Inspiratie Laos

Inspiratie Laos 

Laos is kortom levendig. Het boeddhistische land wordt al duizenden jaren bevolkt maar laat zich nog graag ontdekken. De mensen zijn vriendelijk, de cultuur rijk en het natuurschoon is overweldigend. En wat zo leuk is: de Laotianen zijn ook benieuwd naar jou. Voeg een van deze of meerdere bouwstenen toe aan jouw reis en ontdek alles wat prachtig en uniek is in het levendige Laos.

Vientiane – Vang Vieng – Luang Prabang > Bouwsteen 1 (6 dagen – 5 nachten)

In Vientiane geniet je van de prachtige architectuur van het Koninklijk Paleis en de Wat Sisaket tempel. Luang Prabang is het pareltje van Laos. Hier geniet je van de tientallen tempels en oude koloniale panden. Tijdens je tussenstop in Vang Vieng geniet je van de prachtige natuur, het Karstgebergte en de talloze rijstvelden.

Eerste kennismaking – Dag 1: Vientiane

Op de eerste dag van deze bouwsteen nemen we je mee op uitstap gedurende een halve dag. Hier maak je kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden vande hoofdstad.

Je begint je tocht bij de Wat Sisaket Tempel en de Koninklijke tempel, Ho PhaKeo. Hierna ben je vrij om Vientiane zelf te ontdekken. Dit kan je heel gemakkelijk met de fiets doen of per tuktuk. ’s Avonds kan je volop genieten van de lokale restaurants langs de Mekong rivier.

Na een lekker diner ontdek je de Victory Gate, ThatLuang Stupa en het COPE Visitor Centre. Na afloop van deze excursie wordt je weer terug naar je hotel gebracht.

 

Op naar de volgende bestemming – Dag 2: Vientiane

Op de tweede dag van deze bouwsteen word je door een vriendelijke chauffeur opgehaald. Hij brengt je naar je hotel in Vang Vieng. Hier kan je lekker uitrusten en je klaarmaken voor de rest van de reis.

Vol verwondering –  Dag 3: Vang Vieng

Vandaag ontdek je op eigen houtje de stad Vang Vieng. Je kan de grotten verkennen of een fietstocht in de omgeving maken. Vang Vieng is de perfecte plek om te genieten van de prachtige natuur.

Tour: Maak een tochtje met de kajak over de Nam Song rivier. Onderweg maak je een stop bij de vele grotten van Vang Vieng.

 

Panoramisch vervoer – Dag 4: Vang Vieng

Het is weer tijd om naar de volgende locatie te gaan. Opnieuw haalt een vriendelijke chauffeur je op en brengt hij je naar Luang Prabang. Tijdens deze tocht zal je je zeker niet vervelen. Hij brengt je namelijk langs de prachtige bergen en traditionele dorpjes.

Op ontdekkingsreis – Dag 5: Luang Prabang

Vandaag neem je deel aan een dagexcursie en ontdek je de Pak Ou grotten. Een gids zal je opwachten aan het hotel, waarna je te voet de prachtige tempels van Luang Prabang ontdekt. Ook maak je kennis met de lokale bevolking en ontdek je hun dagelijkse leven. Hierna breng je een bezoek aan het Nationaal museum en beklim je de Phousi Mountain.

Na een lekkere lunch is het tijd om de Pak Ou grotten te verkennen. Je maakt de oversteek per boot. In de grotten vind je tal van Boeddhabeeldjes en geniet je van het prachtige uitzicht. Aan het einde van de dag vaar je met de boot terug naar Luang Prabang.

Last but not least – Dag 6: Luang Prabang

Vandaag staat er een excursie van een halve dag op het programma. Na het ontbijt word je opgehaald om naar de Kuang Si watervallen te gaan, waar je kan genieten van een verfrissende duik. Vergeet dus zeker je handdoek en zwemkleding niet! Aan de ingang van het park is er een opvangcentrum voor Sunberen, die met uitsterven bedreigd worden. Je kan hier kijken hoe deze beren verzorgd worden.

Luang Prabang – Pakbeng – Laotiaanse grens > Bouwsteen 2 (2 dagen – 1 nacht)

Een cruise over de Mekong rivier is natuurlijk de ideale manier om Laos en zijn omgeving te ontdekken. Gedurende deze cruise stop je onderweg in kleine dorpjes om de echte locals te ontmoeten. Je vaart langs de Pak Ou grotten, waar je tal van Boeddhabeeldjes kan aanschouwen.

Cruising – Dag 1: Luang Prabang – Pakbeng

Je stapt aan boord van de Shompoo om de komende 2 dagen volop te genieten van deze cruise. Je vaart langs de prachtige natuur, met enkele stops om de omgeving te verkennen. Je bezoekt onder andere een traditionele destilleerderij waar locals van rijst alcoholische drank maken. Op de boot geniet je van een heerlijke lunch en breng je een bezoek aan de Pak Ou grotten. Bij aankomst in Luang Prabang word je naar je hotel gebracht.

Tussen de locals – Dag 2: Pakbeng – Houei Say

Vandaag vaar je via Pakbeng naar Houei Say, gelegen aan de Thaise grens. Je vaart langs de kleine nederzettingen waar je kennis maakt met de Kamu-bevolking en hun dagelijkse bezigheden. Ook vandaag geniet je van een lekker lunchbuffet aan boord. Na aankomst check je in bij het hotel en ben je vrij om Houei Say op eigen houtje verder te verkennen.

 

Pakse – Vat Phou > Bouwsteen 3 (3 dagen – 2 nachten)

de bevolking van Laos en laat je meeslepen door de schoonheid van de “4000 eilanden”. Vanaf het dek van een tweedaagse cruise kan je genieten van de waterrijke omgeving en maak je uitstapjes naar diverse watervallen en eilanden. Ook cultuur zal zeker niet ontbreken tijdens deze reis.

Cultuur en waterpracht – Dag 1: Pakse

Na je vlucht kom je op de eerste dag aan in Pakse. Om deze dag rustig te beginnen, breng je een bezoek aan het kleine dorpje Ban Veuthong. Van hieruit kan je aan boord stappen van een longtail, waarmee je naar enkele eilandjes vaart. Eén van deze eilanden is Don Khone eiland. Hier bezoek je de Franse koloniale huisjes en het oude Franse spoor. Hierna brengt de longtailboot je terug naar het vasteland om heerlijk te lunchen. Namiddag brengt een minibus je naar KhongPhaPeng watervallen, gekend als de grootste watervallen van Zuidoost-Azië.

Tempels en cruises – Dag 2: Vat Phou Cruise

Op de tweede dag vertrek je rond 10u30 samen met andere reizigers vanuit een lokaal café met een gids naar de pier en vaar je naar Champasak. Deze tocht neemt je ongeveer 2,5 uur mee op een overgetelijke trip. Na de lunch op de boot volgt het eerste bezoek aan de Khmer tempel ‘Vat Phou’ (per tuktuk). Onder begeleiding van een gids bezoek je de adembenemende tempel en wordt er tijd voorzien voor een bezoek aan het museum. Voor de sportievelingen onder ons kan er geklommen worden tot het hoogste punt van de tempel, met als resultaat dat er een panoramisch uitzicht op je staat te wachten!

 Aan het einde van de dag geniet je van een prachtige zonsondergang van op het dek. Terwijl je dineert zal de boot aanmeren in een afgelegen dorpje.

Nog meer tempels – Dag 3: Vat Phou Cruise – Pakse

Op de derde dag geniet je van een uitgebreid ontbijt aan boord van de cruise en vertrekt hij richting het dorpje Huei Thamo. Dit dorpje wordt bezocht in combinatie met de spectaculaire tempel ‘Oum Moung’. Na het bezoek geniet je van een heerlijke lunch aan boord terwijl je een prachtig uitzicht hebt over het landschap van de “4000 eilanden”.

In de namiddag bezoek je Ban Beua Tia, een dorpje waar het lijkt alsof de tijd stilstaat. Tot slot bezoek je het grootste bewoonde eiland “Don Khong”. Na het laatste bezoek vaart de boot terug richting Pakse.

 

Pakse Treetop – Bolavenplateau – Dong Hua Sao > Bouwsteen 4

(2 dagen – 1 nachten)

Ontdek aan de hand van een 2-daagse reis het prachtige Zuid-Laos. Tijdens deze tocht ervaar je de adembenemende wouden van bovenaf. Ben je op zoek naar avontuur? Dan mag je deze trip niet missen. Zo kan je zowel klimmen als zweven tussen de bomen van Zuid-Laos. Zelfs slapen in een boomhut is niet onmogelijk. De groene omgeving nodigt je uit om verschillende wandelingen te maken en het gebied te verkennen.

Pakse Tree Top Explorer  – Dag 1 

Op de eerste dag breng je een bezoek aan Ban Nongluang, waarbij je uitleg krijgt over de natuur en er een eerste contactmoment plaatsvindt met de lokale bevolking. Nadat je omhoog geklommen bent, kan het avontuur pas echt beginnen! Je kan klimmen in bomen over een steil rivierdal, via kabels slingeren tussen de bomen met een prachtige waterval op de achtergrond. Dit is dus de perfecte manier om één te worden met de natuur. ’s Avonds kan je aansluiten aan de barbequetafel waarbij je kan genieten van verschillende lokale gerechten.

Bolavenplateau – Tad Fane – Tad E Tu – Dong Hua Sao – Dag 2 

Dag twee staat opnieuw in het teken van de pure natuur. Na het ontbijt word je opgehaald per privé-transfer om dwars door het Laotiaanse platteland, tempels en akkers te rijden om zo het groene Bolaven Plateau te bereiken. Tijdens deze transfer maak je een stop bij de bekendste watervallen van Zuid-Laos die verscholen liggen in een dicht regenwoud, genaamd “Tad Fane”. Vanwege haar 200m diepe kloof zorgt dit voor een spectaculair uitzicht. Vervolgens wordt de vakantie verdergezet naar de volgende activiteit van de dag, namelijk de Tad E Tu waterval. Na de lunchpauze wordt er een bezoek gebracht aan de laatste activiteit van de dag, namelijk “Dong Hua Sao National Park”. Dit is een nationaal beschermd gebied dat bekend is vanwege haar koffieplantages, ecotoerisme en prachtige lange tochten die je kan ondernemen. Na het laatste bezoek word je per privé-transfer terug naar Pakse gebracht waar de tocht zal eindigen.