Home » Hoofdstuk 5 : Nietsen in Ngapali

HOOFDSTUK 5 – NIETSEN IN NGAPALI

Dag 10 – Ngapali Beach

Op deze dag verlaat ik Inle Lake. Ik sta vroeg op, neem nog snel een ontbijtje en ben klaar om in mijn boot te stappen. Voor ik dat effectief kan, word ik tegen gehouden door een afscheidscomite. Ik word bedankt om te verblijven in het hotel en na overhandiging van traditionele snoepjes voor onderweg staan ze mij uit te wuiven terwijl mijn boot langzaam maar zeker in gang schiet om me weer naar het vasteland te brengen.

Ik kom een uur later weer aan in Nyaung Shwe waar mijn chauffeur de auto al heeft laten warm lopen om me naar de luchthaven van Heho te brengen. Ik word ter plaatse begeleid tot aan de gate, want hoewel deze luchthaven zeer klein is, is ze erg structureel onduidelijk. Soit, alles is gelukt en even later vertrekt mijn vlucht richting Thandwe, de luchthaven bij Ngapali Beach.

BAF! Het is niet het geluid van het vliegtuig dat neerploft op de grond maar wel het gevoel dat ik krijg wanneer ik het vliegtuig uit stap. Zo heet!! Ik bedenk mij dat ik nu besef hoe de kippen zich voelen die elke maandag bij mij thuis op het dorpsplein hangen te braden.

Gelukkig staat de bus al klaar en kom ik 6min later aan in het hotel. Wauw, wat een prachtig resort en volgens de bezoekers die ik hier spreek het beste van Ngapali beach. Zij komen hier al voor de 10e keer terug.

Ik beslis op dat moment om de komende dagen eens helemaal niets te doen en mijn luie krent liefst zoveel mogelijk op mijn strandstoel te houden. Liefst van al had ik hier nog een plastuit zodat ik ook al niet van mijn stoel moest om het toilet op te zoeken.

Na mijn plannen daadwerkelijk uit te voeren en mij een mooie strandstoel uit te kiezen onder een bambooparasol, geniet ik van de zon en de golven van de zee op de achtergrond terwijl ik mijn favoriete lectuur bovenhaal: Boskamp – Leven met Feyenoord.

De rest van de dag gaat zo rustig aan mij voorbij tot wanneer het zo donker is dat ik geen letter meer gelezen krijg. Toch mooi 1/2 van het boek al doorgelezen, wat is die man toch werelds. Ik besluit mijn dag met een heerlijke openluchtdouche en schuif aan in de Sunset Bar die bij dinertijd dienst doet als restaurant.

Na het eten gaat al snel het kaarsje uit en kruip ik onder de wol (geen echte wol natuurlijk want daarvoor is het veel te heet).

Dag 11 – Ngapali Beach

In tegenstelling tot wat ik gisteren voorgenomen had, wou ik toch wat van de streek zien en ik huurde me na het ontbijt een mountainbike van het hotel.

“Where do you want to go? Thandwe? By bike? That’s so far! Take a taxi instead.”

“Nope, I want to go by bike.”

And so I did 🙂 pittig ritje maar prachtig om de omgeving en het dorpje Thandwe te ontdekken. Ik klom per fiets naar een pagode die op het hoogste punt van de stad lag. Een mooie gouden tempel en reclining Boeddha keken daar uit over het prachtige landschap dat doorkruist wordt door een kronkelende rivier. Ik ben daar wel even in de schaduw moeten gaan zitten met die hitte in je nek worden inspanningen al snel zeer zwaar, zij het dat mijn conditie ooit al in betere vorm zat.

Op de weg terug neem ik uitgebreid de tijd om goeiedag te zeggen tegen de lokale bevolking en ga met enkele kinderen op de foto. Op de junction richting Ngapali steek ik de straat over richting strand en vindt mezelf daar een knappe zeemeermin. Helaas, het is maar een standbeeld. Maar wel mooi opgezet zo op de rots in het water.

Een half uur later kom ik weer goed en wel aan in het hotel. Het duurt niet lang voor ik mijn zwemshort weer aan heb en mij in het heerlijke verfrissende zwembad bevind. De rest van de dag wordt een herhaling van de dag ervoor zijnde: strandstoel, zon, zee, Boskamp, eten en slapen.

Morgen richting Mrauk U voor de laatste 2 dagen van mijn prospectie.

Exotische reisgroeten,

Sjobbe