Hoogtepunten Israël

Home » Highlights Israël

Ontdek onze inspiratieroute naar Israël

Geniet je van het ontdekken van cultureel erfgoed en leer je graag de cultuur kennen? Met wat afwisseling met natuur en avontuur? Dan ben je in Israël aan het juiste adres! Israëlis een veelzijdig land met prachtige natuur en cultuur, perfect voor een kleine rondreis! Er zijn tal van activiteiten die je het land door en door leren kennen en waar je omringd wordt door prachtige omgevingen.

Contacteer ons gerust en we overlopen graag jouw wensen in Israël.

 

Hoogtepunten Israël

Dag 1: MASADA – EIN GEDI

Je maakt een stop bij één van de meest bezochte trekpleisters van Israël. Een excursie naar de Dode Zee en Masada is een ervaring om nooit meer te vergeten. In de woestijn van Judea torent Masada hoog uit boven de zandduinen. De citadel is de achtergrond van tal van mythes en verhalen. Het fort van Masada is een paleiscomplex volledig in de stijl van het Romeinse Rijk en is het symbool van het oude koninkrijk Israël. De archeologische ruïnes nemen je ongetwijfeld mee op reis doorheen de geschiedenis tot in de eerste jaren na Christus.  Een leuke tussenstop is Ein Gedi, een stukje groen in het midden van de Woestijn van Judea. Neen, het is geen Fata Morgana maar een echt stukje groene oase waarin je tal van wandelroutes kan volgen en onderweg kan stoppen voor verfrissing aan enkele watervalletjes. 

Dag 2: ZEE VAN GALILEE – NAZARETH

Het meer is niet enkel prachtig om te zien maar ook de belangrijkste bron van drinkwater van het land. Ook tal van Bijbelse verhalen die voortvloeien uit het meer. Tabgha aan de oever van het meer zou de stad zijn waar de broodvermenigvuldiging plaatsvond. De omgeving rond het meer is bovendien perfect voor heerlijke wandelingen. Ten noorden van het meer kan je op sommige plekken zelfs kajakken en kanoën.

Onderweg bezoek je Nazareth, een belangrijk pelgrimsoord dat vol staat met religieuze monumenten met een rijke en lange geschiedenis. Hiernaast is Nazareth ook gekend voor haar natuur en natuurlijke bronnen. De berg Tabor is een van de meest religieuze heiligdommen in de buurt van Nazareth. Op de top van deze berg zou de Transfiguratie van Jezus plaats hebben gevonden, maar naast de religieuze achtergrond is het ook voor echte avonturiers en vakantiegenieters een echte must-see.

Dag 3: AKKO – CAESEREA

Akko ligt ten noorden van Israël aan de Middellandse Zee en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In tegenstelling tot Nazareth is Akko net wat meer doordrongen door de Islamitische cultuur. Het is een pittoresk stadje met heel wat kleine straatjes en schattige steegjes. Verdwalen zal je er zeker niet want de weg staat steeds goed aangegeven. In de stad liggen tal van musea zoals het Museum Of The Underground Prisoners, waarin tijdens de jaren zestig joodse verzetsstrijders gevangen zaten. 

Onderweg naar de volgende bestemming stop je in Caesarea. Een dorp en archeologisch park in het district van Haifa tussen Tel Aviv en de Middellandse Zee.Hier vind je de restanten van een Romeins aquaduct, hippodroom, kasteel, theater en badhuis. Volgens archeologen is er nog veel meer dat nog niet ontdekt is. Dit komt omdat de kustlijn vroeger veel verder weg lag van de cité. Er ligt volgens kenners dus nog een hele wereld verborgen onder de zeebodem. 

Dag 4: TEL AVIV

Tel Aviv wordt steeds populairder bij toeristen en heeft zelf voor de ervaren reiziger heel wat nieuwigheden te bieden. De Skyline van Tel Aviv laat je onmiddellijk denken aan het beroemde Miami. Heel wat wolkenkrabbers versieren de lucht net achter de kustlijn. De ontwikkeling van de relatief nieuwe stad ging als een sneltrein. De oogverblindende gebouwen, het bruisende uitgaansleven, de leuke winkels en het prachtige strand kunnen heel wat toeristen harten overtuigen. Tel Aviv kan je ook perfect met de fiets ontdekken met het leuke stadsfietsensysteem Tel-o-Fun. Ook een dagje aan het strand is een echte must in Tel Aviv.

Dag 5: JERUZALEM

Jeruzalem is je laatste stop tijdens deze onvergetelijke reis en daarom ook zeker niet de minste want afsluiten dat doe je met een knaller.  In Jeruzalem is zoveel te zien. Van prachtige tempels tot interessante musea. In Jeruzalem ligt ook de wereldberoemde Westmuur. Zegt het je niets? Dan zal de bijnaam Klaagmuur zeker wel een belletje doen rinkelen. Laat zelf een briefje achter in de muur als afsluiter van jouw reis. Let wel op mannen en vrouwen moeten apart aan elk een kant van de muur klagen. Wil je je helemaal onderdompelen in de Joodse religie dan moet je zeker een bezoek brengen aan De Grote Synagoge.

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten en we werken samen aan jouw vakantie!