Over Jajan Pasar – Recept uit Indonesië
Verhaal
Letterlijk vertaalt betekent Jajan Pasar “markthapjes” en dit traditioneel Indonesisch gerecht is overal in het land te verkrijgen. Er zijn heel veel variaties op de Jajan Pasar, zoals gethuk (met kokos), kue (met banaan), gathot (met cassave) of onde-one (met bonenpasta en sesam). Elk Indonesisch eiland heeft wel een eigen variant op dit gerecht. Jajan Pasar heeft meestal een zoete smaak en wordt dan ook vaak gegeten bij koffie of thee.
Ingrediënten (4 personen)
– 2 kopjes bloem
– 1/2 kopje rijstmeel
– 2 kopjes kokosmelk
– 1/2 tl zout
– 5 à 6 druppels Pandan Pasta Palmsuiker
– Geraspte kokosnoot (naar smaak)
Methode
Jajan Pasar
Meng de kleverige rijst samen met het rijstmeel, Pandan suiker en zout. Voeg telkens met kleine beetjes water toe tot het deeg niet meer kleverig is. Neem 1 eetlepel van het deeg in je handen en druk het plat. Vul het vervolgens in het midden met palmsuiker en vorm het deeg terug in de vorm van een bal.
Breng wat water aan de kook en voeg de balletjes toe aan het water. Wacht tot de balletjes beginnen drijven. Bestrooi vervolgens de balletjes met geraspte kokosnoot.