Inspiratieroute Zuid-Vietnam

Home » Vietnam inspiratie Zuid

Inspiratieroute Zuid-Vietnam

Ontdek in enkele dagen het pracht en praal in Zuid-Vietnam! Uiteraard zijn er enkele bezienswaardigheden die elke reiziger in Vietnam moet gezien hebben. Maar daarnaast ga je met deze vakantie ook de verborgen parels bezoeken die niet gekend zijn bij iedere reiziger. Wil je Zuid-Vietnam ontdekken? Dat kan met dit voorbeeldprogramma! Je brengt een bezoek aan het Opera House, verschillende kunstmusea, lokale markten en je maakt een boottocht!

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Vietnam.

 

Hoogtepunten Zuid-Vietnam

Dag 1: HO CHI MINH CITY

De rondreis doorheen het zuiden van Vietnam start in Ho Chi Minh City, de grootste stad van Vietnam. De eerste dag focus je op de cultuur en authenticiteit van deze stad. Voormiddag bezoek je de Notre Dame kathedraal, de City Hall, het Opera House, het Museum voor Schone Kunsten en het Contamporary Independence Palace. Na de lunch ga je naar het bekende Central Post Office, krijg je een kijkje achter de schermen van een lakfabriek en ga je naar Giac Lam Pagoda, de oudste boeddhistische tempel in Ho Chi Minh City.

Dag 2: HO CHI MINH CITY

De tweede dag in Ho Chi Minh City staat in het teken van Chinatown. Je bezoekt Cholon, de grootste Chinese wijk van Vietnam. Daarna vertrek je naar Thien Hau Pagoda, een boeddhistische tempel gewijd aan de Chinese zeegodin Mazu. Vlak in het centrum van Chinatown ligt Bin Tay Market. Deze markt is perfect om de lokale levensstijl van de Vietnamezen te leren kennen. Na de lunch is het tijd om naar de volgende bestemming te reizen, namelijk Ben Tre. Deze rit duurt zo’n twee uur.

Dag 3: BEN TRE

Ben Tre is gelegen in het gebied van de Mekong Delta dus de perfecte plek om het authentieke Vietnam te leren kennen. Als je hier aankomt, kun je de stad rustig verkennen en overnachten om uitgerust de volgende dag te starten vol activiteiten. Je bezoekt een baksteenfabriek waar je een lege steenoven te zien krijgt dat geluk zou brengen wanneer je in deze ruimte een foto neemt. Daarna maak je een boottocht op de Mekong rivier. Na de boottocht staat er nog een fruit- en theeproeverij op de planning. In de vroege avond zet je de reis verder naar Cai Be, deze rit duurt zo’n anderhalf uur. 

Dag 4: CAI BE

Cai Be is gelegen aan de Mekong Delta waar er één van de populairste drijvende markten is van Vietnam die je zeker moet bezoeken. Ook stop je bij de Cao Dai Tempel, het heilig gebouw van een religie die nog niet zo lang bestaat in Vietnam. Namiddag vertrek je op een boottocht over de Mekong met een Bassac, een houten schip dat gebouwd is naar het model van traditionele rijstschepen van de Mekong delta. Tijdens deze tocht staat er een stop in Co Chien of Mang Thit op de planning waar je kan deelnemen aan een proeverij van tropisch fruit.

Dag 5: CAN THO

Can Tho is de belangrijkste en grootste stad in de Mekong Delta. Dit gebied is vooral bekend om de drijvende markten waarbij alles gebeurt per boot. Hier breng je een bezoek aan de grootste drijvende markt in de Mekong Delta. Daarna ga je naar Binh Thuy Ancient House, een oud huis dat gevuld is met kenmerken die de Mekong Delta vertegenwoordigen. Namiddag fiets je langs cacaoplantages en boomgaarden met tropisch fruit waar je ook kan proeven. 

Dag 6: RACH GIA

Rach Gia is een bloeiende havenstad gelegen in de Golf van Thailand. Hier krijg je een stadstour, de beste manier om de stad te verkennen. Je maakt een stop bij de Nguyen Trung Truc Temple. Het gebouw is vlakbij het water gelegen onder een aantal Bodhi-bomen. De rest van de dag ga je naar Phu Quoc Island, het paradijs van Vietnam, waar je kan genieten van een prachtig strand, helder water en palmbomen. 

Dag 7: CHAU DOC

Chau Doc is een klein stadje dichtbij de grens met Cambodja. Dit is prachtige omgeving rond de rivier en platteland. Voormiddag bezoek je de boeddhistische grottempel Thach Dong Cave. Namiddag zet je je vakantie verder bij het mausoleum Mac Cuu. Hier bevindt zich een tempel, de graven van de familie en twee grote vijvers die door Mac Cuu werden aangelegd om de lokale bevolking te kunnen voorzien van zoet water in tijden van droogte.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!