vandaag is de woestijn het thuis van de Wahiba Bedoeïenen, die bekend staan om hun legendarische gastvrijheid. Bij aankomst in het kamp wordt een klim in de duinen aanbevolen om te genieten van het uitzicht op een spectaculaire zonsondergang in de woestijn. 

Dag 5: WADI BANI KAHLID

Begin de dag met een stevig ontbijt in het kamp. Daarna word je opgehaald door een bedoeïenengids die je meeneemt op een twee uur durende wandeling door de duinen. Eenmaal terug in het kamp kan je ontspannen en de zon onder zien gaan terwijl je geniet van je laatste nacht in de woestijn.

Dag 6: MUDAYRIB & TANUF

Laat de woestijn achter je en rijd in de richting van het Hajar gebergte. Stop onderweg bij het dorp Mudayrib, een goed onderhouden stadje van enkele honderden jaren oud. Verken daarna het verlaten dorp Birkat al Mauz. Bewonder de vele groene plantages en wandel door de verlaten lemen huizen van dit oude dorp aan de voet van de hili. De ideale locatie voor de lunchpauze van vandaag is de oase van Tanuf. Je reis gaat verder naar Al Hoota Gave, een van de grootste ondergrondse grottenstelsels ter wereld.

Dag 7: JABAL AKHDAR

Vandaag rijd je omhoog naar Jabal Akhdar, de Groene Berg. Op 2.000 meter hoogte biedt het Saiq Plateau een prachtig uitzicht op de vlakte. Op de vruchtbare velden groeien perzik-, abrikozen- en amandelbomen. Vervolgens bereik je het verlaten bergdorp Wadi Bani Habib. Het is geheel uit modder opgetrokken en telde ooit ongeveer 700 inwoners. In de namiddag rijd je naar Misfat al Abriyeen. Ontsnap aan de stress van alledag met een ervaring in het afgelegen bergdorp midden in de natuur.

Dag 8: NIZWA & JEBEL CHAMS

Begin de reis van vandaag in Nizwa, de culturele hoofdstad van het land. Verken de traditionele Souk, beroemd om zijn prachtige zilveren producten en aardewerk uit Bahla, gevolgd door een bezoek aan Nizwa Fort. Bezoek daarna het 17e-eeuwse Jabreen Castle, bekend als het mooiste kasteel in Oman. Ga naar het oude gerestaureerde dorp in Al Hamra en leer meer over de traditionele levensstijl van de Omani’s in vroegere tijden. Beleef ook een ontspannende twee uur durende mountainbike tour door de omliggende oase. De laatste stop van de dag is Jebel Shams, de hoogste berg op het Arabisch schiereiland en bereikt 3009m. 

Dag 9: BILAD SAYT

Voordat je terugrijd naar Muscat maak je nog een laatste wandeling op Jebel Shams. De beroemde Balcony Walk leidt je vanaf de top van de berg langs de klif en biedt een spectaculair uitzicht op de Grand Canyon. Op je avontuurlijke route terug naar Muscat doorkruis je het westelijke Hajar gebergte. Je bezoekt het charmante dorp Bilad Sayt, een gebied dat wordt gekenmerkt door de groene terrastuinen van dadelbomen en andere plantages. Vervolgens rijdt je door Wadi Bani Awf, een diepe kloof met rijkelijk groene dadelbomen die in contrast staan met de ruige berg en Wadi. Bezoek tenslotte het 350 jaar oude kasteel en de warmwaterbronnen van Nakhl alvorens je reis terug naar Muscat te vervolgen.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!