Joyeus Japan

Inspiratieroute: Joyeus Japan

Laat je onderdompelen in de rijke cultuur van Japan met een gedenkwaardige reis van Tokyo naar Kyoto. Na het ontdekken van de historische monumenten en de moderne winkelstraten van de hoofdstad Tokyo, ga je naar Hakone om van de onsen te genieten in de schaduw van Mount Fuji. De reis wordt afgesloten in Kyoto, waar je de serene tempels en de vele UNESCO-erfgoedlocaties kan verkennen.

Joyeus Japan

Dag 1: AANKOMST IN TOKYO (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven van Tokio neem je de trein of de taxi naar het hotel. Na het inchecken is de rest van de dag vrij te besteden in deze indrukwekkende metropool.

Dag 2: TOKYO (B/-/-)

Vandaag bezoek je Hamarikyu, een Japanse tuin die ooit diende als privévilla van een machtige feodale heer tijdens de Edo-periode. De grote collectie van seizoensgebonden bloemen maakt het één van de meest bezochte tuinen in Tokio. Een andere grote attractie is het theehuis Nakima-no-Ochaya, hier kan je een pauze nemen en genieten van een kopje vers gezette groene thee.

Vanuit het park ga je aan boord van een schilderachtige riviercruise naar Asakusa, een deel van de oude stad van Tokyo. Asakusa is het oudste Geisha district van de stad en de thuisbasis van Senso-ji, de oudste boeddhistische tempel van Tokyo.

De dag eindigt met een bezoek aan Meji Jingu, de beroemdste schrijn van de stad, gewijd aan keizer Meijji en een populaire locatie voor traditionele Shinto huwelijken. Het heiligdom staat in het midden van ongeveer 120 000 bomen, waardoor het makkelijk te vergeten is dat je in de op één na grootste metropool van de wereld bent.

Dag 3: TOKYO, OPTIONEEL NAAR KAMAKURA OF NIKKO (B/-/-)

Vandaag mag je zelf deze geweldige stad zelf ontdekken. Enkele suggesties van ons: de elektronicawijk Akihabara, de wereldklasse musea en kunstgalerijen of neem de Japan Rail Pass voor een dagtrip buiten Tokyo.

Vanuit Tokyo kan je Kamakura bezoeken, één van de voormalige hoofdsteden van Japan en een prachtige stad aan de kust met vele oude heiligdommen, tempels en andere unieke bouwwerken. Het pronkstuk van de stad is het reusachtige bronzen Boeddhabeeld van 13 meter hoog.

Er is ook de mogelijkheid om Nikko te bezoeken. Dit bergachtig gebied in Tochigi staat bekend om zijn nationaal park. Enkele populaire plaatsen in het park zijn Toshogu Shrine Complex en de Tamozawa Keizerlijke Villa.

Dag 4: TOKYO – HAKONE (B/-/D)

Vandaag reis je met de trein naar Hakone, een populaire warmwaterbronbestemming bezocht door de meeste toeristen die Mount Fuji willen zien. In Hakone verblijf je in een ryokan, een klassieke herberg in Japanese stijl met futonbedden, tatami-vloeren, papieren schuifdeuren en warmwaterbaden. Geniet van een traditioneel meergangen diner, dat bestaat uit kleine porties sushi, sashimi en tempura.

Dag 5: HAKONE / MOUNT FUJI (B/-/D)

Vandaag breng je de dag door in Hakone. Maak een ritje in de Hakone Tozan trein die door de bergen zigzagt en uitzicht biedt op de omliggende valleien. Daarna kan je met de kabelbaan helemaal omhoog naar de berg Owakudani over zwaveldampen en hete bronnen. Vanop de berg kan je opnieuw met de kabelbaan naar Togendai en kan je met een nagemaakt piratenschip varen op Ashinoko, een watermassa die is ontstaan na een vulkaanuitbarstig van meer dan 3000 jaar geleden. Hakone is ook de thuisbasis van vele musea en parken, waarvan Hakone Open Air Museum er één van is. Het museum is beroemd om zijn harmonische balans tussen natuur en kunst, met een aanzienlijke Picasso collectie.

Dag 6: HAKONE – KYOTO (B/-/-)

Neem nog een laatste duik in de onsen van Hakone voordat je op de bullet train stapt naar Kyoto, de heersende culturele hoofdstad van Japan en de thuisbasis van 2000 heiligdommen en tempels met 17 UNESCO-erfgoed sites. Vandaag kan je vrij kiezen wat je wil ontdekken. Je kan de stad zelf verkennen of een culinaire ervaring opdoen zoals kooklessen, een theeceremonie of een bezoek brengen aan een sakebrouwerij. Om de avond in stijl af te sluiten kan je naar een Geisha voorstelling gaan kijken in een traditioneel theater.

Dag 7: KYOTO (B/-/-)

De dag begint vandaag met een bezoek aan het Nijo Kasteel, een sierlijk kasteel dat oorspronkelijk werd gebouwd om te dienen als de privé-villa van een machtige feodale heer. Het hoofdgebouw werd voltooid in het begin van 1600 en is sindsdien bekend om zijn Momoyama-stijl architectuur, versierde schuifdeuren en prachtige vloeren.

De volgende attractie op de lijst is de serene Ryoanji Tempel, die beroemd is om zijn goed onderhouden rotstuin en bekend staat als de thuisbasis van de Myoshinji School van de Rinzai-boeddhistische sekte.

Op korte afstand van Ryoanji ligt het Gouden Paviljoen dat bekend staat als de Kinkaku-ji Tempel. Het tempelterrein is relatief klein in vergelijking met andere tempels, maar wat het indrukwekkend maakt is dat het geheel bedekt is met handgemaakt bladgoud.

Later op de dag volgt een bezoek aan de Kiyomizo-dera Tempel, een 13 meter hoog gebouw dat werd gebouwd zonder gebruik te maken van spijkers.

De dag eindigt met een wandeling door de drukke straten van het Higashimaya district, een verzameling van smalle steegjes vol lokale winkels, souvernirshops, kleine eethuisjes en zelfs pottenbakkerscentra.

Dag 8: KYOTO – NARA (B/-/-)

Vandaag krijg je de kans om over de Japanse cultuur te leren in een machiya, een traditioneel houten herenhuis. Leer iets over de architectuur voordat je een kimono aantrekt en deelneemt aan een traditionele theeceremonie, een essentieel onderdeel van de Japanse cultuur. Hierna kan je kiezen uit twee opties.

Optie A: Een wandeling door de oude buurt en een bezoek brengen aan een nabijgelegen sake brouwerij met een kans om dit brouwsel te proeven

Optie B: Volg een korte introductie in origami, je Japanse kunst van het papiervouwen.

In de namiddag verlaat je de stad en neem je de trein naar Nara. Een voormalige Japanse hoofdstad in de 8e eeuw. In deze tijd werden er veel tempels en heiligdommen gebouwd, velen hiervan zijn nog steeds terug te vinden in de stad. Nara is maar een kleine stad, met de meeste toeristische plekken gelegen rond Nara Park, waar grote hoeveelheden tamme herten vrij rondlopen. Breng ook zeker een bezoek aan de Todaiji Tempel, ’s werelds grootste houten gebouw met de grootste Boeddha van Japan en de Kasuga Taisha, Nara’s meest gevierde schrijn.

Dag 9: VERTREK VANUIT KYOTO (B/-/-)

Vandaag vertrek je na je ontbijt vanuit Kyoto weer naar huis.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!