Magnifiek Maleisië

Inspiratieroute: Magnifiek Maleisië

Deze rondreis neemt je mee langs een mix van culturen, historische steden en een schitterende natuur. Beleef in de hoofdstad, Kuala Lumpur, de koloniale architectuur of het levendige Chinatown. Je reist ook door naar het oudste regenwoud ter wereld, Taman Negara. Hier kun je op hangbruggen wandelen die op tientallen meters boven de grond hangen.

Een rondreis in Maleisië staat in het teken van verwondering en afwisseling! 

Magnifiek Maleisië

Dag 1: AANKOMST IN

KUALA LUMPUR (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur neem je de trein of de taxi naar het hotel. Na het inchecken is de rest van de dag vrij te besteden in deze indrukwekkende metropool.

Dag 2: KUALA LUMPUR (B/-/-)

Vandaag neem je na het ontbijt deel aan een stadstour doorheen Kuala Lumpur. In de stad zul je al snel opmerken dat er een duidelijk contrast is tussen de historische architectuur en de moderne gebouwen.

Hierna breng je een bezoek aan het Onafhankelijkheidsplein met rondom prachtige gebouwen en het Moorse treinstation. Maak ook tijd om een een foto nemen bij de Petronas Twin Towers! Vervolgens ga je een kijkje nemen in Chinatown. Na deze tour keer je terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. 

Dag 3: KUALA LUMPUR (B/-/-)

Vandaag mag je zelf deze geweldige stad zelf ontdekken.
Een suggestie van ons is een excursie naar Malacca. Deze bijzondere stad heeft invloeden uit meerdere culturen, die vandaag de dag nog zichtbaar zijn. Bezoek hier de Chinese Cheng Hoon Teng Tempel en de Portugese St. Paul’s Church.

Dag 4: KUALA LUMPUR –

TAMAN NEGARA (B/-/D)

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Labu Sentral. Op deze opstapplaats neem je een traditionele longtailboot die je vervolgens meevoert naar één van de oudste regenwouden ter wereld, Taman Negara. Laat je meeslepen door de prachtige fauna en flora die dit woud te bieden heeft.

Wanneer je op het einde van de dag aankomt in je hotel, is het tijd om even uit te rusten. 

Dag 5: TAMAN NEGARA (B/-/D)

Vroeg in de ochtend vertrek je naar Bukit Teresek. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de jungle. Doorheen deze jungle ga je wandelen over hangbruggen die tientallen meters boven de grond hangen. Je loopt eigenlijk ter hoogte van boomtoppen! Hierna keer je terug naar het hotel.

Hierna maak je een boottocht naar de watervallen van Lata
Berkoh. Vergeet je zwemspullen niet mee te nemen voor frisse duik! 

Dag 6: TAMAN NEGARA –

CAMERON HIGHLANDS (B/-/-)

Vandaag vertrek je verder richting de Cameron Highlands. Dit landschap bestaat voornamelijk uit adembenemende theevelden. Dit gebied wordt ook wel “Malaysia’s Green Bowl” genoemd. 

Bij aankomst word je naar het hotel gebracht. De rest van je dag is ter vrije beschikking.

Dag 7: CAMERON HIGHLANDS

(B/-/-)

De dag begint vandaag met een rit naar Gunung Brinchang. Dit is de hoogste berg in de omgeving.  Hierna word je door een gids begeleid tijdens een wandeling doorheen het “Mossy Forest”. Hierna ga je thee proeven in de theeplantage, Boh Estate.

Vervolgens kun je nog een kijkje nemen bij de aardbei-plantages. De rest van de dag is ter vrije beschikking. 

 

Dag 8: CAMERON HIGHLANDS –

PENANG (B/-/-)

Na het ontbijt, vertrek je richting Penang. Onderweg neem je een bezoekje aan een lokale markt. Tijdens de rit maak je stops wanneer nodig. Neem zeker een stop bij Kuala Kangsar. Hier kun je het Iskandariah Palace bewonderen, net zoals de indrukwekkende Ubudiah Moskee. Vervolgens stop je nog bij de brug van 13,5 km om over te steken naar het eiland: Penang.  

Dag 9: PENANG (B/-/-)

Vandaag neem je deel aan een stadstour in Georgetown. Dit is een stad met een koloniaal verleden. De stad was vroeger de thuishaven van Portugezen, Nederlanders en Engelsen. Verken voor de rest van de dag de stad op eigen houtje. Bezoek de kleurrijke marktjes, theehuizen, tempels, en nog zo veel meer! 

Dag 10: PENANG – LANGKAWI (B/-/-)

Vandaag vertrek je naar de haven van Penang om hier te varen richting Kuah, Langkawi. Dit prachtige eiland heeft schitterende stranden en is ideaal om even te bekomen aan de drukte van Georgetown. 

Vrije dag ter beschikking.

 

Dag 11: LANGKAWI (B/-/-)

Geniet vandaag van een stranddag op het eiland. Rust uit aan het strand met een lekkere cocktail. Je kan ook de prachtige natuur ontdekken of de adembenemende onderwaterwereld!

Dag 12: LANGKAWI – BRUSSEL (B/-/-)

Vandaag is alweer je laatste dag van je vakantie aangebroken. Later op de dag vlieg je via Kuala Lumpur terug naar Brussel. 

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!