Groepsvakantie “Trip to the Rose”

DAG 1: Brussel – Bangkok

HOERA 🙂

Klaar voor vertrek Brussel – Bangkok. Rechtstreekse vlucht met Thai Airways. Vertrek in Brussel in de vroege namiddag waarna we 11u later in de ochtend aankomen in Bangkok. Aangekomen op de luchthaven kan eindelijk de rondreis waar je zo van hebt gedroomd beginnen.

Bangkok is een stad van contrasten. Wolkenkrabbers en ultramoderne winkelcentra worden afgewisseld met vele authentieke wijken, kleurrijke markten, prachtige parken en gouden tempels. Laat je verrassen en dompel je onder in de gezellige drukte.

DAG 2: Bangkok (-/L/D)

Sawasdee Bangkok. Na het droppen van de bagage in het hotel start het eerste dagprogramma.

Ancient City (Thais ‘Muang Boran’) is een gebied uitgezet dat overeenkomt met de vorm van Thailand. In dit zeer mooi ingericht park met vijvers, watervalletjes, rotstuinen en veel groen zijn afzonderlijke attracties en bezienswaardigheden geplaatst die praktisch overeenkomen met de echte locatie.

Een zeer bijzondere afsluiter is het adembenemende Erawan Museum. Een museum gevestigd in een enorme drie-hoofdige olifant van 29 meter hoog.

’s Avonds doen we een uitstap naar de Baiyoke Tower II, het hoogste hotel van Zuid-Oost Azië, welke een geweldig uitzicht biedt over Bangkok.

Na een goed gevulde eerste dag, kruipen we voor het eerst op Thaise bodem ons bed in. Tijdens jouw verblijf in Bangkok zal je kunnen uitrusten in een uitstekend, centraal gelegen *** Hotel.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 3: Bangkok (B/L/-)

De absolute pracht en praal hebben we bewaard voor deze dag. Het Koninklijk Paleis (Grand Palace) is dé toeristische attractie van Bangkok. Hier ontdek je een architecturale topper van formaat. In een van de kapellen vind je hier de beroemde Smaragden Boeddha terug, het meest vereerde beeld van Thailand en een van de belangrijkste Boeddha beelden in Azië.

Vlakbij ligt de Wat Pho. Deze tempel herbergt de grootste liggende Boeddha, een beeld van wel 46 meter lang. Hier is ook de belangrijkste massageschool van Thailand gevestigd en daar gaan we uiteraard gebruik van maken.

De Wat Arun (ofwel Tempel van de Dageraad) is een architectonisch indrukwekkende tempel die bepalend is voor de skyline van Bangkok. Het is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Bangkok naast de rivier Chao Phraya.

Het avondprogramma vandaag staat in het teken van de Thaise nationale sport, namelijk Muay Thai. We reserveren Ringside Seats in het grootste boksstadion van Thailand. Fantastisch om het gejoel van de tribunes te horen neerdalen op de ring.

 

Ga terug naar het overzicht.

DAG 4: Bangkok (B/L/D)

Bangkok by bike, naar onze persoonlijke mening een van de topper in Bangkok. De fietstoer laat je de verschillende gezichten van de stad zien. Smalle steegjes en zijstraatjes brengen ons van het drukke Chinatown, langs ontelbare winkeltjes en marktende, richting de groene verstopte plantages van Bangkok.

Onze tocht gaat vervolgens verder aan boord van een long-tail boot. Hiermee zullen we over de kanalen van Bangkok varen die het de naam ‘Het Venetië van het Oosten’ heeft opgeleverd. Houten huizen op palen, vrouwen die de was doen, en kinderen vanaf de houten steigers lachend in het water springen, tonen je meteen de andere kant van de miljoenenstad.

Om je dag smaakvol af te sluiten gaan we op een culinaire en culturele ontdekkingstocht door een van Bangkok’s oudste en boeiendste wijken; het beroemde Chinatown. Met zijn talloze kronkelstraatjes en geweldige eettentjes is deze, 250 jaar oude, Chinatown de grootste ter wereld.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 5: Bangkok – Ayutthaya (B/L/D)

Vandaag staat er iets zeer bijzonder op de planning.

Met de trein zullen we tussen de Thai richting Ayutthaya rijden. Eenmaal daar aangekomen nemen we de minivan naar een wonderbaarlijk, toch ongekend, monument midden in het groen. Aanschouw, de grootste Boeddha ter wereld.

Hierna volgt een bezoek aan Ayutthaya. De oude hoofdstad van Thailand heeft een bijzonder rijke geschiedenis en was een van de belangrijkste steden in Azië. Het historische park staat dan ook zeer terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de avond schepen we in op de “Nattawarin”. Op dit prachtig gerestaureerde schip voel je je een ontdekkingsreiziger uit lang vervlogen tijden. We glijden richting het historische eiland van Ayutthaya. De tempels zijn prachtig uitgelicht wat een sprookjesachtig effect geeft. Onder de sterrenhemel genieten we van heerlijke authentieke Thaise gerechten en dranken.

We slapen in een prachtig **** Guesthouse met een geweldig uitzicht op de oude ruïnes aan de overkant van de rivier.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 6: Ayutthaya – Sukhothai (B/-/-)

Genoten van jouw “breakfast with a view”? Want we reizen met de trein door richting het noorden Thailand.

We stappen af in Phitsanulok, waar we de Wat Phra Si Rattana Mahathat zullen bezoeken. De tempel bevat het tweede belangrijkste boeddhabeeld van Thailand, waarvoor de Thai van over heel het land naar hier komen. Lunchen doen we langs de rivier waarna we doorrijden naar Sukhothai waar we zullen overnachten.

In Sukhothai situeerde zich het oude koninkrijk dat zijn bloei kende in de 13e-14e eeuw. Een periode die vaak gezien wordt als de gouden jaren van de Thaise samenleving. Ook de omgeving buiten het oude centrum is de moeite waard en we gaan deze verkennen per fiets. Heerlijk relaxed fietsen langs de Klong Mae bewateringskanalen en genietend van een spectaculaire zonsondergang over de rijstvelden met de bergen op de achtergrond.

Goed gesitueerd, op minder dan een kilometer van de rand van het Historische Park ligt ons prachtig *** Resort. Opgetrokken in een modern Thaise stijl wordt het omgeven door vijvers met ontelbare waterlelies en een weelderige tropische tuin.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 7: Sukhothai (B/L/-)

Na het ontbijt is het tijd om het historisch park te gaan ontdekken. Een dag lang maak je op een relaxte manier kennis met de mooie omgeving van Sukhothai en het fascinerende beroemde historische park met zijn eeuwenoude cultuur.

’s Ochtends stappen we op de fiets en rijden in rustig tempo over smalle weggetjes langs uitgestrekte rijstvelden richting de zuidpoort van het Sukhothai historische park. Het park staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Onze gids zal je alles vertellen over de geschiedenis van deze periode en haar verbintenis met het boeddhisme.

Met een hoofd en camera vol unieke herinneringen aan deze bijzondere tocht kom je ’s avonds, dromend over natuur en cultuur van Thailand, weer aan in het hotel.

’s Avonds kunnen de liefhebbers mee een hapje gaan eten in Poo Restaurant. Dit is het restaurant van de Vlaming Luc Janssens, wie bekend werd door het programma ‘Met Vier In Bed’, waar hij met zijn guesthouse Baan Georges mee streed om de hoofdprijs. Verfrissing kan je natuurlijk ook altijd vinden in de zwemkom van ons hotel.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 8: Sukhothai – Lampang – Chiang Mai (B/-/D)

Vandaag nemen we na het ontbijt de minan naar Lampang. Lampang, een unieke stad en een van Thailand’s meest onderschatte steden, waar men nog steeds kleurrijke paardenkoetsen als alledaags transport gebruikt. Ook wij zullen deze gebruiken voor ons bezoek aan de Wat Phrathat Lampang Luang, een tempel met de beste presentatie van de artistieke Lanna-stijl architectuur, en de Wat Phra Kaew Don Tao, waar de bekende Emerald Buddha vroeger stond.

En dan is het eindelijk zover! 🙂 In de namiddag zet de tocht zich dan verder naar Chiang Mai, een belangrijke hub in Noord-Thailand. Omgeven door bergen en een weelderig landschap is het veel groener en rustiger dan de hoofdstad. Toch straalt de stad een ‘cosmopolitan’ sfeer uit, waardoor het haar bijnaam “Roos van het Noorden” niet gestolen heeft.

’s Avonds wonen we een Khum Kantoke dinershow bij. Het is een traditioneel Noord-Thais diner, dat zijn naam dankt aan de lage tafeltjes waar het eten op geserveerd wordt. Na afloop laten we buiten het center kleine heteluchtballonen op om kwade geesten te verdrijven! Een aanrader tijdens jouw verblijf in Chiang Mai.

We slapen in een prachtig **** boetiek hotel In het hart van Chiang Mai.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 9: Chiang Mai – Thaton (B/L/D)

Vandaag een betoverende trip die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske noord-Thaise landschap.
Onze eerste stop is het Chiang Dao olifanten training center, waar mahouts de jonge olifanten trainen voor hun toekomstige werkzaamheden in de jungle. Vervolgens volgt een rit naar het beroemde Chiang Dao grottencomplex.

Daarna rijden we de bergen in richting het stadje Thaton voor een lunch in een restaurant langs de rivier. Onderweg stoppen we bij interessante lokale markten, fraaie Hmong dorpjes en een van de vele sinaasappel- en lycheeplantages.

Even voor Thaton genieten we nog van een panoramisch uitzicht vanuit de Hmong pagode.

We leggen ons te slapen in ons ** Resort in Thaton waar we ook kunnen genieten van een heerlijk noord-Thais diner.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 10: Thaton – Chiang Rai (B/L/D)

Na het ontbijt vertrekken we in oostelijke richting naar het Chinese vluchtelingendorp bij Doi Mae Salong. Geniet van een kopje thee en het uitzicht over de theeplantages. Bij elke bocht is weer een andere historische bezienswaardigheid te zien.

We brengen korte bezoeken aan de dorpjes van de Akha- en Yaostam en bezoeken hun met riet gedekte hutten en natuurlijk de kleurrijke Akha versmarkt. De minibus brengt ons daarna naar de grensplaats Mae Sai. Onderweg stoppen we voor een kort bezoek aan de ‘Monkey Cave’. Lunchen doen we in de stad en checken daarna in, in ons *** Resort.

’s Middags vertrek naar het oude centrum van Chiang Saen op de oever van de Mekong Rivier. Chiang Saen was de hoofdstad van het eens machtige Chiang Saen koninkrijk en huisvest vele culturele bezienswaardigheden.

Indrukwekkend is een bezoek aan het House of Opium, over de geschiedenis van deze drug. Dineren doen we onderweg of in ons Resort.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 11: Chiang Rai – Chiang Mai (B/L/-)

Eerst ontbijten, gevolgd door een boottocht naar een dorp van de Karen stam. Je krijgt fraai zicht op de vruchtbare rijstvelden en het landelijke leven langs de rivier. Je krijgt hier wat tijd om te ontspannen voordat we terug gaan naar Chiang Rai.

Na de lunch in de stad vertrekken we in de richting van Chiang Mai maar eerst stoppen we bij Wat Rong Khun – De Witte Tempel. We hebben al veel tempels gezien in Thailand maar deze is werkelijk uniek. De buitenkant is compleet wit, het is een meesterwerk waar nog steeds aan gewerkt wordt! Ook bezoeken we het Thawul House Museum oftewel De Zwarte tempel. Prachtig houtsnijwerk, dierenhuiden en schedels zorgen voor een mysterieuze sfeer. Evenals de Witte tempel zeer fotogeniek!

We bezoeken nog de ‘Mae Kachan Natural Hot Springs’ een verzameling marktkramen en een kuil in de grond met zéér heet water waarin omstanders eieren koken.

Laat in de middag bereiken we weer Chiang Mai en worden we afgezet aan het hotel van waar je verder vrij bent.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 12: Chiang Mai (B/-/-)

OW YEAH! 🙂 vandaag is het zo ver, Songkran! Vandaag, 13 april, vieren we het Thais Nieuwjaar.

De traditionele viering van Songkran dateert uit de Siamese tijd. Hoewel Thailand sinds 1940 Nieuwjaar op 1 januari viert, blijft het feestelijk gebruik van water tot gelukwensen en het bezoek aan oudere familieleden levendig bestaan. Het Thaise woord “Songkran” komt uit het Sanskriet en betekent: “verplaatsen”. In dit geval verandert de zon haar positie.

Tijdens Songkran worden de Boeddhabeelden in de tempels en in huis gereinigd. Verder worden ouderen geëerd door een beetje water in de nek te gooien en op de handen en polsen. Om eer te bewijzen dat je goed voor hen zorgt. Dit laatste deel is nogal uit de hand gelopen. Het natmaken is uitgegroeid tot het grootste watergevecht in de wereld.

Geen directe plannen voor ’s avonds. Vanavond laten we ons leiden en kijken we wat de avond ons brengt.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 13: Chiang Mai (B/L/D)

Een vroeg vertrek vandaag richting Doi Inthanon. Met een hoogte van 2.565 meter, Thailand’s hoogste berg en uitloper van het Himalayagebergte. De bochtige weg naar boven geeft mooie vergezichten over de omgeving.

Onderweg naar het Nationaal Park houden we halt aan de Doi Kham. Vergelijkbaar met de Doi Suthep, maar veel minder toeristisch, en wat ons betreft, zelfs mooier. Van hieruit krijg je een fenomenaal uitzicht op Chiang Mai en de omgeving.

In het Nationaal Park bezichtigen we de bekende Pagodes, die hier gebouwd zijn ter ere van de Koning en Koningin, en dalen we af naar de fraaie watervallen van Mae Klang of Vachiratham. Uitstekend geschikte plekken voor mooie vakantiefoto’s.

Op de terugweg zoeken we verkoeling met een frisse duik bij de Grand Canyon. Een erg schilderachtige plaatsje waar mandarijn-bruine rotsformaties het smaragdgroene meer omgeven.

Op een voormalige rijstboot sluiten we de dag af op de Mae Ping rivier met authentiek Thais eten en drankjes. De duizenden lichtjes en de skyline van Chiang Mai in de verte verhogen de feeërieke sfeer van deze vaartocht.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 14: Chiang Mai (B/L/-)

Wij vertelden jullie al dat deze rondreis een prikkeling van de smaakpapillen zou worden, wel vandaag gaan we leren hoe je die prikkeling mee kan nemen naar huis. We nemen deel aan de Thai Farm Cooking School en leren hoe we heerlijke Thaise gerechten bereiden. Na deze cursus kan je dus ook thuis familie of vrienden te verrassen met een lekkere Thaise maaltijd!

’s Ochtends worden we opgehaald voor het bezoek aan de lokale markt. Daarna komen we aan bij de Thai Farm Cooking School. Daar mag je de tuin in, op zoek naar kruiden voor het eten. De kruiden worden op de farm gekweekt, volkomen biologisch en ecologisch verantwoord! Vervolgens maakt je jouw eigen curry pasta, en maak je drie gerechten klaar.

Na de zelf klaargemaakte lunch maken we nog twee gerechten klaar, die je eventueel mee kunt nemen om op een later moment op te peuzelen. Omstreeks 15.45 vertrekken we weer richting Chiang Mai stad.

Onze laatste avond al in de Roos van het Noorden. Met al prachtige verhalen en herinneringen achter ons, dat moeten we gepast vieren. We zoeken samen een leuk tentje uit om iets te eten en gaan dan gezellig iets drinken.

Ga terug naar het overzicht.

DAG 15: Chiang Mai – Bangkok – Airport (B/-/-)

HELAAS 🙁  De laatste dag is aangebroken.

We kunnen wel nog lekker uitslapen in Chiang Mai waar we in de avond nog gezellig kunnen genieten ons laatste avondmaalsamen, waarna we het vliegtuig opstappen richting Bangkok. Daar hebben we meteen onze connecting vlucht naar Brussel.

Vannacht om 00:30 vliegen we weer terug naar Brussel. Maar gelukkig doen we dat met een zak vol schitterende herinneringen.

INCLUSIEF

 • Rechtstreekse vluchten Brussel – Bangkok (Suvarnabhumi) heen en terug in Economy met Thai Airways
 • Vervoer ter plaatse met minivan of minibus voorzien van airconditioning
 • 1 nachtelijke treintraject in 2nd class aircon sleeper : Ayutthaya – Phitsanulok
 • Binnenlandse vlucht Chiang Mai – Bangkok (Don Muang)
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen (gekend op 20/11/2015)
 • 2 passionele begeleiders van UniTrips (spreekt NL, ENG en lichtjes Thai) van bij vertrek in Brussel
 • Alle transfers zoals vermeld in het programma (luchthaven – hotel – treinstation)
 • Alle overnachtingen in de vermelde niveau van hotels
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma (toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief, inbegrepen)
 • Maaltijden zoals opgegeven in de programmabeschrijving (zie dag per dag) B: Breakfast/Ontbijt, L: Lunch, D: Diner
 • 1 lokaal bier, cola of mineraal water bij de inbegrepen maaltijden (Lunch of Diner)

EXCLUSIEF

 • Single toeslag (bedraagt 390 euro)
 • Fooien (50 euro pp) voor chauffeur
  en gidsen tijdens de rondreis
 • Andere maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Wil je graag je verblijf verlengen, wens je een van de vermelde excursies via ons op voorhand bij te boeken, of heb je nog andere opmerkingen? Laat het ons weten, en we werken het verder uit op jouw maat.