Het magische Myanmar, een bestemming om bij weg te dromen! 

Jarenlang afgesloten van de buitenwereld zonder westerse invloeden met een hartverwarmende bevolking en prachtige bezienswaardigheden? In Myanmar kom je terecht in een magisch land van goud. Hier krijg je ongetwijfeld kippenvel van de wondermooie cultuur en de ongeëvenaarde natuur.

Shwedagon Pagoda – een gouden mastodont in het midden van Yangon

In Yangon, de drukste stad van Myanmar, is je bezoek niet compleet zonder het bezichtigen van de Shwedagon Pagoda. Als je dacht dat de Eifeltoren in Parijs mooi was wacht dan maar toch je deze Pagoda hebt gezien. Deze mastodont van een toren kan je zien vanop elk dakterras in de stad, er om heen kijken is echt onmogelijk. De bevolking is dan ook erg trots op het monument. De vier ingangen leiden naar acht uitkijkplatformen waar Birmese Boeddhisten ook gaan bidden.

 

Inle meer – huizen de lijken te drijven!

Wil je een unieke ervaring tussen de lokale bevolking? Dan trek je best naar het Inle meer. Hier vind je huisjes die in het water op houten stelten rusten. Van ver lijkt het wel of deze huisjes drijven op het water. Onze Tip? Bezoek het meer via een bootje tijdens zonsopgang of zonsondergang. Hier maak je de perfecte sfeerfoto voor je Instagram!

De tempels van Bangan – gewoonweg sprakeloos

Nog zo’n niet te missen plek in Myanmar zijn de tempels van Bagan. De tempels zijn een van de boegbeelden voor de rijke cultuur in Myanmar. Ook hier vind je de mooiste zonsop – en zonsondergangen. Het tempelcomplex telt honderden tempels en is het bezoeken waard. Rond deze tempels stijgen, wanneer het weer het toelaat, ook heel wat luchtballonnen op. Probeer zeker een plaatsje in een ballonmand te bemachtigen voor een onvergetelijke ervaring.

Tip: ga erheen met de motor of bromfiets want de weg erheen is even mooi als de eindbestemming. 

 

Kalaw – op ontdekkingsreis 

De beste streek voor een goede trektocht is Kalaw. Overal waar je kijkt zie je cultuur en natuur! Hier kan je overnachten bij enkele locals en genieten van hun traditionele keuken. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Kalaw een absolute must-see tijdens jouw trip!

 

Mandalay – magisch en mooi

In Mandalay, de tweede grootste stad van Myanmar, vind je overal straatmarktjes, pagoda’s en kloosters. Het is magisch, het is mooi, het is onvoorstelbaar! Een van de mooiste bezienswaardigheden is Hsinbyume Pagoda. Het witte gebouw dat schittert onder de zon dateert uit 1816. Het is een van de mooiste Pagoda’s van Myanmar en mag je dus zeker niet missen! Nog een showstopper in Mandalay is Mandalay Hill. Maak je hier maar klaar voor een stevige wandeling naar de top, waar de met gekleurde tegels bedekte Su Taung Pyae Pagoda je van je sokken blaast.

 

Kan je niet meer wachten om te vertrekken? Of moet je nog boeken?

Bij UniTrips beleef je jouw droomreis zonder zorgen.

De reiskriebels gekregen? Contacteer ons!  

12 + 12 =