Ik ga op reis en ik neem mee… Ontdek onze reistips voor Thailand

Vertrek jij binnenkort op reis naar Thailand, maar weet je niet wat je allemaal moet meenemen of moet doen ter voorbereiding? Wil je op vakantie vertrekken zonder het nodige te vergeten en met een gerust hart het vliegtuig opstappen? Dan kan je deze reistips zeker en vast wel gebruiken. Hier is al een eerste weetje: In Thailand moet je de klok vijf uur vooruitzetten in de zomertijd en zes uur in de wintertijd.  

Best met de juiste documenten op zak

First things first…Hoe zit dat met je paspoort? Je hebt er eentje nodig dat is zeker en het moet minstens nog zes maanden geldig zijn na terugkeer. Verblijf je langer dan dertig dagen in Thailand? Pas dan heb je een visum nodig. Deze moet je aanvragen via de Thaise Ambassade. Is je reis wat korter dan hoef je je over een visum geen zorgen te maken.

 

…En met de juiste vaccinaties  

Verblijf je op eenzelfde locatiezoals de hoofdstad Bangkok? Of kies je voor een heerlijke strandvakantie? Dan moet je je niet laten prikken voor een vaccinatie. Maak je echter een rondreis, dan kan je je maar best laten vaccineren tegen malaria. Want de malariamug kan je wel eens komen vergezellen. Ook aan die gewone, zoemende, irritante, vliegende en stekende muggen ontkom je in Thailand niet. Een muggenmelk meenemen op vakantie is dan ook geen overbodige luxe.

 

Zakcentjes in de portemonnee 

  

De nationale munt van Thailand is de Thaise Baht. Best wissel je je geld in België om want in vele Thaise winkels of wisselkoersbureaus liggen de wisselkoersen veel hoger. Het gevolg, minder zakcentjes om uit te geven aan souvenirtjesJ. Een kredietkaart meenemen is altijd handig want daar kan je bijna altijd mee betalen. Maar vergeet toch niet om steeds wat kleingeld op zak te hebben voor je taxi. Het is ook gebruikelijk om chauffeurs, hotelpersoneel of gidsen fooi te geven. Ook in de meeste restaurants is fooi vanzelfsprekend.  

De juiste kledij in je koffer 

Dat de muggen tijdens de zwoele zomer aanwezig zijn, dat is een feit. Wil je je liever niet laten steken? Dan kan je best je armen en benen bedekken… Maar dat is zoooo warm? Ja, maar met de juiste katoenen kleding valt dat best goed mee. Het is bovendien ook geen verplichting, maar better safe thansorry, toch? De ladies gooien ook best een grote sjaal in hun koffer want in sommige tempels moet je je ledenmaten ook bedekken.

Thaise tafelmanieren 

Wil je een fijne vakantie beleven in het wonderschone Thailand, drink dan zeker nooit van de kraan. Dit zou je je weleens snel kunnen beklagen. Let dus ook goed op voor salades, fruit en groenten die gewassen zijn in water. De Thai hebben bijzonder tafelvoorschriften. Zo doen ze bijvoorbeeld niets met hun linkerhand tijdens het eten. Hou je van goed gekruid eten? Dan zal de Thaise keuken je ongetwijfeld kunnen bekoren.

 

 

Kan je niet meer wachten om te vertrekken? Of moet je nog boeken?

Bij UniTrips beleef je jouw droomreis zonder zorgen.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

5 + 7 =