Inspiratieroute Noord-Vietnam

Home » Inspiratieroute Noord-Vietnam

Inspiratieroute Noord-Vietnam

Ontdek in enkele dagen het pracht en praal in Noord-Vietnam! Uiteraard zijn er enkele bezienswaardigheden die elke reiziger in Vietnam moet gezien hebben. Maar daarnaast ga je met deze vakantie ook de verborgen parels bezoeken die niet gekend zijn bij iedere reiziger. Wil je Noord-Vietnam ontdekken? Dat kan met dit voorbeeldprogramma! Je ontdekt unieke tempels, gaat op actieve fietstour en op een cruise van 2 dagen en je bezoekt het platteland.

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Vietnam.

 

Hoogtepunten Noord-Vietnam

Dag 1: HANOI

Je reis start in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Eerst zal je stoppen in het Ho Chi Minh Mausoleum, de rustplaats van Ho Chi Minh, de iconische leider van Vietnam. Daarna bezoek je de One Pillar PagodaDe constructie werd gebouwd in de vorm van een lotusbloem en steunt op één stenen pilaar. Tran Quoc Pagoda ofwel de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi, staat als volgende stop op je tour. Je sluit de dag af met een bezoek aan de Temple of Literature

Dag 2: HANOI

Op de tweede dag in Hanoi, bezoek je het Museum of Ethnology. In het museum schetsen ze een beeld van het leven van etnische minderheden in Vietnam. Vervolgens ga je verder naar het meer van Hoan Kiem waar de Ngoc Son tempel staat. Dit is een van de meest schilderachtige plekken van Hanoi. Wanneer de avond valt, staat er een Water Puppet Show op de planning. 

Dag 3: DUONG LAM

In het Duong Lam Village zijn er veel huizen die zijn gebouwd met modder die uit de vijvers gehaald worden. Hier staat een fietstour gepland langs enkele leuke plekjes zoals de Mia Pagoda, waar Moeder God aanbeden wordt. Daarnaast komt de fietstour ook langs het Mong Phu Communal House. Daarna neem je een transfer naar Ky Son (1u).

Dag 4: KY SON

Ky Son is middenin het platteland gelegen en is een pittoresk dorp met een traditionele levenswijze. Hier bezoek je de Master Pagoda of de Thay Pagoda waar de Drie Juwelen worden aanbeden. Daarna bezoek je Son Dong Village, een typisch dorp bekend voor hun houtsnijwerk. Je kan van je dag bekomen in een Herbal Bath

Dag 5: HAI PHONG

Hai Phong is een belangrijke havenstad in Vietnam. De stad staat ook bekend als ‘The City of Flame Flowers’ omdat de straten zijn omringd door bomen die op vlammen lijken. Je doet een stadstour waar je het Hang Kenh Communal House bezoekt die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna bezoek je de Du Hang Pagoda met 7 kamers waar je Boeddha kan aanbidden.

Dag 6: HUE

In Hue bezoek je het weeshuis van de stad dat straatkinderen, gehandicapte kinderen, verlaten kinderen of weeskinderen wil opvangen en opleiden zodat ze een betere toekomst hebben. In de namiddag ga je naar een wellnesscentrum voor een massage van een blinde persoon die in dit centrum evenveel kansen krijgt dan de andere personeelsleden.

Dag 7-8: HALONG BAY

Halong Bay ligt in het noordwesten van Vietnam. In de baai vind je vreemd gevormde rotsen die uit de zee komen. Deze plek staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier staat je een tweedaagse cruise te wachten. Wanneer het weer goed is, kan je tijdens de cruise ook een duik nemen in de wateren van de Golf van Tonkin. Je krijgt daarnaast ook de kans om enkele grotten te bezoeken tijdens de cruise.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!