Luxueus Libanon

Inspiratieroute: Luxueus Libanon

Deze rondreis is het bewijs dat Libanon veel te bieden heeft, ook op luxueus vlak. Libanon herbergt magnifieke bergen waar je in de winter kunt skiën, talloze eeuwenoude ruïnes en een van de beste wijngebieden ter wereld. Ondanks de onrust uit het verleden vind je hier een van de hipste hoofdsteden van het Midden-Oosten: Beirut, een zeer moderne en liberale stad met een geweldig nachtleven!  

Het roerige verleden, de Middellandse zeekust, de vele Romeinse tempels, wijngaarden en het heerlijke eten maken een reis naar Libanon zeer divers! 

Een reis naar Libanon is nog een echte ontdekkingstocht!

Luxueus Libanon

Dag 1: AANKOMST IN BEIROET (-/-/-)

De eerste dag word je opgewacht door je privéchauffeur aan de luchthaven in Beiroet om je in een volledig uitgeruste luxeauto te vervoeren naar het gekozen hotel. Deze privéchauffeur is tegelijkertijd ook de gids die je doorheen Beiroet zal begeleiden. De gids spreekt perfect Frans, Engels en Arabisch. Vandaag krijg je de tijd om je te installeren in het hotel en te genieten van een heerlijk Libanees diner in één restaurants.  

Dag 2: BEIROET (B/-/-)

Op de tweede dag wordt er kennis gemaakt met Beiroet. Je krijgt een rondleiding door de Libanese hoofdstad waarbij de gids de hoogtepunten en de verborgen plekken van de stad laat zien. In de namiddag breng je een bezoek aan het nationale museum van Beiroet. 

Dag 3: BEIROET – BYBLOS (B/-/-)

De derde dag ga je naar Byblos, een oud vissersdorpje met een rijk verleden. Eerst wordt er een tussenstop gemaakt in Jounieh. Hier neem je een kabelbaan richting het pelgrimsoord van Libanon dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Dit heiligdom is niet enkel indrukwekkend om te zien maar geeft ook een prachtig uitzicht. Vervolgens reis je door naar Byblos voor een lunch aan de pittoreske vissershaven. In de namiddag adel je langs de middeleeuwse straatjes en bezoek je de archeologische sites en ruïnes van de oude Feniciërs die op de lijst van UNESCO-werelderfgoed staan. 

Dag 4: BYBLOS (B/-/-)

Op de vierde dag krijg je een rustdag om te genieten in het hotel of om zelf eens op pad te gaan. Er kan uiteraard wel nog gebruik gemaakt worden van de privéchauffeur.  

Dag 5: BEIROET (B/-/-)

Op dag vijf begint de dag met een bezoek aan de Jeitta grotten. Dit is het grootste krottensysteem van het Midden-Oosten en was zelfs genomineerd voor één van de zeven wereldwonderen. In de namiddag ga je terug naar Beiroet om deel te nemen aan een kookles van Maroun Chedid, een bekende Libanese chef die al verschillende prijzen heeft gewonnen. Deze top chef heeft zijn eigen lokschool en gespecialiseerde catering dat actief is in Libanon, Monaco, India, Dubai, Abu Dhabi, Kooeweit en Saoedi-Arabië.  

Dag 6: CHOUF-GEBERGTE (B/-/-)

De zesde dag ga je naar het Chouf-gebergte. Als eerste bezoek je het Beiteddine paleis uit de 19de eeuw dat gebouwd is op een heuvel en een prachtig uitzicht biedt. Vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan de oude moskeeën en synagoge van het middeleeuwse bergdorp Deur-al-Qamar. In de namiddag maak je een wandeling door de cederbomen van het Chouf-gebergte die sinds 1996 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Dag 7: BATROUN (B/-/-)

Vandaag krijg je weer een rustdag. Tijdens deze rustdag zou je eventueel een bezoek kunnen brengen aan de microbrouwerij van oude Ottomaanse kuststad Batroun. Deze microbrouwerij is gelegen aan het strand in het hart van Batroun en bestaat uit een milieuvriendelijke brouwerij, een pub, een restaurant en een strandbar.

Dag 8: TYRE & SIDON (B/-/-)

Vandaag bezoek je twee oude havensteden, Tyre en Sidon, gelegen op een half uur rijden van elkaar. In de voormiddag ga je naar Tyre. Hier krijg je een rondleiding door de stad waarbij de gids je meeneemt langs de bekende gekleurde huisjes en de oude Romeinse ruïnes. ’s Middags neemt de gids je mee naar een authentiek visrestaurant aan het strand. In de namiddag breng je een bezoek aan het zeekasteel van Sidon uit de 13de eeuw.

Dag 9: BAALBEK (B/-/-)

Vandaag bezoek je de belangrijkste archeologische site van Libanon, de Romeinse ruïnes van Baalbek. Deze tempels zijn één van de best bewaarde Romeinse tempels ter wereld en zijn al sinds 1984 terug te vinden op de UNSECO-werelderfgoedlijst. In de namiddag bezoek je het bekendste wijnhuis van Libanon, Ksara. Dit wijnhuis is de belangrijkste wijnproducent van Libanon en bestaat al sinds 1857. Na de lunch krijg je een rondleiding op het domein en de mogelijkheid om enkele van hun beste wijnen te proeven.

Dag 10: TRIPOLI (B/-/-)

Als voorlaatste dag in Libanon, gaan we richting Tripoli, de tweede grootste stad van Libanon! Je vindt hier tal van leuke winkeltjes terug, vooral in het Souks kwartier. Hier vind je ook nog gespecialiseerde ambachten terug zoals juweliers, parfummakers en zeepmakers. Neem zeker een bezoekje aan de Taynal Moskee. De Moskee wordt gezien als het meest interessante gebouw van de stad Tripoli. 

Dag 11: BEIROET (B/-/-)

Vandaag keer je terug naar Beiroet. Je wordt opgehaald per taxi die je van Tripoli naar de luchthaven van Beiroet brengt voor jouw terugvlucht, terwijl je nog even kunt nagenieten van deze prachtige rondreis door Libanon!

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!