Home » Groepsreis Thailand

Groepsreis Thailand 2022

1 tot en met 16 november 2022

Van 1 tot 16 november 2022 staat de UniTrips groepsreis naar Thailand op het programma.
Zestien dagen genieten van de prachtige Thaise cultuur, de adembenemende natuur en de heerlijke lokale keuken.

De rondreis start in het oude Ayutthaya, waarna we vervolgens via de River Kwai in Kanchanaburi verder afzakken naar Bangkok.
Na de ontdekking van de hoofdstad nemen we de nachttrein naar Chiang Mai waar we samen Loy Kratong vieren, een van de belangrijkste feestdagen in Thailand. Via binnenlandse vlucht gaan we op avontuur in Khao Sok National Park en sluiten we af aan het strand in het prachtige Krabi.

PRIJS

€ 2.925 per persoon

Wat is allemaal inclusief? Overzicht onderaan deze pagina.

Ik wil mee op deze reis

Dag 1: Brussel – Bangkok

HOERA 🙂

Klaar voor vertrek in Brussel om 15:15. De vlucht met Swiss Air, met tussenstop in Zurich, komt aan in Bangkok om 10:20 de volgende dag lokale tijd. Aangekomen op de luchthaven kan eindelijk de rondreis waar je zo van hebt gedroomd beginnen.

DAG 2: Aankomst Bangkok naar Ayutthaya (-/-/D)

Bij aankomst in Bangkok staat de gids je op te wachten en is de transfer naar de oude stad Ayuthaya. Je checkt in en kan op je gemak bijkomen.

In de avond is de transfer naar de pier waar je aan boord gaat van de traditionele rice barge. Je vaart over de rivier en ziet de stad mooi verlicht terwijl het diner wordt geserveerd. Na afloop ga je terug naar je hotel.

Overnachting: I Udia on the River

Dag 3: Ayutthaya – River Kwai (B/L/D)

Na het ontbijt is het tijd om de oude stad te verkennen met de gids.

Ayutthaya was ruim 400 jaar de hoofdstad van Thailand. Gedurende die tijd zijn er vele tempels gebouwd, die rijkelijk gedecoreerd waren met duizenden Boeddhabeelden. In 1767 is de stad overheerst door de Birmezen. Zij hebben vele tempels en Boeddhabeelden verwoest. Wat rest zijn de vele tempelruïnes die zich met name in het historische park van de stad bevinden.

Allereerst bezoek je de Wat Mahathat. Deze tempel is gebouwd in 1374, toen koning Borom Rachathirat I aan de macht was. De tempel bestaat uit een Prang (toren) en verwoeste Boeddhabeelden. Baan Hollanda en Ayutthaya. Het meest bekend is echter het Boeddhahoofd dat tussen de wortels van een enorme boom ligt genesteld. Hoe het hoofd er ooit terecht is gekomen is tot op de dag van vandaag een mysterie. Sommige mensen denken dat de Birmezen het hoofd hebben achtergelaten, nadat zij de tempel hadden verwoest. Vervolgens is de boom er overheen gegroeid. Daarna bezoek je Viharn Phra Mongkol Bophit. Dit is een hele moderne tempel waar één van de grootste bronzen Boeddhabeelden van Thailand te zien is. Tenslotte ga je naar het naast gelegen Wat Sri Sanphet. Dit is één van de meest bekende tempels van Ayutthaya. Ooit lag de tempel binnen de muren van het koninklijk paleis. Er stond een staande gouden Boeddha van 16 meter hoog. Tegenwoordig herinneren alleen de drie chedi’s nog aan het bestaan van de tempel. In de drie chedi’s wordt de as van de belangrijkste koningen van Ayutthaya bewaard.

Na een welverdiende lunch gaat de reis door naar Kanchanaburi waar je de locakel school bezoekt die onder andere door Untirips wordt gesteund met donaties. Vanavond slaap je op een unieke locatie de River Kwai Jungle Rafts waar we per Longtailboot naar toe gaan.

Schommelend op het ritme van het water val je in slaap.

Overnachting: The River Kwai Jungle Rafts

DAG 4: River Kwai – Erawan Watervallen (B/L/-)

Na het ontbijt maak je een wandeling door het Mon dorp en vervolg je de weg naar het Home Poetoey resort. Hier staat de bus klaar en ga je naar één van de mooiste watervallen van Thailand: de Erawan watervallen. Hier vindt het water via 7 plateaus over een afstand van 1500 meter haar weg naar beneden. Hoe verder je naar boven loopt, hoe lastiger het wordt. Probeer in ieder geval plateau 5 te bereiken, die vinden wij persoonlijk het allermooist. Vergeet je zwemkleding niet, want het is heerlijk om na de klim verkoeling te zoeken in het heldere water. Daarna is het tijd voor een welverdiende lunch, Na de lunch is het tijd om een ritje te maken per lokale trein over de Birmaspoorlijn. Probeer een plekje aan de linkerkant van de trein te bemachtigen en houd je camera gereed, want het uitzicht is fenomenaal.

De avond is ter vrije besteding.

Overnachting: Home Phutoey River Kwai Resort

DAG 5: Kanchanaburi – Bangkok (B/L/-)

Ontwaak weer met de geluiden van de natuur en na het ontbijt is het tijd om naar Bangkok te gaan. Het eerste bezoek is een bezoek aan de Wat Tham Sua in Kanchanburi waarna de reis verder gaat. Onderweg bezoeken we de Wat Sampran en Wat Chedi Nakhon Pathom. Er wordt gestopt bij een lokaal koffie café. (Bubble forest cafe) In de namiddag kom je aan in Bangkok. Wat een andere wereld is dit.

Overnachting: Nouvo City Hotel

DAG 6: Fietsen en varen door kleurrijk Bangkok (B/L/D)

Na het ontbijt, ga je op eigen gelegenheid naar het startpunt van de fietstour. Deze Go Blue-fietstour begint in het Bang Rak district bij China Town. Op goede fietsen en met een professionele gids ontdek je de kleine straatjes (Soi ’s) van China Town, bezoek je diverse lokale markten en maak je kennis met het lokale leven. Zo bezoek je het oude handelshuis en een moslimwijkje met de eerste moskee in Bangkok. Per boot vaar je naar de overkant van de rivier en fiets je verder.

Hier bezoek je het park ter nagedachtenis van de Koningin-moeder en onder andere de Wat Prayoon en Wat Kalayanamitr. Daarna ga je per longtailboot verder en leg je een eind af door de kleine kanalen (klongs) van Bangkok. Inmiddels heb je zeker trek gekregen, je hebt dan ook een simpele lunch en verfrissing bij het minder bekende Artist House. Na de lunch brengt de boot je weer terug naar de Chao Phraya rivier waar je de fietsen weer oppakt en het laatste gedeelte aflegt terug naar het startpunt. Je bezoekt onderweg nog een 200 jaar oud pakhuis. Een mooie tocht die voor iedereen goed te doen is.

In de avond is de transfer naar de Mahanakorn toren. Het hoogste gebouw van Bangkok waar je naar de top gaat. Hier kunnen de waaghalzen op het glazen balkon lopen. Vervolgens is het diner in het Mahanakorn. gebouw. Na afloop is de transfer terug naar je hotel.

Overnachting: Nouvo City Hotel

DAG 7: Bangkok ontdekken – Paleizen, tempels en kanalen (B/L/-)

Na het ontbijt ga je per lokaal vervoer naar het oude stadscentrum van Bangkok. Allereerst breng je een bezoek aan één van de meest bekende bouwwerken die de stad Bangkok rijk is, namelijk het Grand Palace. De gids zal je alles vertellen over dit bijzondere paleis dat van het einde van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw het thuis was van de Thaise koninklijke familie. Binnen de muren van het Grand Palace bevindt zich bovendien de Wat Phra Kaew tempel. Deze tempel herbergt de Smaragden Boeddha. Ondanks dat deze boeddha slechts 66 cm meet, is dit het belangrijkste religieuze symbool voor de Thai.

Vervolgens bezoek je de Wat Arun. De tempel is vernoemd naar Aruna, de god van de dageraad. Wat Arun wordt daarom ook wel ‘Tempel van de Dageraad’ genoemd. De tempel bestaat uit een aantal torens die rijkelijk versierd zijn met gekleurd porselein. De laatste tempel die je bezoekt is de Wat Pho. In deze grootste en oudste tempel van de stad bevindt zich de Liggende Boeddha, die maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog is.

Na je bezoek aan de Wat Pho gaan we via de Wat Saket terug naar het hotel.

Aan het einde van de middag is de transfer naar het treinstation waar we op de nachttrein naar Chiang Mai stappen. Langzaam laat je de wereld stad Bangkok achter je en val je in slaap om de volgende dag in een andere wereld wakker te worden.

DAG 8: Aankomst in Chiang Mai (-/L/-)

Bij aankomst in Chiang Mai word je naar het hotel gebracht. Als iedereen is opgefrist is het tijd voor een welverdiende traditionele (voet) massage. Je komt er weer als herboren uit. na de lunch bezoeken we de stad en lokale markt waar de gids je kennis laat maken met het oude Lanna. In de namiddag bezoek je de belangrijkste tempel van Noor Thailand de Doi Suthep. Vanaf de tempel welke op de berg ligt heb je een fantastisch uitzicht over de stad. De avond is ter vrije besteding.

Overnachting: Le Naview @ Prasingh

DAG 9: Kookworkshop Chiang Mai en Loy Kratong (B/L/D)

Er zijn slechts enkele landen die bekend staan om haar uitstekende keuken. Thailand hoort daar absoluut bij. Vandaag ontdek je een aantal geheimen van de Thaise keuken. Chiang Mai is dé perfecte plaats voor een kooktour, aangezien het eten in het noorden van Thailand erom bekend staat dat het minder pittig is. Nadat je bent opgehaald bij het hotel, ga je eerst naar de markt om verse ingrediënten te kopen. Daarna ga je naar de kookschool waar je leert om 6 typisch Thaise gerechten te bereiden. Je begint met het bereiden van pad thai, kip met cashewnoten of gebakken garnalen. Daarna volgen onder andere een soep en een curry. Probeer wel een plekje vrij te houden voor het toetje, want dat mag je niet missen! Na de kookcursus krijg je een receptenboekje mee, zodat je thuis nog eens kunt proberen om de gerechten te bereiden. Terwijl je keuken zich langzaam met de meest heerlijke aroma’s vult, denk je terug aan die heerlijke tijd in Thailand.

De avond is speciaal en je gaat met de gids een van de mooiste festivals meemaken van Thailand. Het Loykratong festival. De mensen laten duizenden wensballonnen op en op de rivier worden de kratongs los gelaten. De gids neemt je mee voor het diner vanavond.

Overnachting: Le Naview @ Prasingh

DAG 10: Olifantenverzorger voor bij Eco-project (B/L/-)

Je gaat vandaag voor olifanten zorgen als een ware mahout (olifantenbegeleider). In de ochtend word je om 8.00 uur opgehaald bij je hotel in Chiang Mai. Vervolgens rijden jullie in ongeveer 1,5 uur naar de kleinschalige ecologische boerderij, gelegen ten noorden van Chiang Mai in de jungle. Onderweg vertelt de enthousiaste Engels sprekende gids je wat je deze dag te wachten staat. Dit kamp is een privé kamp en de eigenaar zorgt erg goed voor zijn olifanten.

Bij aankomst in het dorp, stop je bij een lokale familie en krijg je eerst echte mahout kleding aan. Dan maak je kennis met de hoofdrolspelers van de dag, de olifanten. De begeleiders nemen je mee naar de biologische tuin die iets verderop ligt en waarvoor je een korte wandeling maakt dwars door de groene vallei. Je mag na een korte instructie zelf het eten kappen, zoals suikerriet, bananen en gras (afhankelijk van het seizoen) en mee terugnemen naar de olifanten waar je deze uiteraard zelf ook mag voeren. Dit neemt wel wat tijd in beslag want ze eten wel tot 200 kg per dag! Je leert ook een vitaminebol te maken van kleefrijst, bananen, tamarinde en zout. Deze gaan er in als zoete broodjes. Eten maakt dorstig, en dus mag je ze water geven met een tuinslang! Pas op, want ze vinden het heerlijk om zichzelf en jou ook verfrissend nat te spuiten…

Inmiddels zal je zelf misschien ook wat trek hebben gekregen en staat de lunch klaar. Als je het leuk vindt, kun je zelf helpen je eigen Thaise papaja salade (Som Tam) klaar te maken. Wanneer iedereen verzadigd is, wordt het tijd voor de dagelijkse beweging.  Samen met de mahout wandel je met de olifanten door de prachtige natuur. Al sloffend lopen ze de berg op en eten links en rechts van al het groen wat er voor handen is. Al gauw merk je dat ze een voorkeur hebben voor bepaalde planten en vruchten. Na 1,5 uur keer je weer terug bij het kamp. Hier leer je hoe je een natuurlijke spons maakt. Deze ga je daarna gelijk gebruiken om ze van een heerlijke scrubsessie te voorzien in het water. Zelf ga je mee het water in en zie je ze genieten van het badderen. Zodra je ze helemaal schoon gescrubd hebt is het tijd om je om te kleden en is deze dag helaas ten einde.

Hierna is het tijd voor nog meer avontuur en ga je met een bamboevlot de rivier af.

Op de weg terug bezoeken we weer een authentiek lokaal koffie café waar je wat kunt drinken.

Overnachting: Le Naview @ Prasingh

DAG 11: Chiang Mai – Khao Sok National Park (B/L/D)

Vandaag word je op gepaste tijd naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht. Het is tijd om het tropische zuiden te gaan verkennen. Je vliegt naar Krabi om vanuit daar door te gaan naar waarschijnlijk het mooiste nationale park van Thailand, Khao Sok.

Het Khao Sok National Park wordt bedekt door één van de oudste tropische regenwouden ter wereld en wordt doorkruist door indrukwekkende kalksteenrotsen, heldere beekjes en watervallen. Na de lunch ga je tubingen over de rivier de Klong Sok. Tubingen is op een met lucht gevulde binnenband meedrijven op de stroom van de rivier. Vooral in de moessontijd is tubingen op de dan snelstromende Klong Sok rivier een ware sensatie!

Hierna word je meegenomen naar een lokale tempel, waar je waarschijnlijk ook aapjes zult zien. Je keert terug naar je accommodatie midden in de jungle voor het avondeten en voor je overnachting.

Optioneel is het mogelijk om een nacht safari te maken, een bijzondere ervaring!

Overnachting: Khao Sok Paradise

DAG 12: Cheow Lan Meer in Khao Sok Nationaal Park (B/L/D)

Na het ontbijt verlaat je je accommodatie en word je naar het Cheow Lan Meer gebracht. Dit meer is een schitterende plek, omgeven door torenhoge rotsen en doorspekt met eilandjes. Het enorme meer is ontstaan na de aanleg van een stuwdam. Hierdoor zijn delen van de jungle ondergelopen. Het gevolg is een prachtig landschap waarin rotsformaties steil omhoog rijzen. Het is het leefgebied van vele kwetterende vogels en gillende makaken. Geniet van de geluiden en voel je één met de natuur.

Je verblijft in een drijvende accommodatie, eenvoudige maar bijzondere rafthouses midden op het meer. De omgeving is echt adembenemend. De rest van de dag heb je ter vrije besteding. Je kan gaan zwemmen, kanoën of gewoon heerlijk relaxen op de veranda van je rafthouse. Ook kan je een boottocht maken over het meer naar de bekende en fotogenieke ‘Three Brothers Rocks’ of maak een jungle trekking met een gids en bezoek bij goed weer de Nam Talu grot.

Overnachting: Sai Chon Rafthouses

DAG 13: Khao Sok – Krabi (B/L/-)

Wat een bijzondere plek om wakker te worden… Geniet van het ochtendgloren, de enorme rust en de overweldigende natuur. Na het ontbijt heb je nog tijd om op het meer te zijn of één van de excursies te doen. Na de lunch bij de rafthouse, word je teruggebracht naar het vaste land vanwaar de transfer naar Krabi is. Onderweg bezoeken we nog het Na Nai Dharma park alvorens je heerlijk kunt bijkomen op het strand. Geniet de komende dagen van zon, zee en strand.

Overnachting: Peace Laguna Resort

DAG 14: Krabi (B/-/-)

Ontbijt in je hotel en de rest van de dag ter vrije besteding. Adem de heerlijke zeelucht in, of geniet van een ontspannen massage bij de spa. Ook voor actievelingen is er voldoende te beleven. Maak bijvoorbeeld een kanotocht om de spectaculaire krijtsteenrotsen en mangrovebossen van dichterbij te bekijken. Of maak kennis met de prachtige onderwaterwereld tijdens een duik- of snorkeltrip.

Overnachting: Peace Laguna Resort

DAG 15: Krabi (B/-/-)

Ontbijt in je hotel en de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting: Peace Laguna Resort

DAG 16: Krabi en helaas terug naar huis (B/-/-)

Ontbijt in je hotel. In de namiddag is de transfer naar de luchthaven van Krabi voor helaas weer de reis terug naar huis. Om 20:15 vertrekken we in Krabi. 
Via een tussenstop in Bangkok en München komen we de volgende dag weer thuis in Brussel.

PRIJS

 • De reissom bedraagt € 2.925 per persoon
 • Op basis van twee personen op de kamer
 • Min. aantal deelnemers: 12
 • Max. aantal deelnemers: 20

INCLUSIEF

 • Internationale vluchten met Etihad (Economy)
 • Binnenlandse Vluchten als programma (maximaal 20 kg bagage)
 • 13 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 1 nacht in nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai (2e klasse aircon)
 • Alle maaltijden volgens het programma
 • Alle bezoeken, entree gelden en excursies zoals beschreven in het programma
 • Alle transfers als in programma met A/C minivan of autocar
 • Lokale Thaise Engelstalige gids
 • Eigen Nederlandstalige gids van UniTrips

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige niet inbegrepen maaltijden
 • Gebruikelijke fooien & optionele excursies
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering

Ik wil mee op deze reis

Heb je vragen over deze reis? Twijfel niet om contact op te nemen via onderstaande knop en we beantwoorden je zo snel mogelijk.